Εθνική: ΕΠΟ και UEFA τιμάνε τον Βασίλη Τοροσίδη


Για 12 χρόνια ο Βασίλης Τοροσίδης υπηρέτησε την Εθνική Ελλάδας. Από το ντεμπούτο του, το 2007, μέχρι και το τελευταίο παιχνίδι, το 2019, ήταν πάντα σε πρώτο επίπεδο επιλογών του εκάστοτε Ομοσπονδιακού τεχνικού, δίνοντας τον καλύτερό του εαυτό. 

Κατέγραψε 101 συμμετοχές και πέτυχε 10 γκολ, ένα εκ των οποίων είναι και το γκολ στη νίκη (2-1) της Εθνικής με τη Νιγηρία στο Μουντιάλ της Νότιας Αφρικής, το 2010, από όπου και η σχετική φωτογραφία του πανηγυρισμού

ΕΠΟ και UEFA θα τιμήσουν τον Βασίλη Τοροσίδη πριν από την έναρξη του αγώνα (8/9) της Ελλάδας με τη Σουηδία. 

Η σχετική ανακοίνωση της ΕΠΟ αναφέρει τα εξής

“Ύστερα από 12 χρόνια ανελλιπούς και σημαντικής αγωνιστικής προσφοράς, 101 αγώνες και 10 γκολ και με την ευκαιρία της επιστροφής των φιλάθλων στα γήπεδα, η ΕΠΟ και η UEFA θα τιμήσουν τον Βασίλη Τοροσίδη πριν από την έναρξη του αγώνα Ελλάδα – Σουηδία.

Ο πρώην αρχηγός του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος έπαιξε για πρώτη φορά στην Εθνική Ομάδα με προπονητή τον Ότο Ρεχάγκελ στις 24 Μαρτίου του 2007 εναντίον της Τουρκίας στο Καραϊσκάκη και η τελευταία του συμμετοχή καταγράφηκε στις 5 Σεπτεμβρίου 2019 στο Τάμπερε εναντίον της Φινλανδίας. 

Στη διάρκεια των αγωνιστικών υπηρεσιών του προς την εθνική ομάδα, ο Βασίλης Τοροσίδης συνέβαλε σε ιστορικής αξίας επιτυχίες, όπως η πρώτη νίκη σε Μουντιάλ, καθώς με δικό του γκολ η Ελλάδα νίκησε 2-1 την Νιγηρία στις 17 Ιουνίου 2010 στο Μπλούμφοντεϊν της Νότιας Αφρικής. 

Ο Βασίλης είναι ένας από τους έξι Έλληνες διεθνείς που είχαν το προνόμιο να συμμετάσχουν και στις δυο μουντιαλικές νίκες της Ελλάδας (η δεύτερη στην Βραζιλία επί της Ακτής Ελεφαντοστού), ενώ έχει παίξει και σε δύο EURO, το 2008 και το 2012”.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

Δείτε Επίσης