Προκριματικά Μουντιάλ 2022: Αντιδράσεις από Βραζιλία και Αργεντινή για τη διακοπή του αγώνα

Με έντονο τρόπο αντέδρασαν οι ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες της Βραζιλίας και της Αργεντινής με την πρωτοφανή απόφαση να διακοπεί ο μεταξύ τους αγώνας, για την 8η αγωνιστική των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022.

Με έντονο τρόπο αντέδρασαν οι ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες της Βραζιλίας και της Αργεντινής με την πρωτοφανή απόφαση να διακοπεί ο μεταξύ τους αγώνας, για την 8η αγωνιστική των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022.
Μόλις στο 5ο λεπτό της αναμέτρησης η αστυνομία μπήκε στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου του Σάο Πάολο και διέκοψε το ματς, για να συλλάβει τέσσερις παίκτες των φιλοξενούμενων που «εισήλθαν παράνομα» στη χώρα από την Αγγλία!

Η ομοσπονδία της Βραζιλίας σε ανακοίνωση της έκανε λόγο για λάθος χρόνο στην απόφαση των αρχών να επέμβουν και να διακόψουν τον αγώνα: «Η ομοσπονδία ποδοσφαίρου της Βραζιλίας εκφράζει τη θλίψη της για τα γεγονότα που οδήγησαν στη διακοπή του αγώνα με την Αργεντινή για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022. Η ομοσπονδία είναι υπέρμαχος της εφαρμογής των υγειονομικών πρωτοκόλλων και τα τηρεί απαρέγκλιτα. Ωστόσο τονίζουμε πως είμαστε έκπληκτοι από τη στιγμή που οι αρχές επενέβησαν, με τον αγώνα να βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη. Θα μπορούσε να είχε συμβεί αυτό με έναν πιο πρέποντα τρόπο σε προγενέστερη στιγμή ή και μέρες πριν τον αγώνα.

Από την πλευρά της η ομοσπονδία της Αργεντινής σε δική της ανακοίνωση αναφέρεται πως η αποστολή της εθνικής ομάδας ήταν στη Βραζιλία από τις 3 Σεπτεμβρίου τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα. «Η ομοσπονδία ποδοσφαίρου της Αργεντινής εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά της για τη διακοπή της αναμέτρησης ανάμεσα στην εθνική ομάδα της χώρας και τη Βραζιλία στο Σάο Πάολο. Είμαστε έκπληκτοι από τις ενέργειες της αστυνομίας από τη στιγμή που άρχισε ο αγώνας.

Πρέπει να σημειωθεί πως η αποστολή της Αργεντινής ήταν στη Βραζιλία από τις 20:00 στις 3 Σεπτεμβρίου τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα που προβλέπονται από την CONMEBOL για τη διεξαγωγή των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022. Μετά την έκθεση από τους αρμόδιους της CONMEBOL και τον διαιτητή, θα προωθήσουμε τις πληροφορίες στα αρμόδια τμήματα της FIFA. Το ποδόσφαιρο δεν θα έπρεπε να βιώνει τέτοια επεισόδια που υποβαθμίζουν το ευ αγωνίζεσθαι μιας τόσο σημαντικής διοργάνωσης».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.