Ζιγές: Εκτός Εθνικής Μαρόκου λόγω ανάρμοστης συμπεριφοράς

Ο προπονητής του Μαρόκου, Βαχίντ Χαλιλότζιτς, άφησε εκτός ομάδας τον Χακίμ Ζιγές εξαιτίας της απαράδεκτης συμπεριφοράς του ποδοσφαιριστή της Τσέλσι.

Ο Ζιγές έμεινε εκτός της ομάδας του Μαρόκου για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου κόντρα στο Σουδάν (2/9) και τη Γουινέα την επόμενη Δευτέρα (6/9). Ο 28χρονος είχε ανάρμοστη συμπεριφορά στην φιλική νίκη με 1-0 επί της Γκάνας και ο Χαλίλχοτζιτς δεν ξεχνά.

“Η συμπεριφορά του στα δύο τελευταία ματς, ειδικά το τελευταίο, δεν ήταν αυτή ενός παίκτη της εθνικής ομάδας που ως ηγέτης στην ομάδα πρέπει να είναι ένα θετικό πρότυπο”, δήλωσε ο ομοσπονδιακός τεχνικός του Μαρόκου. “Ήρθε αργά και μετά από αυτό, αρνήθηκε ακόμη και να προπονηθεί. Δεν είχε νόημα να το συζητήσουμε, ως προπονητής η απάντηση είναι αυτή. Για μένα, η εθνική ομάδα είναι πάνω από όλα.”

Ο Χαλίλχοτζιτς ισχυρίστηκε ότι ο Ζιγές αρνήθηκε να παίξει κόντρα στη Γκάνα, ισχυριζόμενος ότι δεν ήταν πλήρως σε φόρμα και δεν ήθελε να έρθει και να παίξει από τον πάγκο. Και πρόσθεσε: “Για πρώτη φορά στην προπονητική μου καριέρα, είδα συμπεριφορά που με απογοητεύει. Ένας παίκτης που αρνείται να παίξει ένα παιχνίδι, ομολογουμένως φιλικό, με το πρόσχημα ότι είναι τραυματίας. Το ιατρικό επιτελείο έκανε αρκετές εξετάσεις και είπε ότι μπορεί να παίξει. Στη συνέχεια αρνήθηκε να κάνει ζέσταμα στο δεύτερο ημίχρονο επειδή ήταν απογοητευμένος που έμεινε στον πάγκο. Για μένα, αυτός ο τύπος συμπεριφοράς είναι απαράδεκτος. Δεν μπορείτε να εξαπατήσετε με την εθνική ομάδα. Είστε 100 % εκεί ή δεν είστε”.

Ο πρώην προπονητής του Μαρόκου, Ερβέ Ρενάρ, είχε αφήσει τον Ζιγές εκτός της ομάδας του για το Κύπελλο Εθνών Αφρικής το 2017. Ο Ζιγές είχε δήλωσει ότι δεν θα έπαιζε για τη χώρα του όσο ο Ρενάρ ήταν επικεφαλής, αλλά επέστρεψε τον Σεπτέμβριο.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.