Euro 2028, Μουντιάλ 2030: Ιταλία και Σαουδική Αραβία μεταξύ των υποψηφίων

Σύμφωνα με το The Athletic, η Ιταλία σχεδιάζει μια πιθανή κοινή προσπάθεια να φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2030 με τη Σαουδική Αραβία.

Ο Πρόεδρος της ιταλικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου, Γκαμπριέλε Γκράβινα, είπε χθες στα μέσα ενημέρωσης ότι η Ιταλία ήλπιζε να οδηγήσει το κύμα του ενθουσιασμού από τη νίκη του UEFA EURO 2020 υποβάλλοντας πρόταση για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 2028 ή το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2030.

Ωστόσο, αυτό δεν προϋποθέτει απαραίτητα διεξαγωγή αγώνων μονάχα σε ιταλικό έδαφος, καθώς η τάση τώρα είναι οι χώρες να ενώσουν τα καθήκοντα φιλοξενίας, ειδικά αφού επεκταθούν σε 48 ομάδες και 80 παιχνίδια από το 2026. Συνήθως αυτές είναι γειτονικές χώρες, αλλά η Ιταλία θα μπορούσε ακόμη και να ενωθεί με τη Σαουδική Αραβία για την διεξαγωγή του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Σύμφωνα με το The Athletic, η Boston Consultancy Group συμβουλεύει τη Σαουδική Αραβία για την πιθανή προσφορά τους και προτείνει έναν συνασπισμό. Αυτό θα μπορούσε να γίνει με την Αίγυπτο και το Μαρόκο, αλλά η Ιταλία είναι μια άλλη ενδιαφέρουσα εναλλακτική λύση. Θα ήταν η συνέχεια των στενών επιχειρηματικών δεσμών, οι οποίες είδαν δύο πρόσφατες εκδόσεις του Ιταλικού Supercup να γίνεται στην Σαουδική Αραβία.

Η απόφαση αυτή είχε ήδη προκαλέσει διαμάχη στην Ιταλία λόγω των νόμων για τα ανθρώπινα δικαιώματα, τις ελευθερίες των μέσων ενημέρωσης και τη θρησκευτική ανοχή στη Σαουδική Αραβία, ιδίως μετά τη δολοφονία του αντιφρονούντος δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι. Η κατάκτηση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος θα ενισχύσει τις ελπίδες τους να φιλοξενήσουν ένα μεγάλο τουρνουά, ειδικά καθώς μια κοινή βρετανική και ιρλανδική προσφορά πιθανότατα έχει χαθεί μετά από τις βίαιες και χαοτικές σκηνές γύρω από τον τελικό του EURO 2020 στο Wembley. Η Ισπανία και η Πορτογαλία είναι τα τρέχοντα φαβορί για να κερδίσουν τα δικαιώματα φιλοξενίας του 2028.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.