Σαμαράς: «Ποτέ Ελλαδίτσα η Ελλάδα»

Ο Γιώργος Σαμαράς απάντησε σε ερωτήσεις Ελλήνων φιλάθλων μέσω του επίσημου καναλιού της ΕΠΟ, τονίζοντας ότι η Ελλάδα δεν θα γίνει ποτέ Ελλαδίτσα.

Ο Γιώργος Σαμαράς απάντησε σε ερωτήσεις Ελλήνων φιλάθλων μέσω του επίσημου καναλιού της ΕΠΟ, τονίζοντας ότι η Ελλάδα δεν θα γίνει ποτέ Ελλαδίτσα.


Αναλυτικά όσα είπε:


Για το πέναλτι: Το μόνο που σκεφτόμουν ήταν να μπει η μπάλα μέσα. Δεν άκουγα καν τι μου έλεγαν η συμπαίκτες μου εκείνη την ώρα που πήγαινα να εκτελέσω το πέναλτι. Δεν σκεφτόμουν ότι εκείνη την ώρα κρατούσα μια ολόκληρη χώρα στα πόδια μου, μόνο τη μπάλα να μπει στα δίχτυα. Ήταν εντολή του προπονητή, δεν πήρα τη μπάλα με το «έτσι θέλω». Μόνο μια ατάκα του Σωκράτη θυμάμαι: «Είμαστε μαζί σου ό,τι και να γίνει».

Για την ηρεμία που έχει και το παρατσούκλι του «Δαλάι Λάμα»: Είμαι σαν άνθρωπος πολύ ήρεμος και είναι για εμένα πιο εύκολο να το βγάζω και στο γήπεδο.


Για το πέναλτι με το Ισραήλ: Δεν έπαιζε ο Μπασινάς και ο προπονητής είχε να εκτελέσει το πέναλτι όποιος νιώθει καλά. Ήμουν καλά, πήρα τη μπάλα και σκόραρα. Αυτό τίποτα άλλο.


Για την πορεία της Εθνικής μέχρι τώρα: Δεν ξεκινήσαμε καλά. Με την Κολομβία μπορεί να παίξαμε καλά, αλλά το αποτέλεσμα έδειξε 3-0 και αυτό είναι που μετράει στο ποδόσφαιρο.


Για το ματς με την Ακτή: Δεν φοβήθηκα καθόλου. Είχαμε όλοι μεγάλη πίστη ότι θα καταφέρουμε και ως εκ τούτου δεν είχα καμία αμφιβολία πως θα πάρουμε το παιχνίδι και παράλληλα την πρόκριση. Το πίστευα ότι θα μπει το γκολ. Το ματς κλειδί για μένα όμως ήταν ο βαθμός που πήραμε με την Ιαπωνία, διότι είναι πολύ δύσκολο να κρατήσεις τόσο λεπτά με παίκτη λιγότερο σε επίπεδο Παγκοσμίου Κυπέλλου.


Πού αφιερώνει την πρόκριση: Σε εκείνους που με στηρίζουν όλα αυτά τα χρόνια και φυσικά στους Έλληνες. Ελπίζω να δώσαμε χαρά σε όλους του συμπατριώτες μας.


Αν τους είπε κάτι ο Σάντος πριν το ματς με την Ακτή: Τίποτα το ιδιαίτερο, διότι γνωρίζει πολύ καλά ποια είναι η ψυχολογία του παίκτη. Και μετά το ματς δεν λέει. Ό,τι έχει να πει το λέει κατά τη διάρκεια που είμαστε ήρεμοι.


Για το μικρό Τζέι: Ανατριχιαστικό και μόνο που το σκέφτομαι. Αυτό το παιδί μου δίνει τόσο πολύ δύναμη που και εγώ ο ίδιος ανατριχιάζω ακόμα και τώρα. Είναι κάτι το μοναδικό.


Για τη σελίδα που έχει δημιουργηθεί για να πάει ο Τζέι στην Βραζιλία: Με ενημέρωσαν και άμα είναι εφικτό, όπως είπαμε και στον κ.Σαρρή, ελπίζω να προλάβει να έρθει στο παιχνίδι με την Κόστα Ρίκα. Αν όχι, ελπίζω να περάσουμε και να είναι στο επόμενο ματς. Τώρα όμως θα του στείλω μια φανέλα με τις υπογραφές όλων μας.


Για το κλίμα στην Εθνική: Το να υπάρχει μια ένταση είναι πολύ φυσιολογικό. Μετά όμως τελειώνουν όλα. Δεν έχω να πω, έχουμε δώσει όλοι τις απαντήσεις μας και δεν χρειάζεται να λέμε τα ίδια. Το κλίμα είναι και θα είναι οικογενειακό. Στηρίζουμε ο ένας τον άλλον και αυτό είναι που έχει φέρει τόσες επιτυχίες. Η Εθνική είναι το πιο υγιές κομμάτι στο ελληνικό ποδόσφαιρο.


Για την κίνησή του να παρηγορήσει τον Μπαρί: Δεν μ’άρεσε η εικόνα να κάθεται να κλαίει για την πρόκριση και για τον αγώνα. Του είπε ότι πρέπει να είναι πολύ περήφανος και πρέπει να φανείς δυνατός. Σήκωσε το κεφάλι του, με είδε και μετά σηκώθηκε. Ό,τι γίνεται μέσα στο γήπεδο μένει εκεί, μετά όλοι είμαστε άνθρωποι. Πρέπει να αγαπήσουμε επιτέλους το ποδόσφαιρο. Αυτό λείπει. Προσπαθούμε να βγάλουμε συνεχώς προς τα έξω το «κακό» και αυτό είναι το πρόβλημα. Δεν πρέπει να είμαστε μίζεροι. Η Ελλάδα δεν είναι Ελλαδίτσα και δεν θα γίνει ποτέ! Μόνο με αγάπη για τον διπλανό μας μπορούμε να κάνουμε κάτι καλό και να γίνουμε και εμείς καλύτεροι άνθρωποι.


Στη συνέχεια ο Μιχάλης Τσαπίδης αποκάλυψε πως όταν κέρδισαν το πέναλτι, εκείνος πήγε στα αποδυτήρια και ο Γιώργος Σαμαράς του απάντησε: «Ευτυχώς που έμεινα και εγώ να το εκτελέσω δηλαδή» και κάπου εκεί ξέσπασαν στα γέλια.


Για την κριτική που ασκείται: Όταν κάτι όμως αφορά τα εκτός γηπέδου, τότε αυτό με ενοχλεί. Όποιος θέλει να κρίνει εμένα, με λένε Γιώργο Σαμαρά. Επίσης, όποιος και να γράψει για μένα, πιστεύω ότι δεν ξέρει καλύτερα το ποδόσφαιρο από μένα. Και την πιο σκληρή κριτική την κάνουμε εμείς οι ίδιοι στους εαυτούς μας. Ας λένε ό,τι θέλουν. Ο κόσμος τα διαβάζει, δεν τα διαβάζουν οι παίκτες. Υπάρχει μια τάση να πουλάει ή το πολύ κακό ή το πολύ καλό και στο εξωτερικό όμως συμβαίνει κάτι τέτοιο δεν είναι μόνο ελληνικό φαινόμενο. Περάσαμε στους «16» και αντί να αγαπήσουμε αυτό που κάναμε, ψάχνουμε αν ήταν το πέναλτι που κέρδισα ή δεν ήταν.


Σε ποια ομάδα θα πάει μετά το Μουντιάλ: Είμαι ελεύθερος, αλλά αυτή τη στιγμή υπάρχει μόνο η Εθνική ομάδα και τίποτα άλλο. Όταν με το καλό τελειώσουμε, τότε θα ασχοληθώ με τη μεταγραφή μου.


Για την βελτίωση του: Βρήκα την ηρεμία μου στην Σέλτικ, ωρίμασα και σαν άνθρωπος. Με έκανε να νιώθω σημαντικός, ότι είμαι από τους καλύτερους παίκτες της ομάδας και αυτό με έκανε συνεχώς καλύτερο σε όλα τα επίπεδα.
Για τον αγαπημένο του παίκτη: Φαν Μπάστεν και μετά Ρονάλντο (Βραζιλιάνος).


Πόσες καρδιές έχει κλέψει ο Κονέ στην Βραζιλία: Καμία. Ο Ορέστης Καρνέζης αντιθέτως έχει κάνει θραύση. Αλλά είναι σε σχέση, όποτε ατύχησαν οι κοπέλες.


Το μήνυμά του στον Τζέι: «Μου δίνεις τρομερή δύναμη. Το χαμόγελό σου δίνει δύναμη σε όλους στην Εθνική. Εύχομαι να σε δω πολύ σύντομα και θέλω να σου ότι μαι πολύ περήφανος που σε έχω φίλο μου. Σε ευχαριστώ»




Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.