Με “Κάρα”, Γκέκα για την πρόκριση

Διαβάστε όλα όσα σκέφτεται ο Φερνάντο Σάντος για τον τελικό με την Ακτή Ελεφαντοστού. Ποιος θα είναι ο αντι-Κατσούρ. Ο ρόλος του ηγετικού Καραγκούνη στο ματς. Η πίστη του Φάνη. Ερωτηματικό στα δεξιά.

Διαβάστε όλα όσα σκέφτεται ο Φερνάντο Σάντος για τον τελικό με την Ακτή Ελεφαντοστού. Ποιος θα είναι ο αντι-Κατσούρ. Ο ρόλος του ηγετικού Καραγκούνη στο ματς. Η πίστη του Φάνη. Ερωτηματικό στα δεξιά.

Αποστολή, Βραζιλία: Αποστόλης Λάμπος

Το γεγονός ότι η Εθνική μας ομάδα έχει φτάσει να παίζει την πρόκρισή της στους “16” του Μουντιάλ των Μουντιάλ από μόνο του σημαίνει πολλά. Το έκανε και το 2010, αλλά εκεί είχε απέναντί της την Αρεγντινή. Πλέον κόντρα στην Ακτή Ελεφαντοστού υπάρχουν κάποιες ελπίδες παραπάνω αρκεί να μην νικήσει η Ιαπωνία την Κολομβία.

Με βάση τα όσα έχουμε δει ως τώρα στην προετοιμασία αλλά και στο Μουντιάλ ο Σάντος σκέφτεται πως θα παρατάξει την καλύτερη δυνατή εντεκάδα για τις απαιτήσεις ενός τέτοιου αγώνα. Απέναντι μας η παρέα του Ντρογκμπά και του Τουρέ, που μεσοεπιθετικά είναι φωτιά αλλά αμυντικά έχει κενά και το μαρτυρά αυτό το γεγονός ότι έχει δεχτεί γκολ στα έντεκα από τα δώδεκα τελευταία της παιχνίδια.

Μανιάτης ο αντί-Κατσούρ

Η αποβολή του Κατσουράνη στο ματς με την Ιαπωνία φέρνει την πρώτη αναγκαστική αλλαγή στο αρχικό σχήμα τουλάχιστον σε ότι έχει να κάνει με τις θέσεις στην μεσαία γραμμή. Ο Γιάννης Μανιάτης, αναμένεται να πάρει το ρόλο του καθαρού εξαριού μπροστά από τα δύο στόπερ, ώστε να περιορίσει με τα χιλιόμετρα του τα όπλα της Ακτής.

Θέση στο γήπεδο σύμφωνα με τα ρεπορτάζ θα πάρει ο Γιώργος Καραγκούνης, στο πλευρό του Παναγιώτη Κονέ. Οι δυο τους θα επιληφθούν το δύσκολο έργο να συνδέσουν κέντρο και επίθεση αλλά με το μυαλό και στα ανασταλτικά τους καθήκοντα. Από την δική τους απόδοση εξαρτώνται πολλά σε αυτό το παιχνίδι και ο Σάντος περιμένει πολλά και από τον γεμάτο ενθουσιασμό Κονέ αλλά και από τον πολύπειρο και παθιασμένο Καραγκούνη.

Ξανά βασικός ο Γκέκας

Οι μεγάλες χαμένες ευκαιρίες στα τελευταία ματς με την Εθνική δεν πτοούν τον Φάνη Γκέκα, αλλά ούτε και τον Φερνάντο Σάντος που προτιμά να δώσει του δώσει και πάλι φανέλα βασικού. Από την στιγμή που ο Μήτρογλου αντικαταστάθηκε στο ματς με την Ιαπωνία, αλλά και από το γεγονός ότι είχε ενοχλήσεις δύο μέρες μετά σε ένα νεύρο στα πλευρά, έχουν κάνει τον Γκέκα να κερδίζει στο νήμα τη θέση στην εντεκάδα.

Άλλωστε ο Γκέκας στο ματς με την Ιαπωνία, έφερε εις πέρας την δύσκολη αποστολή που του ανέθεσε ο προπονητής του. Είχε τον άχαρο ρόλο να μαρκάρει σαν τρίτος χαφ στην μεσαία γραμμή. Αυτό είχε ως συνέπεια να μην φανεί επιθετικά, αλλά την δουλειά του την έκανε και είχε μάλιστα και μια ευκαιρία στην οποία θα μπορούσε να είχε χριστεί σκόρερ αν δεν έκανε εντυπωσιακή επέμβαση ο Καβασίμα.

Ερωτηματικό στα δεξιά

Με τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη να μην διανύει το καλύτερο φεγγάρι στην καριέρα του και τον Φετφατζίδη να μένει σε ρηχά νερά με την Ιαπωνία (αν και θυσιάστηκε τακτικά λόγω της αποβολής του Κατσουράνη), ο Σάντος προβληματίζεται για την θέση δτα δεξιά της επίθεσης. Μκρό προβάδισμα φαίνεται να έχει ο Σαλπιγγίδης καθαρά λόγω εμπειρίας. Ωστόσο δεν πρέπει να αποκλείουμε κάποια έκπληξη της τελευταίας στιγμής.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.