Το χρέος της Βραζιλίας και η «μάχη» του Ρεσίφε

Ο πρώτος Όμιλος του Παγκοσμίου Κυπέλλου ολοκληρώνεται τη Δευτέρα (23/6), με τη Βραζιλία να θέλει έναν πόντο απέναντι στο Καμερούν για να περάσει σίγουρα στους «16» και το ζευγάρι Κροατία-Μεξικό να κρίνει την άλλη προκριθείσα ομάδα.

Ο πρώτος Όμιλος του Παγκοσμίου Κυπέλλου ολοκληρώνεται τη Δευτέρα (23/6), με τη Βραζιλία να θέλει έναν πόντο απέναντι στο Καμερούν για να περάσει σίγουρα στους «16» και το ζευγάρι Κροατία-Μεξικό να κρίνει την άλλη προκριθείσα ομάδα.

Στο «Εστάντιο Νασιονάλ» της Μπραζίλια το αποκλεισμένο Καμερούν αντιμετωπίζει τη διοργανώτρια Βραζιλία, η οποία μόνο αδιάφορη δεν είναι στο παιχνίδι της τρίτης αγωνιστικής. Την ίδια ώρα (23.00 / και τα δύο παιχνίδια θα μεταδοθούν τηλεοπτικά από τη ΝΕΡΙΤ), στην «Αρένα Περναμπούκο» του Ρεσίφε, Κροατία και Μεξικό θα δώσουν παιχνίδι «ζωής ή θανάτου» για μία θέση στη φάση νοκ άουτ του 20ού Μουντιάλ.

Η βαθμολογία του Ομίλου Α (2 αγώνες):

1. Βραζιλία: 4 βαθμοί (3-1 γκολ)
2. Μεξικό: 4 βαθμοί (1-0 γκολ)
3. Κροατία: 3 βαθμοί (5-3 γκολ)
4. Καμερούν: 0 βαθμοί (0-5 γκολ)

«Σταθερά» η πρόκριση της Βραζιλίας

Υπάρχει σενάριο που αφήνει τη «σελεσάο» εκτός των «16», μετά το 0-0 με το Μεξικό: Στην περίπτωση που το αποκλεισμένο Καμερούν κερδίσει το παιχνίδι της Μπραζιλία και το Μεξικό-Κροατία δεν αναδείξει νικήτρια ομάδα, οι παίκτες του Λουίς Φελίπε Σκολάρι μείνουν εκτός συνέχειας στη διαφορά τερμάτων με την Κροατία! Οι Αφρικανοί, όμως, δείχνουν να βρίσκονται σε αγωνιστική αποσύνθεση: Δεν έχουν πετύχει καν τέρμα στον πρώτο Όμιλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ενώ και η κατάσταση στο εσωτερικό των «αδάμαστων λεόντων» είναι προβληματική.

Ο Βόλκερ Φίνκε αναμένεται να κάνει αλλαγές στο τρίτο ματς του Καμερούν, δίνοντας την ευκαιρία σε παίκτες που δεν λογίζονταν ως βασικοί ν΄ αγωνιστούν. Τιμωρημένος είναι ο Άλεξ Σονγκ, ο οποίος αποβλήθηκε στο βαρύ 4-0 από την Κροατία, ενώ θεωρείται απίθανο να δώσει το «παρών» στη βασική ενδεκάδα ο Άσου-Εκοτό μετά το επεισόδιο που είχε με τον συμπαίκτη του Μουκαντζό στο ίδιο παιχνίδι. Θεωρείται, επίσης, εξαιρετικά δύσκολο να δώσει το «παρών» ο τραυματίας Σάμουελ Ετό. Όσον αφορά τη Βραζιλία ο μυικός τραυματισμός που ταλαιπώρησε τον Χουλκ έχει ξεπεραστεί από τον επιθετικό της Ζενίτ, με τον Σκολάρι να προτίθεται να κάνει διαφοροποιήσεις στην ενδεκάδα. Βίλιαν, Χερνάνες, Φερναντίνιο, Μπερνάρντ ερίζουν για μία θέση στο αρχικό σχήμα. Ίσως ο Σκολάρι επιλέξει να ξεκουράσει, ενόψει της συνέχειας, τον Χουλκ με τον Ζο να θεωρείται σχεδόν απίθανος για τους πρώτους έντεκα.

Συμπερασματικά, η Βραζιλία με νίκη είναι σίγουρα πρώτη εκτός κι αν φτάσει σε εξωπραγματικά μεγάλο σκορ το Μεξικό απέναντι στην Κροατία, ενώ με ισοπαλία είναι σίγουρα στη δυάδα πρόκρισης ό,τι κι αν γίνει στο άλλο παιχνίδι. Σημειωτέον πώς την ώρα έναρξης των αγώνων θα είναι γνωστή και η τελική κατάταξη του δεύτερου Ομίλου, με τον οποίο διασταυρώνεται ο πρώτος στους «16». Καμερούν και Βραζιλία έχουν συναντηθεί τέσσερις φορές, με τη λατινοαμερικάνικη ομάδα να έχει τρεις νίκες και μία ήττα με τέρματα 7-1 υπέρ της. Διαιτητής του αγώνα είναι ο Σουηδός πολυεκατομμυριούχος Γιόνας Έρικσον (Σουηδία).

Οι πιθανές συνθέσεις:

Καμερούν (Βόλκερ Φίνκε / 4-1-4-1): Ιτάνζ – Μπεντιμό, Νουάνκου, Ενκούλου, Νιόμ – Ματίπ – Τσούπο Μοτίνγκ, Ενόχ, Μακούν, Σαλί – Ουεμπό.
Βραζιλία (Λουίς Φελίπε Σκολάρι / 4-2-3-1): Σέζαρ – Μαρσέλο, Σίλβα, Λουίζ, Άλβερς – Γκουστάβο, Φερναντίνιο – Βίλιαν, Νέιμαρ, Όσκαρ – Φρεντ.

Σίγουρος μόνο ο κερδισμένος

Ο νικητής του ζευγαριού, στο παιχνίδι του Ρεσίφε, θα είναι σίγουρα στη δυάδα πρόκρισης του γκρουπ: Αν κερδίσει η Κροατία θέλει μη νίκη της Βραζιλίας για να είναι πρώτη, ενώ αν το «τρίποντο» πάει στο Μεξικό θα πρέπει τα «σομπρέρος» να πετύχουν ή καλύτερο αποτέλεσμα από τη «σελεσάο» ή πιο ευρεία νίκη κατά τρία γκολ διαφορά εφόσον η διοργανώτρια επικρατήσει του Καμερούν. Η ισοπαλία προκρίνει το Μεξικό, μια και το φθάνει στους πέντε πόντους. Στην περίπτωση αυτή η κατάταξη θα κριθεί από το αποτέλεσμα της Βραζιλίας.

Προκρίνονται αμφότερες με «Χ», αν το Καμερούν κερδίσει τη Βραζιλία, η οποία στην περίπτωση αυτή μένει εκτός. Θα περάσει, αν το απίστευτο σενάριο αυτό ευδοκιμήσει, ως πρώτο το Μεξικό και ως δεύτερη η Κροατία, λόγω καλύτερης διαφοράς τερμάτων από τη «σελεσάο»! Ο Νίκο Κόβατς θα κρατήσει τον Μάριο Μάντζουκιτς στην ενδεκάδα, μετά το εξαιρετικό παιχνίδι που «έπιασε» απέναντι στους Αφρικανούς, για τη δεύτερη αγωνιστική. Γενικά ο προπονητής των Κροατών δύσκολα να προβεί σε ανανέωση στην ενδεκάδα σε τόσο κρίσιμο αγώνα.

Για το Μεξικό τα δεδομένα είναι ακόμη πιο ξεκάθαρα, μια και ο Μιγκέλ Χερέρα δεν πρόκειται ν΄ αλλάξει ούτε κατά ένα ενδέκατο το αρχικό σχήμα που πήρε την ισοπαλία 0-0 από τη Βραζιλία. Σημείο αναφοράς είναι ο γκολκίπερ Οτσόα, που προέρχεται από καταπληκτικό παιχνίδι απέναντι στη «σελεσάο». Υπήρξε μία πληροφορία πώς, ίσως, ο «Τσιτσαρίτο» Χερνάντεζ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πάρει χρίσμα βασικού, όμως κι αυτό δύσκολα θα γίνει. Πρόκειται για το τέταρτο ματς των δύο αντιπάλων, με την Κροατία να έχει δύο νίκες και μία ήττα, με γκολ 5-2 υπέρ. Ρέφερι στο παιχνίδι θα είναι ο Ουζμπέκος Ραβσάν Ιρμάτοφ.

Οι πιθανές συνθέσεις:

Κροατία (Νίκο Κόβατς / 4-2-3-1): Πλετίκοσα – Πράνιτς, Λόβρεν, Τσόρλιουκα, Σρνα – Μόντριτς, Ράκιτιτς – Όλιτς, Σαμίρ, Πέρισιτς – Μάντζουκιτς.
Μεξικό (Μιγκέλ Χερέρα / 3-5-2): Οτσόα – Μορένο, Μάρκες, Ροντρίγκες – Λαγιούν, Γκουαρδάδο, Βάσκες, Χέκτορ Χερέρα, Αγκιλάρ – Περάλτα, Ντος Σάντος.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.