Δάμασε τα «λιοντάρια» μέσα στη ζούγκλα (video)

Η Ιταλία πήρε μεγάλη νίκη στο Μανάους με 2-1 επί της Αγγλίας, με τον Μπαλοτέλι να πετυχαίνει το νικητήριο γκολ στο 50'. Οι «ατζούρι» είχαν προηγηθεί στο 37' με τον Μαρκίζιο, με τους Άγγλους να ισοφαρίζουν προσωρινά με τον Στάριτζ στο 35'.

Η Ιταλία πήρε μεγάλη νίκη στο Μανάους με 2-1 επί της Αγγλίας, με τον Μπαλοτέλι να πετυχαίνει το νικητήριο γκολ στο 50′. Οι «ατζούρι» είχαν προηγηθεί στο 37′ με τον Μαρκίζιο, με τους Άγγλους να ισοφαρίζουν προσωρινά με τον Στάριτζ στο 35′.

Παρά τη ζέστη των 31 βαθμών Κελσίου και την υγρασία στην Arena Amazonas, διεξήχθη άλλο ένα ματς υψηλού επιπέδου, από δύο ομάδες που έδειξαν να είναι σε καλή κατάσταση. Οι Ιταλοί όμως, για άλλη μία φορά έδειξαν πως έχουν τον τρόπο να  τα βγάζουν πέρα σε Μουντιάλ (ακόμα και χωρίς τον Μπουφόν), με τον Πίρλο να κρατά τον ρόλο του μαέστρου, τους Ντε Ρόσι και Καντρέβα να ακολουθούν, αλλά και τον Μπαλοτέλι να χτυπά την κατάλληλη στιγμή.

Οι Άγγλοι μπορεί να μην τα κατάφεραν τελικά, αλλά ο Ραχίμ Στέρλινγκ, ο δεύτερος νεότερος παίκτης τους σε Μουντιάλ μετά τον Όουεν το 1998, έδειξε πως μπορεί να κάνει ζημιές στη Βραζιλία. Ο Στάριτζ βρήκε και πάλι τον ρόλο προς στα δίχτυα σε ρόλο κεντρικού, αλλά η μεσαία γραμμή και η άμυνα τα πήγαν λιγότερο καλά.

Μεγάλος χαμένος της βραδιάς, ο φυσιοθεραπευτής της Αγγλίας που τραυματίστηκε στον αστράγαλο κατά τη διάρκεια του πανηγυρισμού στο γκολ και μεταφέρθηκε με φορείο εκτός αγωνιστικού χώρου!


Τα αρχικά πλάνα

H Aγγλία ξεκίνησε με 4-2-3-1. Τερματοφύλακας ο Χαρτ, δεξί μπακ ο Τζόνσον, σέντερ μπακ οι Κέιχιλ και Τζαγκιέλκα, αριστερά ο Μπέινς. Χέντερσον και Τζέραρντ στα χαφ, ο Γουέλμπεκ δεξιά, ο Ρούνει αριστερά και ο Στέρλινγκ πίσω από τον Στάριτζ.

Η Ιταλία άρχισε με 4-3-1-2. Ο Σίριγκου τερματοφύλακας, δεξί μπακ ο Ντάρμιαν, οι Μπαρτσάλι και Παλέτα σέντερ μπακ, αριστερά ο Κιελίνι. Μαρκίζιο, Ντε Ρόσι και Βεράτι στα χαφ, ο Πίρλο σε  ρόλο οργανωτή  και ο Καντρέβα πίσω από τον Μπαλοτέλι.


Ευφυής Πίρλο, έμπνευση Χότζον


Το πρώτο ημίχρονο κύλησε στο τέμπο που θα περίμενε κανείς, με την Αγγλία να δείχνει διάθεση να μεταφέρει γρήγορα τη μπάλα στην επιθετική τετράδα για να εκμεταλλευτεί την ταχύτητά της. Οι Ιταλοί ήταν πιο κοντρολαρισμένοι, με το παιχνίδι να φιλτράρεται από τον Πίρλο, τον Ντε Ρόσι να κόβει και τον Καντρέβα επίσης να παίρνει δημιουργικές πρωτοβουλίες.

Τα «λιοντάρια» σούταραν κάθε στιγμή που έβρισκαν την ευκαιρία, αλλά οι Ιταλοί δεν έδειχναν να ανησυχούν και δικαίως. Δέκα λεπτά πριν από το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, έφτανε μία συρτή εκτέλεση κόρνερ και μία προσποίηση του Πίρλο που άφησε τη μπάλα να περάσει και ο Μαρκίζιο βρέθηκε έξω από την περιοχή, ανοίγοντας το σκορ με δυνατό σουτ.

Η έμπνευση όμως του Ρόι Χότζον να τοποθετήσει σε ρόλο «δεκαριού» τον Στέρλινγκ και τον Ρούνει αριστερά, απέδωσε καρπούς δύο λεπτά αργότερα, όταν ο πρώτος τροφοδότησε τον δεύτερο, με τον Στάριτζ να γίνεται ο τελικός αποδέκτης της κίνησης για το 1-1. 

Ούτε όμως κι εκεί οι Ιταλοί έδειχναν να ανησυχούν, καθώς πριν τη λήξη του ημιχρόνου είχαν ένα ψηλοκρεμαστό του Μπαλοτέλι που έδιωξε στη γραμμή ο Τζαγκιέλκα, αλλά και ένα δοκάρι με τον Καντρέβα!

«Μαχαιριά» από Μπαλοτέλι


Στο ξεκίνημα του β’ μέρους, ο Ρούνει πέρασε πιο πολύ σε κεντρικό ρόλο για την Αγγλία, αλλά όλα τα σχέδια του Χότζον διαλύθηκαν, καθώς η Ιταλία «χτύπησε» άμεσα

Στο 50ό λεπτό, ο φοβερός Καντρέβα με πανέξυπνη σέντρα στο δεύτερο δοκάρι βρήκε τον Μπαλοτέλι, ο οποίος ακολούθησε με ωραία κίνηση και προλαβαίνοντας τον Κέιχιλ έβαλε ξανά μπροστά τους «ατζούρι» με 2-1.

Η Αγγλία πια είχε το δύσκολο έργο του να διασπάσει μία ιταλική ομάδα αποφασισμένη να μην την πατήσει για δεύτερη φορά. Ο Χότζον έριξε στο ματς τον Μπάρκλει και στη συνέχεια τον Λαλάνα, με τα «λιοντάρια» να χάνουν αρκετές ευκαιρίες, κυρίως με μακρινά σουτ.

Όταν κατάφεραν να μπουν στην περιοχή με τον Ρούνει στο 62′, ο Άγγλος επιθετικός έκανε όλη τη δουλειά σωστά, εκτός από το να πλασάρει στα δίχτυα.

Οι «ατζούρι», άκρως επαγγελματικά και με τον Ντε Ρόσι να κάνει σπουδαίο παιχνίδι ανασταλτικά, κατάφεραν να κρατήσουν το πολύτιμο τρίποντο μέχρι το τέλος, καθώς οι αντίπαλοί τους είχαν πια λυγίσει από την κούραση.

Ο Πίρλο λίγο έλειψε να βάλει το κερασάκι στην τούρτα με φοβερό φάουλ στις καθυστερήσεις που βρήκε το οριζόντιο δοκάρι αφήνοντας άγαλμα τον Χαρτ, αλλά κανείς στην Ιταλία δεν θα του παραπονεθεί…


Αγγλία –  Ιταλία 1-2



Παγκόσμιο Κύπελλο 2012 – 4ος Όμιλος – 1η αγωνιστική – Arena Amazonia, Μανάους.


Διαιτητής: Κάιπερς (Ολλανδία).
Βοηθοί: Φαν Ρούκελ, Ζάινστρα (Ολλανδία) 
Γκολ: 37′ Στάριτζ- 35′ Μαρκίζιο, 50′ Μπαλοτέλι 
Κίτρινες: Στέρλινγκ
Κόκκινες: –

ΑΓΓΛΙΑ (Χότζον, 4-2-3-1): Χαρτ – Τζόνσον, Κέιχιλ, Τζαγκιέλκα, Μπέινς – Χέντερσον (73′ Γουίλσιρ), Τζέραρντ (αρχηγός) – Ρούνει, Στέρλινγκ, Γουέλμπεκ (61′ Μπάρκλει) – Στάριτζ (80′ Λαλάνα).
ΙΤΑΛΙΑ (Πραντέλι, 4-3-1-2): Σίριγκου – Νταρμιάν, Μπαρτσάλι, Παλέτα, Κιελίνι – Ντε Ρόσι, Μαρκίζιο, Βεράτι (57′ Μότα) – Πίρλο (αρχηγός) – Καντρέβα (79′ Παρόλο), Μπαλοτέλι (73′ Ιμόμπιλε).  


ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
4′ Φοβερό σουτ έξω από την περιοχή από τον Στέρλινγκ με το δεξί, η μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.
5′ Νέο σουτ έξω από την περιοχή του Χέντερσον, έπεσε στη γωνία του και απόκρουσε ο Σίριγκου!
8′ Σουτ του Κιελίνι μέσα στην περιοχή πέρασε άουτ μετά από μίνι πολιορκία των Ιταλών.
11′ Νέο σουτ από τους Άγγλους εκτός περιοχής, ο Γουέλμπεκ έστειλε τη μπάλα λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι του Σίριγκου.
16′ Άλλο ένα αγγλικό σουτ εκτός περιοχής, αυτή τη φορά από τον Τζόνσον, που εστειλε τη μπάλα άουτ.
24′ Μεγάλη ευκαιρία για την Αγγλία! Ο Γουέλμπεκ μπήκε από δεξιά, γύρισε για τον ολομόναχο Στάριτζ, αλλά ο Μπαρτσάλι τελευταία στιγμή έδιωξε σε κόρνερ,
28′ Mακρινό σουτ του Καντρέβα, η μπάλα πολύ άουτ.
33′ Μετά από προσπάθεια του Ντε Ρόσι, η μπάλα κατέληξε στον Μπαλοτέλι στη μικρή περιοχή αλλά δεν μπόρεσε να πιάσει την κεφαλιά.
35′ 0-1 Ο Μαρκίζιο άνοιξε το σκορ για την Ιταλία. Μετά από εκτέλεση του κόρνερ ο Πίρλο άφησε τη μπάλα να περάσει κάτω από τα πόδια του, ο Μαρκίζιο βρέθηκε αμαρκάριστος έξω από την περιοχή και με δεξί σουτ έστειλε τη μπάλα με συρτό σουτ στα δίχτυα του Χαρτ!
37’1-1 Ο Στέρλινγκ βρήκε αριστερά τον Ρούνει, αυτός έκανε την παράλληλη σέντρα για τον Στάριτζ, ο οποίος αμαρκάριστος στο δεύτερο δοκάρι έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Σίριγκου με το δεξί!
45+1′ Ο Πίρλο βρήκε τον Μπαλοτέλι στην περιοχή, ο Χαρτ βγήκε να τον κόψει, ο Ιταλός πλάσαρε τον ψηλοκρεμαστά, αλλά ο Τζαγκιέλκα με κεφαλιά έδιωξε στη γραμμή.
45+2′ Δοκάρι για την Ιταλία σε σουτ του Καντρέβα.


49′ Μακρινό σουτ του Στάριτζ, απόκρουση του Σίριγκου.
50’1-2 Φανταστική σέντρα του Καντρέβα από αριστερά στο δεύτερο δοκάρι, ο Μπαλοτέλι ξέφυγε από τον Κέιχιλ και με κεφαλιά έβαλε ξανά μπροστά την Ιταλία.
54′ Ο Γουέιν Ρούνει κινήθηκε έξω από την περιοχή, έκανε το δεξί σουτ στην απέναντι γωνία, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το δοκάρι.
61′ Πονηρό μακρινό σουτ με το αριστερό από τον Στάριτζ, η μπάλα λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι του Σίριγκου.
62′ Τεράστια ευκαιρία για την Αγγλία! Ο Ρούνει σε πολύ καλή θέση στην περιοχή, ξεγέλασε τον Σίριγκου, αλλά σούταρε άουτ!
64′ Ο Μπάρκλει προσποιήθηκε στο ύψος της περιοχής, έκανε το φαλτσαριστό δεξί αλλά ο Σίριγκου πετάχτηκε και έδιωξε. 
68′ Ωραίο δεξί σουτ του Καντρέβα, η μπάλα δίπλα από τα δοκάρια του Χαρτ.
72′ Δυνατό αριστερό του Τζόνσον, η μπάλα λίγο εκτός εστίας.
77′ Εκτέλεση φάουλ από τον Μπέινς, ο Σιρίγκου πετάχτηκε στην αριστερή του γωνία και έδιωξε σε κόρνερ!
85′ Απ’ ευθείας εκτέλεση φάουλ από τον Τζέραρντ, η μπάλα πάνω από τα δοκάρια.
87′ Ο Ρούνει σούταρε με το αριστερό έξω από την περιοχή αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.
90′ Σουτ πολύ άουτ από τον Στέρλινγκ. 
90+3′ Φοβερή εκτέλεση από τον Πίρλο, η μπάλα κατέβηκε απότομα και τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Χαρτ!


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.