Με «όπλο» την παράδοση η Ουρουγουάη

Ουρουγουάη και Κόστα Ρίκα κοντράρονται στο "Εστάντιο Καστελάο" στο πρώτο τους παιχνίδι για τον τρίτο όμιλο του παγκοσμίου κυπέλλου της Βραζιλίας (22:00).

Ουρουγουάη και Κόστα Ρίκα κοντράρονται στο Εστάντιο Καστελάο στο πρώτο τους παιχνίδι στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας.

Στη Φορταλέζα, στη «γη του φωτός» όπως αποκαλείται τα τελευταία 288 χρόνια από τους ντόπιους, όπου βρίσκεται το πάρκο του Κοκό ένα από τα μεγαλύτερα στην Λατινική Αμερική, οι δύο ομάδες θέλουν να ξεκινήσουν με το δεξί τις υποχρεώσεις τους στον τέταρτο όμιλο, όπου επίσης βρίσκονται οι θεωρητικά πιο δυνατές Αγγλία και Ιταλία.

Η «σελέστε» με τους Λουίς Σουάρες,  Έντινσον Καβάνι και  Ντιέγκο Φορλάν, έστω και στα 34 του, στην αποστολή της διαθέτει μία από τις καλύτερες επιθετικές γραμμές, ικανή να σμπαραλιάσει κάθε αντίπαλη άμυνα, κάτι που αναμένεται να προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί και απέναντι στην Κόστα Ρίκα.

Από την άλλη πλευρά, η Κόστα Ρίκα διαθέτει παίκτες με πολύ ταλέντο, όπως ο Τζόελ Κάμπελ που φέτος αγωνίστηκε στην Ελλάδα και τον Ολυμπιακό, ωστόσο υστερεί κάπως σε εμπερία.

Η προϊστορία

Στο παρελθόν οι δύο ομάδες έχουν συναντηθεί οκτώ φορές, με την παράδοση να είναι υπέρ των Ουρουγουανών, καθώς μετράνε έξι νίκες, ενώ δύο παιχνίδια έχουν λήξει ισόπαλα. Η πρώτη φορά που συναντήθηκαν οι δύο ομάδες ήταν στις 4 Φεβρουαρίου του 1990 σε φιλικό στο Μαϊάμι, με τους Ουρουγουανούς να επικρατούν 2-0 της Κόστα Ρίκα.

Οι δύο ομάδες την επόμενη διετία συναντήθηκαν ακόμη δύο φόρες και πάλι σε φιλικά, με την Ουρουγουάη να μετρά
ισάριθμες νίκες με 1-0 στο Σαν Χοσέ και 2-1 στο Μοντεβιδέο. Η κυριαρχία των «σελέστε» στις αναμετρήσεις των δύο ομάδων συνεχίστηκε και στο τέταρτο φιλικό και πάλι στο Μοντεβιδέο στις 18 Αυγούστου του 1999, όπου επικράτησαν
5-4 της Κόστα Ρίκα.

Στο πρώτο μεταξύ τους επίσημο παιχνίδι και συγκεκριμένα για τους ομίλους του Κόπα Αμέρικα στις 16 Ιουλίου του 2001, Ουρουγουάη και Κόστα Ρίκα έμειναν στο ισόπαλο 1-1. Οι δύο ομάδες πάντως συναντήθηκαν για την ίδια διοργάνωση και στα προημιτελικά, όπου η Ουρουγουάη πήρε τη νίκη (2-1) και ταυτόχρονα το εισιτήριο για τα ημιτελικά του Κόπα Αμέρικα.

Τελευταία φορά που οι δύο ομάδες τέθηκαν αντιμέτωπες ήταν για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Νοτίου Αφρικής. Στο πρώτο ματς η Ουρουγουάη είχε επικρατήσει έστω και δύσκολα 1-0 της Κόστα Ρίκα, ενώ στη δεύτερη αναμέτρηση οι δύο ομάδες έμειναν στο ισόπαλο 1-1.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.