Νότια Κορέα: Πιστή στο ραντεβού

Για το όγδοο συνεχόμενο και ένατο συνολικά Μουντιάλ της ιστορίας της ετοιμάζεται η Νότια Κορέα.

Για το όγδοο συνεχόμενο και ένατο συνολικά Μουντιάλ της ιστορίας της ετοιμάζεται η Νότια Κορέα. Αυτή τη φορά, όμως, ο πήχης για τους Ασιάτες είναι πιθανότατα πιο χαμηλά από ποτέ. Και μόνο η παρουσία στη Βραζιλία μπορεί να χαρακτηριστεί επιτυχία για τους Νοτιοκορεάτες. Κι αυτό διότι στην ομάδα έχουν γίνει αρκετές αλλαγές σε πρόσωπα, οι οποίες ταρακούνησαν και τις ισορροπίες.

Υπάρχουν κενά σε άμυνα και μεσαία γραμμή, αλλά και ένας εξαιρετικός παίκτης στην επίθεση, ο Σον. Γενικότερα, πάντως, τα κύρια χαρακτηριστικά της Νότιας Κορέας, η… τρεχάλα δηλαδή και η πίεση, δε θα λείψουν ούτε από αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο

Ο δρόμος για τη Βραζιλία
Είπαμε ότι η παρουσία και μόνο στην τελική φάση του Μουντιάλ είναι επιτυχία κι αυτό διότι η πρόκριση ήρθε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή. Αφού πέρασαν την πρώτη φάση των προκριματικών της ασιατικής ζώνη, στη συνέχεια οι Νοτιοκορεάτες τα… χρειάστηκαν στον επόμενο και τελικό όμιλο (4ο γύρο).

Τερμάτισαν στη δεύτερη θέση την τελευταία αγωνιστική παρά την εντός έδρας ήττα από το Ιράν, καθώς υπερτερούσαν στην ισοβαθμία του Ουζμπεκιστάν.

Η πρόβλεψη
Μπορεί να λείπουν οι σπουδαίοι άσοι του πρόσφατου παρελθόντος, αλλά δε λείπει και το ταλέντο από τους Ασιάτες. Με λίγη τύχη μπορούν να προκριθούν από τον 8 όμιλο, όπου συμμετέχουν με Βέλγιο, Αλγερία και Ρωσία. Και να φτάσουν στους «16», ωστόσο, το έργο τους θα είναι εξαιρετικά δύσκολο, αφού σταυρώνουν με το γκρουπ Γερμανία, Πορτογαλία, Γκάνα, ΗΠΑ, όπου οι δύο πρώτες αναμένεται να τερματίσουν και στις πρώτες θέσεις.

Το αστέρι
Ο παίκτης που ποντάρουν πολλά οι Νοτιοκορεάτες είναι ο Σον Χέουνγκ Μιν. Ένας εξαιρετικός δεύτερος επιθετικός, ο οποίος μπορεί να κάνει παιχνίδι, να παίξει σωστά στον κενό χώρο, αλλά και να σκοράρει. Ο 22χρονος ενσωματώθηκε το 2008 στις ακαδημίες του Αμβούργου και από το 2010 μέχρι το 2013 έπαιξε στην πρώτη ομάδα με 73 συμμετοχές και 20 γκολ απολογισμό.

Το περασμένο καλοκαίρι μεταγράφηκε στη Λεβερκούζεν και με 10 τέρματα σε 31 αγώνες ήταν από τους βασικούς συντελεστές της θετικότατης πορείας της ΜΠάγερ.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.