Καρνέζης: “Δεν τα παράτησα ποτέ”

Aποστολή Βραζιλία, Αποστόλης Λάμπος
Το παιδικό του όνειρο ζει ο Ορέστης Καρνέζης που δεν τα παράτησε ποτέ, ενώ ο Γιάννης Μανιάτης θα ευχαριστηθεί την παρουσία του στο Μουντιάλ μόνο αν προκριθεί η Εθνική.

Aποστολή Βραζιλία, Αποστόλης Λάμπος

Το παιδικό του όνειρο ζει ο Ορέστης Καρνέζης που δεν τα παράτησε ποτέ, ενώ ο Γιάννης Μανιάτης θα ευχαριστηθεί την παρουσία του στο Μουντιάλ μόνο αν προκριθεί η Εθνική.

Ο Ορέστης Καρνέζης και ο Γιάννης Μανιάτης είναι οι πρώτοι δύο ποδοσφαιριστές που “αποκαλύφθηκαν” στο Αρακαζού της Βραζιλίας. Κατά την προσφιλή συνήθεια στις μεγάλες διοργανώσεις οι δύο αυτοί ποδοσφαιριστές που έχουν τους αριθμούς “1” και “2”.

Αναλυτικά τα όσα είπαν:

Ορέστης Καρνέζης: “Δεν τα παράτησα ποτέ”

Για το πως αισθάνεται τις πρώτες μέρες της προετοιμασίας

“Νομίζω είμαστε όλοι πολύ χαρούμενοι και ικανοποιημένοι που είμαστε εδώ. Είναι μεγάλη τιμή για όλους μας και ειδικά γιακάποιους είναι και η πρώτη φορά και το κάνει πιο ξεχωριστό. Ένα παιδικό όνειρο γίνεται πραγματικότητα. Οι συνθήκες είναι αρκετά καλές και ο κόσμος είναι πολύ φιλόξενος εδώ πέρα για να μας λύσει ότι πρόβλημα υπάρχει. Πλέον είμαστε στην τελική ευθεία.”

Για το πως αισθάνονται που πλησιάζει το ματς με την Κολομβία και την απουσία του Φαλκάο

“Είναι κρίμα για τον Φαλκάο που δεν μπορεί να συμμετάσχει. Είμαστε κι εμείς ποδοσφαιριστές και γνωρίζουμε πόσο άσχημο είναι αυτό για έναν παίκτη. Ωστόσο κι η Κολομβία είναι πολύ μεγάλη δύναμη και δεν μπορεί να στηρίζεται σε έναν μόνο παίκτη. Έχει πολύ μεγάλους παίκτες αλλά αν εμείς είμαστε όπως πρέπει να είμαστε τότε στο τέλος του αγώνα θα είμαστε καλά.”

Τί είναι αυτό που πρέπει να προσέξει περισσότερο η ομάδα

“Πρέπει να προσέξουμε πάρα πολύ γιατί η κολομβία από την μέση και μπροστά είναι πολύ επικίνδυνη. Πρέπει να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι και ξέρουμε τι θα αντιμετωπίσουμε. Πρέπει να τα δώσουμε όλα και αν το κάνουμε αυτό τότε θα έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεμα.”

Για την χαρά και την πίεση του Μουντιάλ

“Η μεγαλύτερη χαρά ήταν η πρόκριση στην Ρουμανία. Εκεί τελείωσε το συναίσθημα και πλέον εδώ έχουμε έρθει για έναν στόχο και γι’ αυτό θα παλέψουμε.”

Για το ότι κανείς δεν λέει ότι θα νικήσει στο ματς, ούτε η Κολομβία, ούτε η Ελλάδα

“Δεν υπάρχουν φαβορί, ούτε μια ομάδα μπορεί να έχει έπαρση. Θα ήταν λάθος από μια ομάδα να δείξει περισσότερη αυτοπεποίθηση από όση χρειάζεται. Καλύτερα να μιλήσουμε στο γήπεδο.”

Για το ότι αντιμετωπίζουμε διαφορετικές σχολές ποδοσφαίρου

“Πρέπει να διατηρήσουμε την δική μας ταυτότητα. Να μείνουμε στις ελάχιστες ήττες που έχουμε. Είναι λογικό να αντιμετωπίζουμε διαφορετικές σχολές ποδοσφαίρου σε μια τέτοια διοργάνωση.”

Για τις συνθήκες στο Αρακαζού

“Μεγαλύτερη δυσκολία είναι οι καιρικές συνθήκες, με υγρασία, βροχή και ζέστη. Είμαστε όμως επαγγελματίες, και πρέπει να παλέψουμε για να αντεπεξέλθουμε στην κρισιμότητα των αγώνων. Στο Αρακαζού δεν είναι όλα τέλεια, ποτέ δεν είναι όλα τέλεια, αλλά οι άνθρωποι στο ξενοδοχείο και παντού είναι εξαιρετικοί.”

Πως από το μηδέν έχεις φτάσει στην κορυφή του Μουντιάλ

“Δεν έχω περάσει μόνο εγώ δυσκολίες στην καριέρα μου. Όλα τα παιδιά της αποστολής έχουν περάσει δυσκολίες. Το μάθημα από την δική μου περίπτωση είναι να μην επηρεάζονται από εξωγενείς παράγοντες, να μην τα παρατάνε ποτέ και να πιστεύουν στον εαυτό τους. Ούτε ο πρώτος είμαι που αντιμετώπισε δυσκολίες, ούτε ο τελευταίος. Κανείς δεν πέρασε ρόδινα στην καριέρα του.”

Για το αν γνωρίζουν δυνατά και αδύνατα σημεία της Κολομβίας

“Δεν θα πω εδώ, θα τα πούμε στο play station”

Μανιάτης: “Θα το ευχαριστηθώ μόνο αν περάσουμε”

Για το πως αισθάνεται τις πρώτες μέρες της προετοιμασίας

“Είμαστε πολύ χαρούμενοι που είμαστε στην Βραζιλία. Είχαμε μια μικρή ταλαιπωρία στο να φτάσουμε εδώ αλλά αυτό πλέον το ξεχνάμε και πρέπει τώρα να συνηθίσουμε το κλίμα για είναι δύσκολο με την υγρασία και την ζέστη. Δεν θα έχουμε πρόβλημα όμως. Οι άνθρωποι εδώ είναι πολύ φιλόξενοι και εμείς θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο για την εθνική ομάδα.”

Για το πως αισθάνονται που πλησιάζει το ματς με την Κολομβία και την απουσία του Φαλκάο

“Σίγουρα η απουσία του Φαλκάο είναι μεγάλη, αλλά εμείς δεν κοιτάμε πρόσωπα αλλά το πως αγωνίζεται συνολικά η ομάδα. Έχουν πολλούς ποιοτικούς παίκτες και δεν στηρίζεται σε έναν μόνο παίκτη.”

Για την χαρά και την πίεση του Μουντιάλ

“Για μένα ευχαριστιέσαι το Μουντιάλ μόνο όταν κερδίζεις. Αν περάσουμε στην επόμενη φάση μόνο τότε θα είμαστε χαρούμενο, δεν έχουμε έρθει εδώ μόνο για να αγωνιστούμε.”

Για το ότι κανείς δεν λέει ότι θα νικήσει, ούτε η Κολομβία ούτε η Ελλάδα

“Ποδόσφαιρο είναι, όλα μπορούν να συμβούν. Κανείς δεν μπορεί ότι σίγουρα θα κερδίσει, ούτε εμείς, ούτε οι Κολομβιανοί. εμείς πρέπει να είμαστε όσο το δυνατόν πιο συγκεντρωμένοι γίνεται. Πιστεύω ότι το παιχνίδι θα κριθεί στις λεπτομέρειες.”

Για το αν είναι μειονέκτημα το ότι οι Κολομβιανοί γνωρίζουν την Ευρώπη

“Δεν είναι μειονέκτημα το ότι οι Κολομβιανοί γνωρίζουν την Ευρώπη. Γι’ αυτό ο προπονητής μας επέλεξε φιλικά με παρόμοιους αντιπάλους. Δεν είναι κακό που αντιμετωπίζουμε αυτές τις ομάδες. Από την πρώτη μέρα δουλεύουμε και μαθαίνουμε με τον προπονητή μας τον τρόπο του παιχνιδιού τους και δε νομίζω να έχουμε πρόβλημα.”

Για τις συνθήκες στο Αρακαζού

“Με το που κατεβήκαμε από το αεροπλάνο ο κόσμος μας υποδέχτηκε θερμά και αυτό μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση. Το βλέπουμε όλο και περισσότερο καθημερινά. Πάντως θα πίστευαν πολλοί ότι θα έρθουμε στην Βραζιλία και θα δούμε κάτι πολύ ωραίο, αλλά δεν είναι έτσι. Ευτυχώς που το γήπεδο είναι πολύ καλό. λίγο η υγρασία μας δυσκολεύει στις ανάσες μας και πρέπει να το συνηθίσουμε ενόψει των αγώνων”.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.