Εκουαδόρ: Στη σκιά του «Τσούτσο»

Η ομάδα του Εκουαδόρ ταξιδεύει για τα γήπεδα της Βραζιλίας με σκοπό μια αξιοπρεπή πορεία και στόχο μία πρόκριση από έναν όμιλο που δεν αποτελεί φόβητρο για τους παίκτες του Ρουέδα.

Η ομάδα του Εκουαδόρ ταξιδεύει για τα γήπεδα της Βραζιλίας με σκοπό μια αξιοπρεπή πορεία και στόχο μία πρόκριση από έναν όμιλο που δεν αποτελεί φόβητρο για τους παίκτες του Ρουέδα.

Οι παίκτες του Ισημερινού έπρεπε να ξεπεράσουν το χαμό του Κρίστιαν «Τσούτσο» Μπενίτεθ, ο οποίος είχε αγωνιστεί 58 φορές με τα «τρικολόρ» και απεβίωσε στα 27 του, και να προκριθούν για τρίτη φορά σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Η παρθενική τους εμφάνιση ήταν το 2002 στα γήπεδα της Κορέας και της Ιαπωνίας όπου όμως δεν κατάφεραν να πετύχουν κάτι το αξιοσημείωτο σε αντίθεση με το Μουντιάλ του 2006 στη Γερμανία όταν και προκρίθηκαν στη φάση των «16».

Έτσι, οι παίκτες του Ρουέδα θέλουν να επαναλάβουν αυτό το κατόρθωμα και γιατί όχι να προχωρήσουν και ένα βήμα παρακάτω.

Στον όμιλό τους θα έχουν να αντιμετωπίσουν τη Γαλλία, την Ελβετία και τις Ονδούρες οπότε γνωρίζουν ότι με μία σοβαρή παρουσία έχουν αρκετές πιθανότητες να περάσουν στην επόμενη φάση.

Με «σύμμαχο» το υψόμετρο!

Το Εκουαδόρ κατάφερε να εξασφαλίσει την παρουσία του στα γήπεδα της Βραζιλίας αφού τερμάτισε στην τέταρτη θέση του ομίλου της, πίσω από Αργεντινή, Κολομβία και Χιλή, αφήνοντας στην πέμπτη θέση την Ουρουγουάη, η οποία χρειάστηκε να δώσει αγώνα μπαράζ. Οι παίκτες του Ισημερινού παρουσίασαν ένα αρκετά καλό πρόσωπο στα εντός έδρας παιχνίδια, υποβοηθούμενοι και από την υψομετρική διαφορά που λειτουργούσε εις βάρος των αντιπάλων τους αλλά εκτός έδρας δεν τα πήγαν τόσο καλά. Πάρα ταύτα, κατάφεραν να «τσεκάρουν» το εισιτήριο για το Μουντιάλ της Βραζιλίας.

«Κόκκινος διάβολος» ο σταρ!

Αναμφίβολα ο σταρ της ομάδας είναι ο δεξιός μπακ – χαφ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Αντόνιο Βαλέντσια. Στα 28 του έχει συμπληρώσει πολλές συμμετοχές στα γήπεδα της Πρέμιερ Λιγκ και το χαρακτηριστικό του είναι οι πολύ καλές επελάσεις του. Μαζί με τον Νομπόα της Ντιναμό Κιέβου είναι ό,τι καλύτερο έχει επιδείξει ο Ισημερινός καθώς πολλοί παίκτες απ’ το ρόστερ προέρχονται απ’ το πρωτάθλημα της χώρας και δεν έχουν πολλές εμπειρίες από τέτοιου είδους διοργανώσεις.

Αρκετά φέρελπις παίκτης είναι και ο Γκρουέζο της Στουτγκάρδης. Στα 19 του μόλις μετράει κάποιες συμμετοχές με τη φανέλα της γερμανικής ομάδας και αγωνίζεται στη θέση του αμυντικού χαφ. Με τα τρεξίματά του μπορεί να βοηθήσει αρκετά την προσπάθεια της ομάδας του για κάτι καλό.

Να επαναλάβουν το «θαύμα»

Στόχος του Εκουαδόρ είναι να επαναλάβουν το «θαύμα» του 2006 και να προκριθούν απ’ τη φάση των ομίλων. Έχοντας ως βασικούς αντιπάλους τους τις Γαλλία και Ελβετία, εάν η ομάδα του Ρουέδα καταφέρει στην πρώτη αναμέτρηση να πάρει κάτι θετικό απ’ την Ελβετία τότε θα έχει βάλει τις βάσεις για μια καλή πορεία στη διοργάνωση. Ωστόσο, αυτό θέλει προσπάθεια καθώς είναι άγνωστο το πως θα αντιδράσουν οι παίκτες της ομάδας στις κλιματικές συνθήκες και αλλαγές.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.