Ξεχωριστό το εναρκτήριο λάκτισμα

Τη δύναμη της θέλησης και της τεχνολογίας θέλουν να δείξουν οι Βραζιλιάνοι, οι οποίοι αποφάσισαν πως τη σέντρα του παγκοσμίου κυπέλλου θα την κάνει ένας παραπληγικός.

Τη δύναμη της θέλησης και της τεχνολογίας θέλουν να δείξουν οι Βραζιλιάνοι, οι οποίοι αποφάσισαν πως τη σέντρα του παγκοσμίου κυπέλλου θα την κάνει ένας παραπληγικός. Για να συμβεί αυτό θα επιστρατευτεί μια ειδική στολή, που αρκετοί την παρομοιάζουν με αυτή του «Iron Man».

Συγκεκριμένα, ο Βραζιλιάνος γιατρός, Μιγκέλ Νικολέλις και η ομάδα του, η οποία αποτελείται από 156 επιστήμονες δουλεύουν εντατικά πάνω στη συγκεκριμένη στολή, η οποία θα προσαρμοστεί σε έναν παραπληγικό, του οποίου το όνομα κρατείται μυστικό. Μέσω αυτής, θα του δοθεί η δυνατότητα να κινηθεί, χωρίς το αναπηρικό του καροτσάκι και να δώσει το εναρκτήριο λάκτισμα για το παγκόσμιο κύπελλο.

Ο Νικολέλις τόνισε χαρακτηριστικά: «Είναι η πρώτη φορά που ένας εξωσκελετός θα μπορεί να λειτουργήσει με τις εντολές του εγκεφάλου. Οι εντολές που θα δέχεται θα ανταποκρίνονται άμεσα και θα δίνουν τη δυνατότητα στους ασθενείς να κινούνται. Το να κάνουμε την παρουσίασή του στο γήπεδο είναι πραγματικά κάτι ξεχωριστό και πρώτη φορά γίνεται κάτι τέτοιο».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.