Full του 4-3-3

Για άλλη μια προπόνηση ο Σάντος "ξεθέωσε" τους παίκτες του πάνω στο 4-3-3, τους αυτοματισμούς και τις εναλλαγές που απαιτεί το αγαπημένο του σύστημα. Έμφαση στην μετάβαση από άμυνα σε επίθεση με ταχύτητα.

Για άλλη μια προπόνηση ο Σάντος “ξεθέωσε” τους παίκτες του πάνω στο 4-3-3, τους αυτοματισμούς και τις εναλλαγές που απαιτεί το αγαπημένο του σύστημα. Έμφαση στην  μετάβαση από άμυνα σε επίθεση με ταχύτητα.

Το ότι ο Φερνάντο Σάντος θα παρατάξει την Εθνική μας στο Μουντιάλ με σύστημα 4-3-3 είναι δεδομένο. Σε αυτές τις πρώτες μέρες της προετοιμασίας ο Πορτογάλος έχει ανοίξει και τα χαρτιά του σε ότι έχει να κάνει με την πιο πιθανή εντεκάδα. Μια εντεκάδα που δεν παγιώνεται, καθώς όλοι οι παίκτες καταθέτουν την ψυχή τους αυτές τις μέρες στον Άγιο Κοσμά.

Έτσι λοιπόν και την Δευτέρα το πρωί, ο Σάντος για σχεδόν δύο ώρες, δούλεψε με τους παίκτες του πάνω σε τακτικά κομμάτια του 4-3-3. Μία άσκηση ήταν για παράδειγμα βασισμένη στην αμυντική λειτουργία του συστήματος και στον τρόπο που θα πρέπει να βγαίνει η ομάδα στην αντεπίθεση με γρήφορο transition από άμυνα σε επίθεση. Σε αυτή την άσκηση στην αντεπίθεση έπρεπε να συμμετασχουν και να πατήσουν περιοχή με ταχύτητα και οι τρεις μέσοι.

Άλλη άσκηση και πάλι με έμφαση στο επιθετικό transition είναι η άμεσε μετάβαση από άμυνα σε επίθεση με μία μπάλια από τους πλάγιους μπακ στα σέντερ φορ και πολύ γρήγορη κόντρα επίθεση με τους πλάγιους μεσοεπιθετικούς να πατούν περιοχή.

Γενικά ο Σάντος το ψάχνει πολύ το θέμα, καθώς η Εθνική μας ταυτότητα βασίζεται στην αμυντική λειτουργία, αλλά πάντα αντιμετώπιζε πρόβλημα στην δημιουργία. Συνεπώς και πάλι θα στηριχθεί στηνκαλή αμυντική λειτουργία και θα προσπαθήσει να βάλει στο παιχνίδι της ομάδας μας τα στοιχεία του αιφνιδιασμού και της κόντρα επίθεσης.

Ο Φερνάντο Σάντος προχώρησε και κάποιες δοκιμές στη μεσαία γραμμή της εθνικής Ελλάοδος, στην πρωινή προπόνηση της Δευτέρας. Ο Πορτογάλος τεχνικός άλλαξε τον τρίγωνο στη μεσαία γραμμή, το οποίο αποτελούσαν οι Τζιόλης, Μανιάτης και Κατσουράνης, δυο φορές. Στην πρώτη, ο Κατσουράνης ήταν σε θέση επιτελικού μέσου, με τους άλλους δυο σε θέσεις αμυντικών μέσων, ενώ στη δεύτερη, ο Τζιόλης ήταν καθαρά αμυντικός μέσος, με τους άλλους δυο σε ρόλους εσωτερικών μέσων.

Ο Πορτογάλος τεχνικός φέρεται να επιμένει στο 4-3-3 και τη Δευτέρα δοκίμασε τον Καρνέζη στην εστία και τους Τοροσίδη, Παπασταθόπουλο, Μανωλά και Χολέμπας στην άμυνα. Οι Τζιόλης, Μανιάτης και Κατσουράνης ήταν οι τρεις της μεσαίας γραμμής, ενώ στην επίθεση επιλέχθηκαν οι Σαμαράς, Σαλπιγγίδης και Μήτρογλου.

Από την άλλη πλευρά, αγωνίστηκε οι Καπίνο, Τζαβέλας, Βύντρα, Ταχτσίδης, Μόρας, Σάμαρης, Καραγκούνης, Κονέ, Χριστοδουλόπουλος, Φετφατζίδης και Γκέκας. Η επόμενη προπόνηση της εθνικής θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Δευτέρας, στις 17:30 και θα είναι κλειστή για τα ΜΜΕ.

Παιδιά από το χωριό SOS στον Άγιο Κοσμά

Στην πρωινή προπόνηση της Εθνικής βρέθηκαν και μικροί φίλοι της ομάδας από το παιδικό χωριό SOS, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να φωτογραφηθούν με τα ινδάλματά τους και να πάρουν αυτόγραφα.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.