Ρατσιστική επίθεση στον Μπαλοτέλι

Ο Μάριο Μπαλοτέλι δέχτηκε ρατσιστική φραστική επίθεση από αγνώστους κατά τη διάρκεια της πρωινής προπόνησης της Εθνικής Ιταλίας την Τετάρτη.

Ο Μάριο Μπαλοτέλι δέχτηκε ρατσιστική φραστική επίθεση από αγνώστους κατά τη διάρκεια της πρωινής προπόνησης της Εθνικής Ιταλίας την Τετάρτη.

Συγκεκριμένα, την ώρα που οι «ατζούρι» προπονούνταν στο κέντρο της ομοσπονδίας στο Κοβερτσιάνο – κοντά στη Φλωρεντία – κάποιοι που βρίσκονταν έξω από το γήπεδο άρχισαν να φωνάζουν «σ…μαυρε», απευθυνόμενοι προς τον διεθνή επιθετικό.

Ο Μπαλοτέλι, παρ’ όλο που είναι γνωστός για τον εκρηκτικό του χαρακτήρα, αντέδρασε με ένα ειρωνικό χαμόγελο στους ρατσιστικούς χαρακτηρισμούς και συνέχισε να προπονείται χωρίς να τρέχει τίποτε.

Μάλιστα, η στάση του επικροτήθηκε και από μαθητές σχολείου που παρακολουθούσαν την προπόνηση και οι οποίοι τον χειροκρότησαν.

Οι παρόντες αστυνομικοί προσήγαγαν μερικούς νεαρούς που βρίσκονταν εκείνη την ώρα έξω από το προπονητικό κέντρο, αλλά δεν έχει γίνει σαφές αν ήταν αυτοί οι δράστες της ρατσιστικής επίθεσης.

Να σημειωθεί πως ο Μπαλοτέλι, ο πρώτος μαύρος που χρίστηκε διεθνής με την Ιταλία, έχει γίνει αρκετές φορές στόχος τέτοιων σχολίων και μάλιστα το σοβαρότερο τέτοιο περιστατικό είχε λάβει χώρα όταν φορούσε τη φανέλα της Εθνικής.

Συγκεκριμένα, στις 17/10/10, ενώ αγωνιζόταν σε φιλικό με τη Ρουμανία στο Κλάγκενφουρτ της Αυστρίας, ομάδα Ιταλών οπαδών είχε κρεμάσει πανό με περιεχόμενο όπως «’Όχι στην πολυεθνική Ιταλία» και φώναζαν συνθήματα όπως «δεν υπάρχουν μαύροι Ιταλοί», ενώ αποδοκίμαζαν τον Μπαλοτέλι κάθε φορά που γινόταν κάτοχος της μπάλας.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.