Σκέψεις για… τρία 30λεπτα

Το ενδεχόμενο να διεξάγονται οι αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022 στο Κατάρ σε τρία 30λεπτα αντί δύο 45λεπτα εξετάζουν οι υπεύθυνοι.

Το ενδεχόμενο να διεξάγονται οι αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022 στο Κατάρ σε τρία 30λεπτα αντί δύο 45λεπτα εξετάζουν οι υπεύθυνοι. Σύμφωνα με τον αρχιτέκτονα των σταδίων που θα κατασκευαστούν στη χώρα, ο λόγος είναι να καταπολεμηθεί η αφόρητη ζέστη που θα επικρατεί στη διάρκεια των αναμετρήσεων και ενδέχεται να θέσει σε κίνδυνο την υγεία των παικτών.

Όπως αναφέρει ο Μάικλ Μπίβον, οι εγκαταστάσεις θα επιτρέπουν τη διεξαγωγή των αγώνων σε θερμοκρασία 24-29 βαθμών, αλλά αν ξεπεραστεί το όριο των 32 βαθμών η FIFA έχει δώσει την άδειά της μέσω οδηγίας να διεξάγονται τρία 30λεπτα για να ξεκουράζονται και να δροσίζονται οι ποδοσφαιριστές.

Πάντως εκπρόσωπος της FIFA διέψευσε πως υπάρχει περίπτωση να ληφθεί αυτό το μέτρο. «Δεν έχει συζητηθεί κάτι τέτοιο και σε κάθε περίπτωση θα απαιτείτο αλλαγή στους κανόνες του παιχνιδιού. Θα έπρεπε να αναλυθεί και να εγκριθεί από την αρμόδια επιτροπή», τόνισε.Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας