Λέο Μέσι : «Μυστικά και ευαισθησίες στην καριέρα του!”

Η λαμπρή καριέρα του Μέσι περνάει σε μια νέα φάση, με την διαφαινόμενη αποχώρηση από την Μπαρτσελόνα! Μπορεί όμως να φύγει τόσο εύκολα; Πέραν των οικονομικών θεμάτων, προφανώς υπάρχει και κάτι άλλο, πιο σοβαρό!!

Υπάρχουν τόσα πολλά τα πράγματα για να χαρακτηρίσουμε ιδιαίτερο τον σούπερ σταρ Λιονέλ Μέσι, τον άνθρωπο που αναδείχθηκε έξι φορές κορυφαίος του πλανήτη. Τον παίκτη ο οποίος έγραψε ιστορία στο σύγχρονο ποδόσφαιρο και κάνει όλη την υφήλιο να ασχολείται με δέος (!) μαζί του, ακόμη και τώρα που ο ίδιος και η Μπαρτσελόνα βιώνουν τόσο έντονα τις πτυχές του ποδοσφαιρικού… ναδίρ!
Όσα αμέτρητα χαρακτηριστικά κι αν καταγράφονται μέσα από την λαμπρή πορεία του στο λαοφιλέστερο άθλημα, τόσο άλλα μικρά, ασήμαντα για πολλούς, δυσδιάκριτα για αρκετούς, αμφισβητούμενα γι’ άλλους τόσους, στοιχεία πλανώνται σαν… στοιχειά (!) πάνω στην φωτεινή καριέρα του Αργεντίνου από το ξεκίνημά της ως τώρα και δεν αποκλείεται ετούτα τα… μυστικά ή «μυστικά» (εντός εισαγωγικών, για όσους τάσσονται με τους αμφισβητίες της εν λόγω ιστορίας-θεωρίας) να παίξουν ρόλο ακόμα και στο επόμενο βήμα – μάλλον το τελευταίο – για τον 33χρονο πλέον λατινοαμερικάνο μπαλαδόρο!

Ας δούμε λοιπόν τα πράγματα από την αρχή. Ο Μέσι πήγε στην Μπαρτσελόνα σε ηλίκία 13 ετών, το 2001 και είναι εκεί ακόμη! Έπαιξαν ρόλο μόνον οι ρήτρες; Είναι άλλη μια περίπτωση… Τόττι της Καταλονίας; 
Ο Μέσι δεν μπόρεσε να πάρει τίτλο σε μεγάλη διοργάνωση με την Αργεντινή μακριά από το «δικό του» περιβάλλον! Ήταν και παραμένει ένας.. «κλειστός» άνθρωπος, σπάνια μπροστά σε φώτα δημοσιότητας, σε glamorous εμφανίσεις και συναφείς κοινωνικές παραστάσεις… 
Κατά καιρούς έχουν επισημάνει διάφοροι κάποιες λεπτομέρειες στην καθημερινότητά του άξιες αναφοράς όπως για παράδειγμα ότι πολλές φορές έχει επιλέξει να πει κάτι με ένα γραπτό μήνυμα κι όχι μιλώντας απευθείας γιατί νιώθει άβολα στην επικοινωνία

O.. αυτιστικός Λιονέλ Μέσι!

Το 2013 ο Βραζιλιάνος παλαίμαχος, πλέον, άσσος Ρομάριο είπε σε δημόσια τοποθέτησή του πως ο Μέσι έχει ένα μεγάλο μυστικό και είναι αυτό ο ρυθμιστικός παράγοντας της καριέρας του!
Συγκαταλέγεται στην κατηγορία των ανθρώπων που βρίσκονται στο αυτιστικό φάσμα και πιο συγκεκριμένα στην υψηλής λειτουργικότητας βαθμίδα, το σύνδρομο Άσπεργκερ!

Μάλιστα ο Ρομάριο επικαλέστηκε και τη μαρτυρία ενός δημοσιογράφου της El Pais ο οποίος περιέγραψε την πρώτη εμφάνιση του Μέσι στην προπόνηση της Μπαρτσελόνα με «ένα πλαστικό κουτάλι στο στόμα, το οποίο δεν έβγαλε ποτέ ως το τέλος της διαδικασίας!!»

Ειπώθηκαν πολλά πάνω σε αυτό. Ο κόσμος του ποδοσφαίρου και κυρίως οι άνθρωποι γύρω από τον Μέσι έσπευσαν να διαψεύσουν ενώ ο επιστημονικός κόσμος – κυρίως παιδοψυχίατροι, ψυχίατροι και ψυχολόγοι – επέλεξαν την οδό της επιστημονικής ανάλυσης με ευρήματα όχι μακριά από την «θεωρία» και τις «αποκαλύψεις» του Ρομάριο!
Στην πορεία έγιναν γνωστές κι άλλες ιδιαίτερες λεπτομέρειες από τα νεανικά χρόνια του Μέσι και οι οποίες περιέγραφαν ένα παιδί άκρως συνεσταλμένο 

Οι ιατρικές ανεπίσημες “γνωματεύσεις”

Λίγα χρόνια αργότερα Έλληνας γιατρός που βρίσκοντας σε διεθνές συνέδριο στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού μας μετέφερε μια ιστορία! Ήταν τότε που η Μάντσεστερ Σίτι έκανε την πρώτη προσπάθεια απόκτησης του Μέσι προσφέροντας τότε το ποσό των 250 εκατομμυρίων ευρώ!!
Στο συγκεκριμένο συνέδριο, λοιπόν, ένας Αργεντινός γιατρός μιλώντας με Βρετανούς συναδέλφους – προφανώς ποδοσφαιρόφιλοι όλοι τους – «αποκάλυψε» πως ο Μέσι ΔΕΝ πρόκειται να πάει στην Αγγλία και σε οποιαδήποτε άλλη ομάδα λόγω της… ιδιαιτερότητάς του καθώς – όπως όλοι οι αυτιστικοί – δεν μπορεί, γιατί του είναι πάρα πολύ δύσκολο, να αλλάξει περιβάλλον!
«Έχει συζητηθεί πάρα πολύ αυτό τα τελευταία χρόνια στην Αργεντινή. Υπάρχουν επιστημονικές εξηγήσεις κι όλα αυτά φαίνονται στην πράξη! Δυστυχώς (!!) το βλέπουμε και στα ματς της εθνικής Αργεντινής όταν φεύγει για βδομάδες μακριά από τη βάση της και κάπου… ψάχνουμε στα γήπεδα τον Μέσι»! είπε μεταξύ άλλων..
Είχαν ήδη ασχοληθεί πολλοί άλλοι με την εκδοχή της υπαγωγής του Μέσι στο φάσμα του αυτισμού, από την Αυστραλία, όπου ο ιστότοπος Autism Community Network «χαιρέτησε» την περίπτωσή του ως ενός ακόμη διάσημου και καταξιωμένος με Asberger (μια πάθηση που είχαν τεράστιες «μορφές» της ανθρωπότητας όπως ο Αϊντσάϊν, ο Ισαάκ Νέυτων και πιο πρόσφατα ο ιδρυτής Facebook Μαρκ Ζούκερμπεργκ)
Πολλές κουβέντες έγιναν και σε άλλα Πανεπιστημιακά ιδρύματα ανά την υφήλιο – καθώς στο διαδίκτυο βρίσκει κανείς αναλύσεις από το Έσεξ της Αγγλίας ως την Καλιφόρνια!

Ο Μέσι δεν έχει συζητήσει ποτέ δημοσίως τις φήμες ότι έχει αυτισμό ή σύνδρομο Asperger, αλλά ήδη αρκετές Διεθνείς Ενώσεις και σύλλογοι με ευαισθητοποίηση στον αυτισμό εντάσσουν στο «κλειστό» κλαμπ των διασημοτήτων με τον σύνδρομο Asberger!
Έζησε με αυτά ο σπουδαίος αυτός ποδοσφαιριστής και βέβαια το αν όλα αυτά είναι αλήθεια, σαφώς και αποκτούν μεγαλύτερη αξία τα επιτεύγματά του!
Με 444 γκολ στο Ισπανικό πρωτάθλημα, τα περισσότερα χατ-τρικ στην ιστορία της Μπαρτσελόνα (48) και αμέτρητες διακρίσεις στους «μπλαουγκράνα»… 
Πρωταθλήματα, κύπελλα, Τσάμπιονς Λιγκ (4 με τρεις δικές του συμμετοχές σε τελικούς) Σούπερ Καπ και ότι άλλο… 
Τώρα που λένε όλοι πως βρίσκεται κοντά στην πόρτα της εξόδου, ας είμαστε έτοιμοι να εξετάσουμε και… επιστημονικά το αν και τι μπορεί να συμβεί! Μέχρι στιγμής στα κοντά 20 χρόνια της λαμπρής καριέρας του Μέσι οι ιατρικές θεωρίες ΔΕΝ διαψεύσθηκαν! Για να δούμε… 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.