Ντάλιτς: «Η FIFA δε σέβεται την Κροατία, για αυτό δε συμμετείχα στην ψηφοφορία»

Ο προπονητής της Εθνικής Κροατίας εξαπέλυσε επίθεση στην Παγκόσμια Ομοσπονδία κάνοντας λόγο για ασέβεια.

Ο Ντάλιτς δεν πήρε μέρος στην ψηφοφορία για τους κορυφαίους του 2022 γιατί θεωρεί ότι η FIFA δεν έδειξε σεβασμό στην ομάδα της χώρας του.

Αναλυτικά η τοποθέτηση που έκανε:

«Είμαι απογοητευμένος με τη στάση της FIFA απέναντι στην Κροατία επειδή πιστεύω μέσα από την καρδιά μου ότι, βάσει των όσων πετύχαμε ως εθνική ομάδα, αξίζουμε περισσότερο σεβασμό από την Παγκόσμια Ομοσπονδία ποδοσφαίρου σε σχέση με αυτόν που λάβαμε. Είμαστε η μοναδική εθνική ομάδα που ήταν μεταξύ των τεσσάρων κορυφαίων ομάδων τόσο στο Μουντιάλ στο Κατάρ όσο και στο Nations League. Νικήσαμε τη Βραζιλία και μαζί με την Γαλλία είμαστε οι μοναδικές ομάδες που πήραμε μετάλλια στα δύο τελευταία Μουντιάλ. Στα 23 ματς που παίξαμε μετά από το Euro 2020 χάσαμε μόνο δύο».

Στη συνέχεια μίλησε συγκεκριμένα για παίκτες και όχι μόνο:

«Στη λίστα για τον κορυφαίο παίκτη από τον Μόντριτς δεν υπήρχε άλλος Κροάτης. Δεν υπήρχε χώρος για τον Ματέο Κόβατσιτς που έχει κατακτήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων και έκανε ένα εξαιρετικό Μουντιάλ; Που ήταν ο Γκβάρντιολ, που μπήκε στη λίστα με τους 11 καλύτερους του Μουντιάλ της Bundesliga; Ο Ντόμινικ Λιβάκοβιτς μετά από όσα έκανε στο Κατάρ γιατί δεν είναι στη λίστα; Μεταξύ των πέντε φιναλίστ για τον τίτλο του καλύτερου προπονητή της χρονιάς, είναι τρεις ομοσπονδιακοί τεχνικοί και κανείς δεν έχει καταφέρει να προκριθεί στα τελικά του Nations League και να πάρει μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Σέβομαι τον προπονητή του Μαρόκου, αλλά στα δύο ματς που παίξαμε απέναντί τους, φέραμε ισοπαλία την πρώτη φορά και πήρα την τρίτη θέση στο Μουντιάλ τη δεύτερη φορά… Μετά απο όλα αυτά αποφάσισα να μη λάβω φέτος μέρος στην ψηφοφορία. Συγχαρητήρια σε όλους τους νικητές και ειδικά στον Λούκα για την τέταρτη θέση, αν και για μένα είναι κορυφαίος».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.