Στεπανένκο: “Να δώσουμε την ψυχή μας για την Ουκρανία και να περάσουμε στο Μουντιάλ”

Αποφασισμένοι να παλέψουν με όλες τις δυνάμεις τους ώστε να οδηγήσουν την εθνική Ουκρανίας στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ είναι οι διεθνείς, όπως τόνισε ο Τάρας Στεπανένκο.

Ο 33χρονος αμυντικός αποκάλυψε τα μηνύματα που δέχονται από τους συμπατριώτες τους και τόνισε πως θα δώσουν και την ψυχή τους στα ματς με Σκωτία και Ουαλία.

«Κάθε μέρα δεχόμαστε μηνύματα από τους στρατιώτες μας. Πάρα πολλοί στρατιώτες, πάρα πολύς κόσμος στην Ουκρανία αγαπάει το ποδόσφαιρο κι έχουν ένα και μόνο αίτημα: “Σας παρακαλούμε, κάντε τα πάντα για να προκριθείτε στο Παγκόσμιο Κύπελλο“» δήλωσε αρχικά ο Στεπανένκο και συνέχισε:

«Επειδή για τους ίδιους, για την πατρίδα μας, είναι κάτι σαν μία στιγμή ελπίδας. Θα είναι μία γιορτή για όλη τη χώρα και γι’ αυτό πρέπει να παίξουμε, όχι απλά ένα ματς, αλλά με όλη την ψυχή και την καρδιά μας. Είναι πάρα, πάρα πολύ σημαντικό. Θα είναι πάρα πολύ συγκινητικό για την πατρίδα μας, για τους παίκτες μας, για όλη την Ουκρανία».

Η εθνική Ουκρανίας βρίσκεται σε προπονητικό κέντρο της Σλοβενίας και όπως εξήγησε ο Στεπανένκο δεν είναι εύκολο να διαβάζει καθημερινά όλα όσα γίνονται στην πατρίδα του.

«Κάθε μέρα βλέπεις τις φωτογραφίες, τα βίντεο με όλα όσα έχουν γίνει στη χώρα μου και κάθε φορά μιλάμε γι’ αυτούς τους ανθρώπους. Ορισμένες φορές είναι πολύ δύσκολο. Αλλά καταλαβαίνουμε πως αυτό το ματς σημαίνει πολλά για εμάς και πρέπει να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό».

Με την ουκρανική Premier League να έχει σταματήσει εδώ και δυόμισι μήνες μετά τη ρωσική εισβολή, ο ομοσπονδιακός τεχνικός Ολεκσάντρ Πετράκοφ, τόνισε πως θα πρέπει να αντιμετωπίσουν τα φιλικά μας, σαν να είναι επίσημα, καθότι δεν έχουν καθόλου προπονήσεις στα πόδια τους εδώ και μήνες.

«Δεν έχουμε δώσει επίσημα ματς και οι παίκτες δεν έχουν κανένα ματς με τις ομάδες τους λόγω του πολέμου. Είναι πολύ σημαντικό λοιπόν να τα δώσουν όλα σ’ αυτά τα φιλικά. Σαν να είναι επίσημοι αγώνες, γιατί μόνο έτσι θα έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε μία καλύτερη προετοιμασία για τα play off».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.