7ος Όμιλος: Προκαλεί τρόμο η Ολλανδία του Φαν Χάαλ (hls)

Στο υποτιθέμενο ντέρμπι του 7ου ομίλου, οι «οράνιε» δεν αντιμετώπισαν κανένα πρόβλημα απέναντι στην αήττητη και πρωτοπόρο Τουρκία.

Στην τρίτη του θητεία στην Ολλανδία, ο Λουίς Φαν Χάαλ κατάφερε σε πολύ σύντομο διάστημα να την μεταμορφώσει. Μετά το εντός έδρας 4-0 επί του Μαυροβουνίου το Σάββατο, ήρθε το εύκολο και εντυπωσιακό 6-1 απέναντι στην Τουρκία, σε ένα ματς που είχε κριθεί από το πρώτο ημίχρονο. Η Νορβηγία πήρε το εύκολο τρίποντο και ανέβηκε στη 2η θέση, ενώ το Μαυροβούνιο “κόλλησε” στο 0-0 με τη Λετονία και περιόρισε αισθητά τις ελπίδες της για πρόκριση.

Νορβηγία-Γιβραλτάρ 5-1
Στο «Ullevaal Stadion» επιβεβαιώθηκε ο τίτλος του φαβορί. Ο Έρλινγκ Χάλαντ σκοράρει ακατάπαυστα και η ομάδα του συνεχίζει να ελπίζει σε πρόκριση, καθώς ανέβηκε στη 2η θέση, αφήνοντας τρίτη την Τουρκία. Η Νορβηγία έφτασε στην 4η νίκη σε 6 παιχνίδια και έχει την ευκαιρία αν νικήσει την Τουρκία τον Οκτώβριο, να «αγγίξει» τουλάχιστον τη 2η θέση που οδηγεί στα πλέι οφ.

Μέσα σε περίπου 16 λεπτά, οι γηπεδούχοι πέτυχαν τρία γκολ, απέναντι στην ασθενέστερη ομάδα του ομίλου (0 βαθμοί με 2-20 τέρματα). Στο 23ο λεπτό άνοιξε τον χορό των τερμάτων ο Τόρστβεντ, αλλά μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο Χάλαντ που πέτυχε χατ τρικ (27΄, 39΄, 90΄+1), φτάνοντας ήδη τα 11 γκολ μέσα στη σεζόν με Ντόρτμουντ και Εθνική! Στο 43΄ είχε μειώσει σε 3-1 το Γιβραλτάρ με τον Στάισι, ενώ στους σκόρερ γράφτηκε και ο Σέρλοτ που πέτυχε το 4-1 στο 59΄. Στα τελευταία λεπτά είχαμε ένα γκολ για κάθε ομάδα, στο 90΄με τον Μάλεν και στο 90+2 η Τουρκία πέτυχε το γκολ της τιμής με τον Τσενγκίζ Ουντέρ.

Ολλανδία-Τουρκία 6-1
Το πρώτο ημίχρονο ήταν καταστροφικό για την Τουρκία. Μετά από μόλις 54 δευτερόλεπτα στο παιχνίδι, η ομάδα του Φαν Χάαλ΄άνοιξε το σκορ με τον Κλάασεν και στη συνέχεια ανέλαβε δράση ο Ντεπάι με δύο γκολ στο 16΄και στο 48΄(με πέναλτι). Ήταν ένα εξαιρετικό 45λεπτο από την ολλανδική πλευρά. «Σφυροκόπησε» την εστία της Τουρκίας από την αρχή, συνδυάστηκαν εξαιρετικά οι παίκτες σε μικρούς χώρους, κατάφεραν να πάρουν την κατοχή και τελείωσαν κλινικά τις φάσεις. Το πρώτο ημίχρονο τελείωσε με μία ακόμη «ζημιά» για την ομάδα του Γκιουνές, καθώς λίγο πριν τη διακοπή, αποβλήθηκε ο Τσαγκλάρ Σουγιουντσού.

Με αυτή την τόσο επιθετική Ολλανδία και με τους φιλοξενούμενους να μένουν και με 10 παίκτες, το 2ο ημίχρονο προμηνυόταν πολύ δύσκολο για την Τουρκία και φρόντισε να το επαλήθευση αυτό ο Μέμφις Ντεπάι. Ασίστ από τον Μπέρχαουζ και το 3-0, με χατ τρικ του άσου της Μπαρτσελόνα ήταν γεγονός. Στη συνέχεια οι γηπεδούχοι κατέβασαν το φρενήρη ρυθμό τους, με τον Γκους Τιλ να γράφει το εντυπωσιακό τελικό 5-0, πρώτο γκολ για τον μέσο της Φέγενορντ με την Εθνική ομάδα.

Μαυροβούνιο-Λετονία 0-0
Μετά τη βαριά ήττα από την Ολλανδία (4-0 στο Φίλιπς Στάντιον), το Μαυροβούνιο ήλπιζε σε νίκη απέναντι στην πιο αδύναμη Λετονία, προκειμένου να παραμείνει «ζωντανή» στο κυνήγι της πρόκρισης. Όμως η ομάδα του Ραντούλοβιτς δεν κατάφερε να διασπάσει την καλά οργανωμένη άμυνα των Λετονών παρά τις φάσεις που δημιούργησε (20 τελικές, έναντι μόλις 5 της Λετονίας) και ουσιαστικά απώλεσε τις όποιες ελπίδες είχε για πρόκριση.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Μαυροβούνιο – Λετονία 0-0
Ολλανδία – Τουρκία 6-1
Νορβηγία – Γιβραλτάρ 5-1

Βαθμολογία
Ολλανδία (6) 13
Νορβηγία (6) 13
Τουρκία (6) 11
Μαυροβούνιο (6) 8
Λετονία (6) 5
Γιβραλτάρ (6) 0


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.