Μερική… εκδίκηση για τη Γιουνάιτεντ

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μπήκε στη διαδικασία να σκεφτεί την απόλυτη εκδίκηση του ντροπιαστικού 1-6 από τη Σίτι, αλλά τελικά συμβιβάστηκε με τη νίκη με 3-2 στην έδρα των "πολιτών" και την πρόκριση στην επόμενη φάση του κυπέλλου.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μπήκε στη διαδικασία να σκεφτεί την απόλυτη εκδίκηση του ντροπιαστικού 1-6 από τη Σίτι, αλλά τελικά συμβιβάστηκε με τη νίκη με 3-2 στην έδρα των “πολιτών” και την πρόκριση στην επόμενη φάση του κυπέλλου. Οι “κόκκινοι διάβολοι” με πρωταγωνιστή τον Ρούνεϊ, προηγήθηκαν 3-0 (!) στο ημίχρονο εκμεταλλευόμενοι και την αποβολή του Κομπανί στο 12′, αλλά στο β’ μέρος λίγο έλλειψε να βιώσουν την ανατροπή…
 
Ούτε ο πιο αισιόδοξος οπαδός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν θα μπορούσε να φανταστεί πριν ξεκινήσει ο αγώνας το τι θα συνέβαινε στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Η Σίτι κατά την προσφιλέστατη συνήθειά της προσπάθησε να παίξει ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας και τα κατάφερε μέχρι και τη στιγμή που βρέθηκε με αριθμητικό μειονέκτημα.
 
Κόντρα στη ροή του αγώνα, λοιπόν, η Γιουνάιτεντ κατάφερε να ανοίξει το σκορ μόλις στο 10′. Βγήκε στην κόντρα, ο Γκιγκς άνοιξε προς τα δεξιά εκεί που βρισκόταν ο Βαλένσια, αυτός σέντραρε χωρίς να σταματήσει την μπάλα και ο Ρούνεϊ σαν θωρηκτό πήδηξε πιο ψηλά από όλους, παρέσυρε συμπαίκτη του και αμυντικό, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα. 0-1.
 
Το χειρότερο για τους γηπεδούχους ήρθε δυο λεπτά αργότερα. Ο Βενσάν Κομπανί προσπάθησε με ένα ανορθόδοξο τάκλιν να πάρει την μπάλα από τα πόδια του Νάνι, τα κατάφερε, αλλά ο διαιτητής της αναμέτρησης έκρινε πως η κίνηση του Βέλγου αμυντικού ήταν επικίνδυνη και του έδειξε απευθείας κόκκινη κάρτα. Η απόφαση ακροβατεί στο όριο της ορθότητας…
 
Λίγα λεπτά αργότερα, ο Αγκουέρο έχασε τεράστια ευκαιρία να ισοφαρίσει, αλλά ο Λίντεργκααρντ έκανε μια εντυπωσιακή επέμβαση και είπε όχι στον Αργεντίνο σούπερ σταρ. Στο 31′, όμως, ήρθε η δεύτερη ψυχρολουσία για τους πρωτοπόρους της Πρέμιερ Λιγκ. Ο Εβρά έβγαλε μια πάσα προς τον Γουέλμπεκ, η μπάλα κόντραρε σηκώθηκε στον αέρα και ο νεαρός άσος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με ένα φοβερό γυριστό σουτ πέτυχε το 0-2.
 
Στοο 39′ η Γιουνάιτεντ άρχισε να σκέφτεται την εκδίκηση για εκείνο το ντροπιαστικό 1-6 στο «Ολντ Τράφορντ». Αιτία; Το τρίτο γκολ των «κόκκινων διαβόλων». Ο Γουέλμπεκ έγινε κάτοχος της μπάλας μέσα στην περιοχή, ο Κολάροφ τον ανέτρεψε και ο διαιτητής υπέδειξε την εσχάτη των ποινών.
 
Ο Γουέιν Ρούνεϊ, ανέλαβε την εκτέλεση, σούταρε, ο Παντιλίμον μάντεψε σωστά, έδιωξε την μπάλα, αλλά αυτή έφθασε και πάλι μπροστά από τον διεθνή Αγγλο επιθετικό, ο οποίος με κεφαλιά την έστειλε στα δίχτυα γράφοντας το 0-3.
 
Απαντες θα περίμεναν ότι η Σίτι θα λύγιζε και ότι ο στόχος της… ανατροπής του 1-6 θα ήταν εφικτός, αλλά κάτι τέτοιο δεν συνέβη στο δεύτερο μέρος. Ο Ρομπέρτο Μαντσίνι διαχειρίστηκε καλύτερα την ομάδα του, έβαλε στον αγωνιστικό χώρο τους Σάβιτς και Σαμπαλέτα με σκοπό να κάνει πιο ορθολογικό το σχήμα και δικαιώθηκε -τρόπον τινά.
 
Στο 48′ η Σίτι κέρδισε φάουλ, το καλό αριστερό πόδι του Κολάροφ δεν αστόχησε και με απευθείας εκτέλεση μείωσε το σκορ σε 1-3 δίνοντας ελπίδες στους γηπεδούχους. Η Γιουνάιτεντ δεν έδειχνε διατεθειμένη να κάνει παιχνίδι. Αλλαζε με ψυχραιμία τις πάσες μακριά από την περιοχή των «πολιτών», αλλά τίποτα από εκεί και πέρα.
 
Στο 64′ το γήπεδο πήρε… φωτιά. Ο Σκόουλς που επανήλθε στην ενεργό δράση εμφανώς ανέτοιμος σε ένα τόσο μεγάλο παιχνίδι, έκανε ένα λάθος, η μπάλα έφτασε στον Κουν Αγουέρο, αυτός σούταρε με τη μια, ο Λίντεργκααρντ έδιωξε προσωρινά, αλλά ο Αργεντίνος δεν συγχώρησε στη δεύτερη προσπάθειά του μειώνοντας σε 2-3.
 
Από εκεί και πέρα το ματς έγινε μύλος. Η Γιουνάιτεντ προσπαθούσε να παγώσει το ρυθμό και η Σίτι προσπαθούσε να εκμεταλλευτεί τα λάθη των αντιπάλων τους. Στα τελευταία λεπτά, η Σίτι παρά την αριθμητική της υπεροχή εγκαταστάθηκε στα καρέ της Γιουνάιτεντ, δημιούργησε αρκετές φορές πανικό, αλλά δεν κατάφερε να φτάσει στην ολική επαναφορά.
 
ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ (Ρομπέρτο Μαντσίνι): Παντιλίμον, Ρίτσαρντς, Κομπανί, Λέσκοτ, Κολάροφ, Τζόνσον (46′ Σάβιτς), ντε Γιονγκ, Μίλνερ, Σίλβα (46′ Σαμπαλέτα), Νασρί (82ο Χάργκριβς), Αγκουέρο.
 
ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ (Αλεξ Φέργκιουσον): Λίντεργκααρντ, Τζόουνς, Σμόλινγκ, Φέρντιναντ, Εβρά, Κάρικ, Βαλένσια, Γκιγκς, Νάνι (59′ Σκόουλς), Γουέλμπεκ (75′ Αντερσον), Ρούνεϊ.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.