Λέστερ-Μ. Γιουνάιτεντ 3-1: Στα ημιτελικά του FA CUP η Λέστερ μετά από 39 χρόνια!

Η ομάδα του Ρότζερς νίκησε 3-1 την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και θα είναι γηπεδούχος στον ημιτελικό με αντίπαλο την Σάουθαμπτον

Ιστορική πρόκριση, ύστερα από 39 χρόνια, στα ημιτελικά του κυπέλλου Αγγλίας, πήρε η Λέστερ με την νίκη της, κόντρα στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που πελαγοδρομούσε αμυντικά και…διευκόλυνε τους επιθετικούς των γηπεδούχων και στα τρία γκολ που σημείωσαν.

Η Λέστερ επικράτησε δίκαια και «έσπασε» το αήττητο σερί 25 αγώνων της Γιουνάιτεντ, με πρωταγωνιστή τον Ιεανάτσο που σκόραρε δις.

Στο «King Power Stadium», η Λέστερ απείλησε την Γιουνάιτεντ, στο τέταρτο λεπτό, αλλά ο Τέλες απομάκρυνε σωτήρια την μπάλα για τους «κόκκινους διαβόλους», πριν σουτάρει ο Ιεανάτσο  που ήταν σε θέση βολής. Η επιμονή των γηπεδούχων, απέφερε και την δεύτερη καλή ευκαιρία τους, στο 17’ και παρά τον χαμηλό ρυθμό του αγώνα.

Ο Βάρντι υποδέχτηκε την μπάλα και σούταρε δυνατά, με τον Χέντερσον να βρισκόταν σε ετοιμότητα και να αποκρούει.

Εφτά λεπτά αργότερα, όμως, ο Βραζιλιάνος αμυντικός, Φρέντ…αποφάσισε να «δωρίσει» το πρώτο γκολ του αγώνα στην Λέστερ, με παιδαριώδες λάθος για το επίπεδο της Premier League. Ο Μαγκουάιρ έδωσε την μπάλα στον Φρεντ που θέλησε να την επιστρέψει στον τερματοφύλακα, Χέντερσον και ο Ιεανάτσο που καιροφυλακτούσε και μέτρησε σωστά την απόσταση των δυο αντιπάλων του, «έκλεψε» και πλάσαρε σε κενή εστία, αφού ντρίπλαρε και τον τερματοφύλακα της Γιουνάιτεντ.

Οι παίκτες του Όλε Σόλσκιερ, διαχειρίστηκαν με ψυχραιμία τον άδοξο τρόπο που βρέθηκαν πίσω στο σκορ και αντέδρασαν στο 38’, ισοφαρίζοντας σε 1-1. Ο Πογκμπά δέχτηκε πάσα από τον Τέλες και έκανε το γύρισμα από τα αριστερά, ο Φαν ντε Μπέεκ άφησε έξυπνα την μπάλα να περάσει κάτω από τα πόδια του και ο Γκρίνγουντ με αριστερό σουτ μέσα από την περιοχή, δεν άφησε περιθώρια στον Σμάιχελ.

Το ισόπαλο σκορ του πρώτου ημιχρόνου, διατηρήθηκε μέχρι το 52’, με τους αμυντικούς της Γιουνάιτεντ, Μάτιτς και Φρέντ να μην προλαβαίνουν να ανακόψουν την επέλαση του Βέλγου Γιούρι Τίλεμανς και την κούρσα είκοσι μέτρων που διένυσε, πριν σουτάρει εύστοχα στην δεξιά γωνία του Χέντερσον.

Οι γηπεδούχοι είχαν νέα ευκαιρία για να διεύρυναν το προβάδισμα τους, έξι λεπτά αργότερα, με τον Βάρντι να μπαίνει εντυπωσιακά στη μεγάλη περιοχή της Γιουνάιτεντ, χωρίς να σκοράρει από πλεονεκτική θέση και να στέλνει την μπάλα άουτ.

Σε τέσσερις αλλαγές, μαζί, προχώρησε ο Σόλσκιερ στο 64’ και στην προσπάθεια του να δινόταν έναυσμα αντεπίθεσης στους παίκτες του. Και μπορεί ο Νορβηγός προπονητής να τόνισε την επιθετική γραμμή της ομάδας του, με τις τέσσερις αλλαγές και να σε δυο καλές ευκαιρίες με τον Καβάνι να πλησίασε την ισοφάριση, αλλά ο «εφιάλτης» των λαθών από τους αμυντικούς παίκτες του, δεν είχε τελειώσει.

Ήταν η σειρά των Χέντερσον και Μαγκουάιρ να «ζηλέψουν» τα προηγούμενα λάθη των συμπαικτών τους. Στην εκτέλεση φάουλ του Πράετ, από την αριστερή πλευρά, η μπάλα είχε τροχιά στο δεύτερο δοκάρι του Χέντερσον, ο οποίος δίστασε να πηδήξει και να διώξει την μπάλα, η οποία πέρασε από το κεφάλι του Μαγκουάιρ και ο Ιεανάτσο, με κεφαλιά έγραψε το σκορ ασφαλείας για την Λέστερ (3-1).

Η Γιουνάιτεντ «άγγιξε» την μείωση του σκορ από την απευθείας εκτέλεση του Φερνάτεζ, με τον Σμάιχελ να εκτινάσσεται στην συμβολή των δοκαριών και να παραχωρεί κόρνερ (88’).  

ΛΕΣΤΕΡ: Σμάιχελ, Σογιουντσού, Έβανς, Φοφανά, Καστάν, Τίλεμανς, Εντιντί, Ολμπράιτον, Πέρεθ (73’ Πράετ), Ιεανάτσο, Βάρντι (83’ Τσούντουρι).

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ: Χέντερσον, Γουάν-Μπισάκα, Λίντελοφ, Μαγκουάιρ, Τέλες (64’ Σό), Φρεντ, Μάτιτς (64’ Φερνάντεζ), Γκρίνγουντ, Πογκμπά (64’ Μακ Τομινάυ), Ντόνι Βαν Ντέ Μπίκ (64’ Καβάνι), Μαρσιάλ.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.