Μάντσεστερ Γ. – Λίβερπουλ 3-2: Ο Φερνάντες έκανε τη διαφορά (hls)

Σε ένα χορταστικό ντέρμπι, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κέρδισε 3-2 τη Λίβερπουλ και προκρίθηκε στους «16» του Κυπέλλου Αγγλίας, με τον Μπρούνο Φερνάντες να κάνει διαφορά με εκπληκτική εκτέλεση φάουλ.

Σε ένα χορταστικό ντέρμπι, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κέρδισε 3-2 τη Λίβερπουλ και προκρίθηκε στους «16» του Κυπέλλου Αγγλίας, με τον Μπρούνο Φερνάντες να κάνει διαφορά με εκπληκτική εκτέλεση φάουλ.
Ο Πορτογάλος μέσος μπήκε αλλαγή στο 66ο λεπτό
με το σκορ στο 2-2 και σφράγισε την πρόκριση των γηπεδούχων.
Η Γιουνάιτεντ θα αντιμετωπίσει την Γουέστ Χαμ στον επόμενο γύρο, ενώ η Λίβερπουλ δεν έχει νίκη στο «Όλντ Τράφορντ» για το Κύπελλο από το 1921!
Το ματς σίγουρα ήταν πολύ καλύτερο από το «στείρο» 0-0 ανάμεσα στις δύο ομάδες στο πρωτάθλημα. Οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που απείλησαν πρώτοι με τον Γκρίνγουντ να μπαίνει από δεξιά έχοντας επιλογές, ωστόσο αποφάσισε να σουτάρει και ο Άλισον απόκρουσε με τα πόδια.
Η Λίβερπουλ στην πρώτη της επίσκεψη στα καρέ του Χέντερσον ευτύχησε να προηγηθεί στο 19ο λεπτό, όταν ο Φιρμίνο βρήκε κάθετα τον Σαλάχ και αυτός πέρασε την μπάλα πάνω από τον Άγγλο γκολκίπερ, πετυχαίνοντας το πρώτο του γκολ στο «Όλντ Τράφορντ». Στο 22′ ο Τζόουνς βρήκε χώρο για το σουτ όμως ο Χέντερσον δεν είχε πρόβλημα να μπλοκάρει.
Η αντίδραση της Γιουνάιτεντ ήταν άμεση. Στο 26′ ο Ράσφορντ άλλαξε εκπληκτικά το παιχνίδι δεξιά στον Γκρίνγουντ, ο οποίος έγραψε το 1-1 με διαγώνιο σουτ.
Η ομάδα του Σόλσκιερ είχε ευκαιρίες και στη συνέχεια μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους, με τον Πογκμπά να έχει κεφαλιά πάνω από τα δοκάρια (35′), μία εκτέλεση φάουλ που πέρασε άουτ (43′) και άλλο ένα άστοχο σουτ από μακριά (45+1′), ενώ στο 37′ απείλησε και ο ΜακΤόμινεϊ με κεφαλιά που δε βρήκε στόχο.
Mε το ξεκίνημα του β’ μέρους, η Γιουνάιτεντ έκανε την ανατροπή με τον Γκρίνγουντ να βγάζει μόνο του μετά από κακή αμυντική αντίδραση του Ουίλιαμς τον Ράσφορντ, ο οποίος πλάσαρε εύστοχα για το 2-1 στο 48′.
Ωστόσο η Λίβερπουλ βγήκε στην επίθεση και στο 58′ ο Μίλνερ πλάσαρε άστοχα από πολύ κοντά, με την ομάδα του Κλοπ να ισοφαρίζει ένα λεπτό αργότερα με τον Σαλάχ. Όλα ξεκίνησαν από πίεση και κλέψιμο σε πάσα του Καβάνι στη μεσαία γραμμή, με τον Φιρμίνο να βγάζει την μπαλιά στην περιοχή, τον Μίλνερ να αφήνει έξυπνα και τον Αιγύπτιο να εκτελεί από κοντά.
Αλεξάντερ – Άρνολντ και Σαλάχ υποχρέωσαν τον Χέντερσον σε καλές επεμβάσεις στη συνέχεια, όμως την τελευταία λέξη την είχε ο Φερνάντες, ο οποίος έγραψε το τελικό σκορ με αριστοτεχνικό φάουλ στο 77‘. Στο 89’ η Γιουνάιτεντ είχε δοκάρι σε κεφαλιά του Καβάνι μετά από μπαλιά του Φερνάντες.
MANTΣΕΣΤΕΡ Γ. (Σόλσκιερ): Χέντερσον – Ουάν – Μπισάκα, Λίντελοφ, Μαγκουάιρ, Σο – Πογκμπά, ΜακΤόμινεϊ – Γκρίνγουντ (66′ Φρεντ), Φαν Ντε Μπέικ (66′ Φερνάντες), Ράσφορντ (86′ Μαρσιάλ) – Καβάνι.
ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ (Κλοπ): Άλισον – Αλεξάντερ-Άρνολντ, Ουίλιαμς, Φαμπίνιο, Ρόμπερτσον – Τιάγκο (81′ Σακίρι), Βαϊνάλντουμ (62′ Μανέ), Μίλνερ – Τζόουνς, Σαλάχ, Φιρμίνο (81′ Οριγκί).
 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.