Μαν. Γιουνάιτεντ – Λίβερπουλ 4-3: Επέστρεψε δύο φορές από την «κόλαση» και πήρε την πρόκριση (vids + highlights)

Ο θρύλος του συγκεκριμένου ζευγαριού γεννήθηκε από τέτοια παιχνίδια. Η ματσάρα στο «θέατρο των ονείρων» είχε μεγάλο νικητή τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ χάρις σε γκολ του Ντιαλό στο 119'.

Για το τελευταίο εισιτήριο των ημιτελικών του FA Cup, ρίχτηκαν στη μάχη οι δύο μεγαλύτερες ιστορικά ομάδες του Νησιού στο “Ολντ Τράφορντ“.

Με τον άνθρωπο που με δικό του πέναλτι της είχε χαρίσει το τρόπαιο πριν δύο χρόνια, Κώστα Τσιμίκα στον πάγκο, παρατάχθηκαν οι «κόκκινοι», ενώ δεν είχαν απουσίες οι γηπεδούχοι.

Το φανταστικό πρώτο μέρος ήταν εφάμιλλο και των προσδοκιών του παιχνιδιού. Τρία γκολ, ένα ακυρωθέν και γρήγορος ρυθμός το χαρακτηρίζουν. Ας πάρουμε τα πράγματα όμως από την αρχή. Η Γιουνάιτεντ μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι και στην πρώτη της επίσκεψη με αξιώσεις στην εστία του Κέλεχερ, κατάφερε και να προηγηθεί με τον Σκοτ Μακτόμινεϊ, ενώ λίγα λεπτά αργότερα ο τερματοφύλακας των φιλοξενουμένων αρνήθηκε γκολ σε πολύ ωραία ενέργεια του Μέινου.

Αυτό κάπως αφύπνισε τους παίκτες του Κλοπ που ανέβασαν κατακόρυφα την απόδοση τους, παίρνοντας τον έλεγχο του παιχνιδιού και φτάνοντας μάλιστα στην ισοφάριση με τον Έντο, ωστόσο το γκολ του ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Αυτό βέβαια δεν «έκοψε» τα πόδια και συνάμα τη φόρα που είχαν πάρει οι «κόκκινοι» καθώς μέσα σε δύο λεπτά γύρισαν τούμπα το ματς. Πρώτα ο ΜακΆλιστερ με ωραίο σου εντός της περιοχής και μετά ο συνήθης ύποπτος Μοχάμεντ Σαλάχ που επωφελήθηκε από το μπέρδεμα στην άμυνα και έστειλε την μπάλα τα δίχτυα.

Το δεύτερο ημίχρονο δεν είχε να ζηλέψει τίποτα από το πρώτο. Οι μεγάλες ευκαιρίες εκατέρωθεν ήταν εκεί, όπως ήταν και το γκολ του Άντονι στο 87΄ που έστειλε το παιχνίδι στην παράταση. Ένα λεπτό αργότερα το δοκάρι σταμάτησε τη σέντρα σουτ του Έλιοτ. Ενώ κι ο Ράσφορντ σπατάλησε μοναδικό τετ α τετ στην τελευταία φάση του παιχνιδιού.

Ούτε η παράταση απογοήτευσε από ένα τέτοιο ματς. Ο ρυθμός συνέχισε να είναι γρήγορος με τις δύο ομάδες να δίνουν κυριολεκτικά την ψύχη τους στον αγωνιστικό χώρο και να σκοράρουν ακόμη τρεις φορές. Η Λίβερπουλ πρώτα πήρε το προβάδισμα με τον Χάρβεϊ Έλιοτ στο 105΄ για να έρθει να εξιλεωθεί ο Μάρκους Ράσφορντ στο 112΄ και να ισοφαρίσει. Οι «κόκκινοι διάβολοι» δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη και με τον Ντιαλό ενάμισι λεπτό πριν τη λήξη του παιχνιδιού, πήραν τη νίκη – πρόκριση.

Οι συνθέσεις:

Μαν. Γιουνάιτεντ (Τεν Χαχ): Ονανά, Γουάν-Μπισάκα (Μαγκουάιρ 71′), Βαράν (Ντιαλό 85′), Λίντελοφ (Μάουντ 105΄), Νταλότ, Μακτόμινεϊ, Μέινου (Έρικσεν 80′), Γκαρνάτσο, Φερνάντες, Ράσφορντ, Χόιλουντ (Άντονι 71΄)

Λίβερπουλ (Κλοπ): Κέλεχερ, Γκόμεζ (Τσιμίκας 101′), Κουάνσα, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον (Μπράντλεϊ 76΄), ΜακΆλιστερ, Έντο, Σομποσλάι (Έλιοτ 71΄), Σαλάχ (Χάκπο 76΄), Νούνιες, Ντίας (Κλαρκ 114΄)


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.