Μάντσεστερ Σίτι – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2-1: Έκανε το νταμπλ η Σίτι ετοιμάζεται για τρεμπλ! (hls)

Η Μάντσεστερ Σϊτι επικράτησε στον τελικό του Κυπέλλου της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με 2-1 και κατέκτησε το έβδομο Κύπελλο της ιστορίας της!

Η Μάντσεστερ Σίτι, επικράτησε στον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας με 2-1 της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, έκανε το νταμπλ και πλέον ετοιμάζεται για το…τρεμπλ!

Η ομάδα του Πεπ Γουαρδιόλα, ήταν καλύτερο στο παιχνίδι, είχε σε εξαιρετική ημέρα τον Γκιουντογκάν που πέτυχε δύο καταπληκτικά γκολ και πήρε τη νίκη και το έβδομο Κύπελλο στην ιστορία της. Η Γιουνάιτεντ έχει 12 Κύπελλα ενώ στην κορυφή είναι η Άρσεναλ με 14. Από την αρχή του αγώνα, οι «πολίτες» είχαν τον έλεγχο του ματς, δημιούργησαν περισσότερες ευκαιρίες και δεν επέτρεψαν στην Γιουνάιτεντ, να απειλήσει όσο θα ήθελε.

ΠΩΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ:

Ο Πεπ Γουαρδιόλα παρέταξε την ομάδα του με 5-4-1(3-2-4-1), με Ορτέγα κάτω από τα δοκάρια, Γουόκερ, Ντίας και Ακάντζι στην άμυνα, Στόουνς και Ρόδρι τα δύο αμυντικά χαφ, Σίλβα Ντε Μπρόινε Γκουντογκάν και Γκρίλις στο κέντρο με Χάαλαντ στην επίθεση.

Ο Τεν Χαχ, παρέταξε την Γιουνάιτεντ με 4-2-3-1 με Ντε Χέα κάτω από τα δοκάρια, δεξιά τον ουάν Μπισάκα, αριστερά τον Σο, Βαράν και Λίντελοφ στο κέντρο της άμυνας, Φρεντ και Κασεμίρο τα δύο αμυντικά χαφ, Σάντσο αριστερά, Φερνάντες δεξιά Έρικσεν πίσω από τον προωωθημένο Ράσφορντ.

ΞΕΚΙΝΗΜΑ…ΜΕ ΤΟ ΓΡΗΓΟΡΟΤΕΡΟ ΓΚΟΛ Η ΣΙΤΙ

Η Σίτι δεν θα μπορούσε να περιμένει καλύτερο ξεκίνημα στο ματς! Μόλις στα 13 δευτερόλεπτα του αγώνα, η μπάλα στρώθηκε στον Γκιουντογκάν, ο οποίος με φανταστικό σουτ, άφησε άγαλμα τον Ντε Χέα και πέτυχε εκπληκτικό γκολ για το 1-0!


Ο ποδοσφαιριστής της Σίτι, έγραψε ιστορία, καθώς αυτό το γκολ είναι το γρηγορότερο που σημειώθηκε ποτέ σε τελικό FA CUP! Το προηγούμενο ρεκόρ, το είχε ο Λούις Σαχά στα 25 δευτερόλεπτα, στον τελικό του 2009, της Έβερτον με την Τσέλσι!
Η ομάδα του Πεπ Γουαρδιόλα, είχε τον έλεγχο του αγώνα από την αρχή του ματς. Η Σίτι έψαχνε τρόπο να φτάσει και σε δεύτερο γκολ και στο τέταρτο λεπτό θα μπορούσε να το έχει πετύχει!


Ο Ντε Μπρόινε εκτέλεσε το φάουλ ο Ρόντρι πήρε την κεφαλιά με την μπάλα να περνάει ελάχιστα δίπλα από το δοκάρι του Ντε Χέα.


Στο 17ο λεπτό, Ο Γκιουντογκάν με σέντρα έψαξε για τον Χάαλαντ, που έκανε την προβολή αλλά δεν κατάφερε να νικήσει τον Ντε Χέα για να κάνει το 2-0.


Ο Νορβηγός, στο 21ο λεπτό μετά από ατομική ενέργεια, έκανε δυνατό σουτ με το αριστερό, αλλά είδε την μπάλα να περνάει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του πορτιέρε της Γιουνάιτεντ.


Η Μάντσεστερ έψαχνε να βρει τον τρόπο να φτάσει με αξιώσεις στην αντίπαλη εστία. Στο 28ο λεπτό, μετά από σέντρα, ο Ουάν Μπισάκα πήρε την κεφαλιά και στην συνέχεια η μπάλα βρήκε στο χέρι του Γκρίλις. Αρχικά ο διαιτητής άφησε το ματς να συνεχιστεί όμως μετά από έλεγχο του VAR, έδειξε πέναλτι!
Από την λευκή βούλα, ο Μπρούνο Φερνάντες ήταν εύστοχος για να κάνει το 1-1 στο 33ο λεπτό!


Η Σίτι συνέχισε να πιέζει για να φτάσει στο γκολ. Στο 35 οι παίκτες του Γουαρδιόλα συνεργάστηκαν υπέροχα, με τον Ντε Μπρόινε να κάνει καλό σουτ αλλά να βλέπει την μπάλα να καταλήγει άουτ.
Η Γιουνάιτεντ λίγο έλειψε να κάνει την ανατροπή στο πρώτο ημίχρονο! Μετά από εκτέλεση κόρνερ, η μπάλα έφτασε στον Βαράν, που από το ύψος της μικρής περιοχής δεν πλάσαρε σωστά και έχασε μοναδική ευκαιρία για το 2-1.

ΓΚΙΟΥΝΤΟΓΚΑΝ ΞΑΝΑ!

Η Σίτι πραγματοποίησε ιδανικό ξεκίνημα και στο δεύτερο ημίχρονο! Στο 51΄μετά από εκτέλεση φάουλ του Ντε Μπρόινε, ο Γκιουντογκάν με απ΄ευθείας σουτ έξω από την περιοχή νίκησε τον Ντε Χέα για το 2-1!

Στο 62ο λεπτό, η Σίτι έχασε μια ακόμη καλή ευκαιρία! Ο Ντε Μπρόινε έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή με τον Ντε Χέα να διώχνει με δυσκολία!

Η Γιουνάιτεντ, έχασε την πρώτη της καλή ευκαιρία στο δεύτερο ημίχρονο στο 69ο λεπτό. Ο Ράσφορντ, έκανε υπέροχο σουτ με την μπάλα να περνάει ελάχιστα πάνω από τ΄οριζόντιο δοκάρι!

Στο 71, η Σίτι έφτασε στο γκολ, το οποίο δεν μέτρησε, καθώς ήταν εκτεθειμένος ο Γκιουντογκάν. Ο Χάαλαντ έκανε το σουτ, ο Ντε Χέα έσωσε, όμως ο ΓΚιουντογκάν όταν έγινε αποδέκτης της μπάλας, ήταν πιο μπροστά.

Στο επόμενο λεπτό, η Γιουνάιτεντ λίγο έλειψε να ισοφαρίσει. Ο Γκαρνάτσο έκανε ωραίο φαλτσαριστό σουτ από τα πλάγια, με την μπάλα να περνάει δίπλα από το δοκάρι του Ορτέγκα και να καταλήγει άουτ!

Η Σίτι πίεζε για τρίτο γκολ. Στο 80΄ο Μπερνάρντο Σίλβα έκανε σουτ από τα δεξιά, ο Ακάντζι έκανε προβολή όμως δεν πρόλαβε τη μπάλα ώστε να την σπρώξει στα δίχτυα.

Ο Χάαλαντ, στο 84ο λεπτό, έκανε ωραία ατομική προσπάθεια, η μπάλα κόντραρε και κατέληξε άουτ.

Στο 89΄, η ομάδα του Γουαρδίολα απείλησε εκ νέου. Ο Γκρίλις με το εξωτερικό βρήκε τον Γκιουντογκάν, ο οποίος δεν κατάφερε να νικήσει την άμυνα της Γιουνάιτεντ.

Στις καθυστερήσεις η Γιουνάιτεντ έχασε μεγάλη ευκαιρία με Βαράν και ΜακΤόμινεϊ να μην μπορούν να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα η οποία βρήκε και στο οριοζόντιο δοκάρι και κατέληξε κόρνερ!

Το τελευταίο σφύριγμα του διαιητή βρήκε την Σίτι να πανηγυρίζει την κατάκτηση του έβδομου Κυπέλλου στην ιστορία της, έχοντας πέντε λιγότερα από την Γιουνάιτεντ που μετράει 12.

epaselect epa10670651 (L-R) Erling Haaland, Ilkay Gundogan and Jack Grealish of Manchester City celebrate Gundogan’s goal only seconds into the game during the FA Cup final soccer match between Manchester City and Manchester United, in London, Britain, 03 June 2023. EPA/DANIEL HAMBURY EDITORIAL USE ONLY. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or ‘live’ services. Online in-match use limited to 120 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications. ΠΗΓΗ: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Μάντσεστερ Σίτι (Πεπ Γκουαρδιόλα): Ορτέγκα, Γουόκερ( 95΄Λαπόρτ), Ντίας, Ακάντζι, Στόουνς, Ρόδρι, Σίλβα, Ντε Μπρόινε(76΄Φόντεν), Γκιντογάν, Γκρίλις(89΄Άκε), Χάλαντ

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Έρικ Τεν Χαγκ): Ντε Χέα, Γουάν Μπισάκα, Βαράν, Λίντελοφ(83΄Μακ Τόμινεϊ), Σο, Κασεμίρο, Έρικσεν(62΄Γκαρνάτσο), Σάντσο(78΄Βέγχορστ), Φερνάντες, Φρεντ, Ράσφορντ.

Θυμηθείτε την εξέλιξη του αγώνα μέσα από το match Center του Novasports.gr


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.