Η μεγάλη κλοπή του αγγλικού κυπέλλου!

Στις 11 Σεπτεμβρίου 1895, το τρόπαιο του Kυπέλλου Αγγλίας, το οποίο είχε κερδίσει η Άστον Βίλα την προηγούμενη σεζόν, εκλάπη από μια βιτρίνα του Μπέρμιγχαμ!

Το FA Cup έχει «ζωή» από το 1871 και είναι ο παλαιότερος παγκόσμιος θεσμός ποδοσφαίρου. Από την αρχή του, ο νικητής κρατούσε το ίδιο Κύπελλο, με το παρατσούκλι «The Little Tin Idol», κρατώντας το μέχρι να το κερδίσει η επόμενη ομάδα. Το 1895, νικήτρια ήταν η Άστον Βίλα, η οποία κέρδισε στον τελικό τη Γουέστ Μπρομ, με 1-0. Για να μοιραστούν τη χαρά με τους οπαδούς τους, τα λιοντάρια τοποθέτησαν το Κύπελλο στη βιτρίνα ενός τοπικού πωλητή με εξοπλισμό ποδοσφαίρου, ονόματι Γουίλιαμ Σίλκοκ.

Αλλά όταν ο κ. Σίλκοκ έφτασε στη δουλειά το πρωί της 11ης Σεπτεμβρίου, ανακάλυψε ότι είχαν ληστέψει το κατάστημά του.
Οι κλέφτες όχι μόνο έκλεψαν ένα μικρό χρηματικό ποσό, αλλά πήραν και το κύπελλο. Αν και προσφέρθηκε ανταμοιβή 10 λιρών για τυχόν πληροφορίες που θα οδηγούσαν στην εύρεση του Κυπέλλου, δεν εντοπίστηκε ποτέ.

Η FA τελικά επέβαλε πρόστιμο στην Άστον Βίλα 25 λίρες για να το αντικαταστήσει. Μάλιστα το νέο τρόπαιο χρησιμοποιήθηκε μέχρι το 1910, μεταφέρθηκε αρχικά στο Εθνικό Μουσείο Ποδοσφαίρου στο Πρέστον και από το 2005 βρίσκεται στο Μάντσεστερ.
Το 1958, ένας 83χρονος πρώην εγκληματίας ονόματι Χάρι Μπερτζ ομολόγησε την κλοπή, λέγοντας ότι έλιωσε το κύπελλο για να φτιάξει πλαστά νομίσματα. Παρά την παραδοχή του ωστόσο, δεν μπόρεσε να παράσχει στοιχεία που να τον συνδέουν με το έγκλημα και η υπόθεση παραμένει επίσημα ανοιχτή.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.