Οικονομικά προβλήματα για τις μισές ομάδες

Ζημιές κατέγραψαν το 2009 το 56% των ομάδων που αγωνίζονται στις πρώτες κατηγορίες των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Οι καιροί είναι… δύσκολοι και αυτό ισχύει και για τους ποδοσφαιρικούς συλλόγους. Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε η ΟΥΕΦΑ, περισσότερες από τις μισές ομάδες που αγωνίζονται στην πρώτη κατηγορία των πρωταθλημάτων των 53 ομοσπονδιών-μελών της, ξόδεψαν περισσότερα χρήματα απ’ όσα κέρδισαν κατά τη διάρκεια του 2009.

Τα συνολικά έξοδα ανέρχονται στα 12,9 δισ. ευρώ (64% από τα οποία σε μισθούς) και τα έσοδα στα 11,7 δισ. ευρώ. Από αυτούς τους συλλόγους, που αποτελούν το 56% του συνολικού ποσοστού των ευρωπαϊκών ομάδων που αγωνίζονται στην πρώτη κατηγορία των χωρών τους, 11 συμμετέχουν στις φετινές ευρωπαϊκές διοργανώσεις, ενώ αντίθετα αν ίσχυαν οι κανονισμοί που θα τεθούν σε εφαρμογή από το 2014/15, θα είχαν αποκλειστεί.
 
Τα πράγματα μάλιστα, έχουν χειροτερέψει σε σχέση με το 2008, όταν στην αντίστοιχη θέση βρισκόταν το 48% των ομάδων πρώτης κατηγορίας, ενώ οι συνολικές ζημίες ήταν μικρότερες κατά 85%. Στη χειρότερη κατάσταση τουλάχιστον από το “μεγάλα” πρωταθλήματα, εμφανίζεται η αγγλική Πρέμιερ Λιγκ, όπου οι 8 από τις 20 ομάδες κατέγραψαν έξοδα τουλάχιστον 20% μεγαλύτερα σε σχέση με τα έσοδά τους.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.