Καλή… από το κέντρο και πίσω

Η Ελλάδα "κόλλησε" στο 0-0 με την Ελβετία σε φιλικό παιχνίδι στο "Γ. Καραϊσκάκης", όπου το θέαμα ήταν επιεικώς μέτριο. Η ομάδα του Φερνάντο Σάντος ήταν ακίνδυνη επιθετικά κι έστω κι αν δεν είδε τους Ελβετούς να την απειλούν, θέλει αρκετή δουλειά ενόψει του κρίσιμου αγώνα με τη Βοσνία.

Η Ελλάδα “κόλλησε” στο 0-0 με την Ελβετία σε φιλικό παιχνίδι στο “Γ. Καραϊσκάκης”, όπου το θέαμα ήταν επιεικώς μέτριο. Η ομάδα του Φερνάντο Σάντος ήταν ακίνδυνη επιθετικά κι έστω κι αν δεν είδε τους Ελβετούς να την απειλούν, θέλει αρκετή δουλειά ενόψει του κρίσιμου αγώνα με τη Βοσνία για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Το αποψινό “τεστ” άλλωστε αποτελούσε “πρόβα τζενεράλε” για το παιχνίδι με τους Βαλκάνιους.

Ο Κώστας Μανωλάς έκανε το ντεμπούτο του στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα και με μπροστάρη τον Παπασταθόπουλο συνέθεσαν ένα απροσπέλαστο κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Ο Σπυρόπουλος έκανε καλό παιχνίδι και ο Τοροσίδης δεν υστέρησε, ενώ όσον αφορά την ανασταλτική του λειτουργία καλό ήταν και το κέντρο. Η Ελλάδα φάνηκε επιθετικά μόνο στα πρώτα 15′ και ποτέ ξανά.

Ο Μήτρογλου ήταν μόνος του στην επίθεση (δύο κεφαλιές του “Γερμανού” ήταν οι “καλύτερές” μάς ευκαιρίες), ο Σαλπιγγίδης μακριά απ’ τον καλό του εαυτό και οι Μανιάτης, Χολέβας, Κατσουράνης, Καραγκούνης δεν μπόρεσαν να προσφέρουν δημιουργικά. Με την είσοδο των Ταχτσίδη, Φορτούνη στο δεύτερο μέρος η Εθνική ανέβασε λίγο τον ρυθμό της, αλλά κι αυτό δεν κράτησε για πολύ. Ο Ζόμερ και οι αμυντικοί του πέρασαν μια εύκολα βραδιά στον Πειραιά, απ’ όπου είχαν φύγει νικητές το 2008 (η τελευταία ομάδα που νίκησε την Ελλάδα στο φαληρικό γήπεδο σε επίσημο αγώνα).

Είναι χαρακτηριστικό ότι από τις τελικές προσπάθειες των δύο ομάδων που ήταν συνολικά 9, μόλις οι 2 είχαν κατεύθυνση προς στον στόχο (μία και μία).

Ελλάδα: Καρνέζης, Τοροσίδης, Παπασταθόπουλος, Μανωλάς, Σπυρόπουλος, Μανιάτης (46′ Τζιόλης), Κατσουράνης (87′ Μαυρίας), Καραγκούνης (58′ Ταχτσίδης), Χολέβας (57′ Φορτούνης), Σαλπιγγίδης (70′ Κονέ), Μήτρογλου (70′ Αθανασιάδης)

Ελβετία: Ζόμερ, Λίχτσταϊνερ (31′ Μοργκανέλα), Φον Μπέργκεν (75′ Φερνάντες), Τζουρού (46′ Κλόζε), Ροντρίγκεζ, Μεχμέντι, Μπεχράμι (46′ Ινλέρ), Σβέγκλερ, Μπαρνέτα (46′ Στόκερ), Γκαβράνοβιτς (69′ Σεφέροβιτς), Τσάκα


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.