Τα όνειρα κοστίζουν ακριβά (video)

«Αντίο» στην Ευρώπη είπε ο Ατρόμητος που γνώρισε την ήττα με 3-0 από τη Φενέρμπαχτσε στην Κωνσταντινούπολη. Σε αντίθεση με το 1-0 του Περιστερίου, η αποψινή νίκη των Τούρκων ήταν πέρα για πέρα δίκαιη.

«Αντίο» στην Ευρώπη είπε ο Ατρόμητος που γνώρισε την ήττα με 3-0 από τη Φενέρμπαχτσε στην Κωνσταντινούπολη. Σε αντίθεση με το 1-0 του Περιστερίου, η αποψινή νίκη των Τούρκων ήταν πέρα για πέρα δίκαιη.

Τι κι αν ήθελαν οι «κυανόλευκοι» και το πίστευαν; Τι κι αν τους «έπνιγαν» οι αποφάσεις του Ιταλού διαιτητή στο πρώτο ματς; Η «Φενέρ», αυτή τη φορά, έδειξε στις τέσσερις γραμμές ότι είναι ομάδα άλλης κλάσης και πρόσφερε θέαμα στο απαιτητικό και φασαριόζικο κοινό της με τρία γκολ, δύο δοκάρια και αρκετές ευκαιρίες.

Δικαίωμα στο όνειρο δεν κέρδισαν ποτέ μετά το εναρκτήριο λάκτισμα οι Περιστεριώτες. Κέρδισαν τουλάχιστον εμπειρίες και εντυπώσεις για την επόμενη φορά που θα βγουν ξανά από τα σύνορα της Ελλάδας.

Τα πλάνα των δύο τεχνικών

Ο Βίτορ Περέιρα παρέταξε τη Φενέρμπαχτσε με σύστημα 4-3-3, με τον Βολκάν στο τέρμα και τους Σενέρ, Κιέρ, Μπα και Τσανέρ από δεξιά προς αριστερά στην άμυνα. Σόουζα και Τοπάλ ήταν οι δύο παίκτες στον άξονα, με τον Ντιέγκο σε οργανωτικό ρόλο και επιθετική τριπλέτα τους Φαν Πέρσι, Νάνι, Φερναντάο.

Με παρόμοια διάταξη «έστησε» και ο Μιχάλης Γρηγορίου τον Ατρόμητο χωρίς να αλλάξει ούτε τα πρόσωπα στο τέταρτο φετινό ευρωπαϊκό ματς της ομάδας. Ο Γκορμπούνοφ ήταν στην εστία, οι Κιβρακίδης (δεξιά), Μπιτόλο μπακ και οι Φυτανίδης, Λαζαρίδης στόπερ. Ο Γοδόι είχε ρόλο «κόφτη», με τους Ουσέρο, Γκαρσία μπροστά τους, τους Ούμπιντες, Μαρσελίνιο στις πτέρυγες και τον Ναπολεόνι στην κορυφή της επίθεσης.

Το χειρότερο ξεκίνημα

Τα χιλιάδες ντεσιμπέλ που δημιούργησαν οι φίλοι των γηπεδούχων ακόμη κι αν δε γέμισαν το «Σουκρού Σαράτσογλου», επηρέασαν τους Περιστεριώτες κι αυτό φάνηκε απ’ το πρώτο λεπτό. Η «Φενέρ» δεν άργησε να πάρει το προβάδισμα και να κάνει ακόμη πιο δύσκολα τα πράγματα για τους «κυανόλευκους».

Στο 7′ ο Σενέρ έκανε τη σέντρα από δεξιά, ο Φερναντάο πρόλαβε Γκορμπούνοφ και Φυτανίδη και με προβολή στο πρώτο δοκάρι έκανε το 1-0. Ο Ατρόμητος άρχισε μετά το γκολ την προσπάθεια να γίνει απειλητικός, αλλά ήταν κάτι παραπάνω από προφανές ότι δυσκολευόταν. Κέρδισε κάποια κόρνερ, θέλησε να βάλει δύσκολα στον Βολκάν με κάποιες ενέργειες κυρίως του Μαρσελίνιο, αλλά δεν τα κατάφερε.

Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, με τη «Φενέρ», ωστόσο, να κρατάει την κατοχή και τον έλεγχο και να φτάνει τρεις φορές κοντά στο δεύτερο γκολ. Στο 39′ ο Φυτανίδης πρόλαβε και έδιωξε σωτήρια στην περιοχή προ του Φερναντάο και στο 44′ ο Γκορμπούνοφ απέκρουσε σε κόρνερ μετά από ατομική προσπάθεια και σουτ του Νάνι από πλάγια θέση αριστερά. Στις καθυστερήσεις δε, ο Τσανέρ με μακρινό δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στην πάνω πλευρά του οριζόντιου δοκαριού.

Τέλος και… τυπικά

Οι όποιες ελπίδες των Περιστεριωτών να ανατρέψουν τα δεδομένα τελείωσαν λίγο πριν τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα. Στο 59′ ο Τσανέρ έκανε το γύρισμα από δεξιά στη μικρή περιοχή και ο Γκορμπούνοφ με λάθος υπολογισμό έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του για δεύτερη φορά. 

Η διπλή αλλαγή του Γρηγορίου, με τους Λε Ταλέκ, Μπάλλα στο 63′, δεν ήταν δυνατόν πλέον να αλλάξει κάτι. Το μόνο που άλλαξε μέχρι το φινάλε ήταν το σκορ. Ο Φερναντάο με κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι μετά από σέντρα ακριβείας του Σεν και με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στο 78′ διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Η «Φενέρ» είχε νωρίτερα ακόμη μία μεγάλη ευκαιρία να σκοράρει, όταν ο Νάνι με ωραίο γύρισμα και σουτ από την περιοχή τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι. Ο Ατρόμητος είχε πια παραδοθεί στις ορέξεις των Τούρκων, οι οποίοι υπό τις ζητωκραυγές των οπαδών τους δε σταμάτησαν να πιέζουν μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο.

Φενέρμπαχτσε (Περέιρα): Ντεμιρέλ, Σενέρ, Κιέρ, Μπα, Τσανέρ, Σόουζα, Τοπάλ (77′ Σεν), Ντιέγκο (67′ Μεϊρέλες), Φαν Πέρσι (67′ Άλπερ), Νάνι, Φερναντάο

Ατρόμητος (Γρηγορίου):
Γκορμπούνοφ, Κιβρακίδης, Φυτανίδης, Λαζαρίδης, Μπιτόλο (82′ Κούρος), Γοδόι (62′ Μπάλλας), Ουσέρο, Γκαρσία (63′ Λε Ταλέκ), Ούμπιντες, Μαρσελίνιο, Ναπολεόνι


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.