«Έσπασε» παράδοση 45 χρόνων

Η Δανία νίκησε με 1-0 την Ολλανδία και για πρώτη φορά από το 1967, κάνοντας την έκπληξη στην αυλαία του 2ου ομίλου του Euro 2012.

Η Δανία νίκησε με 1-0 την Ολλανδία και για πρώτη φορά από το 1967, κάνοντας την έκπληξη στην αυλαία του 2ου ομίλου του Euro 2012. Οι «οράνιε» έχασαν αμέτρητες ευκαιρίες, με μοιραίο τον Φαν Πέρσι και κορυφαίο τον Ρόμπεν, που είχε δοκάρι στο πρώτο ημίχρονο. Ο Κρον Ντέλι στο 24′ πέτυχε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης και «χρυσό» για την ομάδα του.

Οι Ολλανδοί πήραν από τα πρώτα λεπτά τον έλεγχο του αγώνα. Είχαν την κατοχή της μπάλας, είχαν πολλές ευκαιρίες, δεν είχαν, όμως, το γκολ. Ο Ρόμπιν Φαν Πέρσι έδειχνε σε κακή κατάσταση και αδράνησε σε 2-3 τουλάχιστον περιπτώσεις, ενώ ο Ρόμπεν στο 36′ με αριστερό σουτ σημάδεψε τη ρίζα του αριστερού δοκαριού του Άντερσεν.

Η Δανία από την άλλη, είδε. ξεκάθαρα την ουσία του ποδοσφαίρου. Με την πρώτη της ευκαιρία, στο 24′, πήρε και το προβάδισμα κόντρα στη ροή της αναμέτρησης. Ο Κρον Ντέλι μπήκε από αριστερά στην περιοχή και με δυνατό διαγώνιο σουτ νίκησε τον Στεκέλενμπουργκ και έβαλε την ομάδα του στη θέση του οδηγού. Το 1-0 έμεινε μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου, έστω κι αν οι «οράνιε» έχαναν τη μία ευκαιρία μετά την άλλη.

Στον ίδιο ρυθμό κύλησαν και τα πρώτα λεπτά της επανάληψης. Ειδικά μέχρι το 55′, οι Ολλανδοί έχασαν αρκετές ευκαιρίες για την ισοφάριση, η οποία, ωστόσο, δεν ήρθε ποτέ. Η ομάδα του Όλσεν ισορρόπησε το παιχνίδι και προσπαθούσε να απειλήσει με αντεπιθέσεις. Δεν κατάφερε να πετύχει δεύτερο γκολ, αλλά κατάφερε να κρατήσει την εστία της απαραβίαστη.

Αυτό ήταν αρκετό απέναντι στους «φαφλατάδες» Ολλανδούς. Τι κι αν ο Φαν Μάρβαϊκ από το 70′ και μετά έριξε στη «μάχη» τους Φαν Ντερ Φάαρτ, Χούντελααρ και Κάιτ; Οι «οράνιε» δεν σκόραραν ποτέ και ξεκίνησαν με τον χειρότερο τρόπο τις υποχρεώσεις τους στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Διαβάστε την εξέλιξη του αγώνα από το Μatch Center του Novasports.gr

Ολλανδία: Στεκέλενμπουργκ, Φαν ντερ Βιλ (84′ Κάιτ), Χάιτινχα, Φλάαρ, Βίλεμς, Φαν Μπόμελ, Ν. Ντε Γιονγκ (71′ Φαν ντερ Φάαρτ), Ρόμπεν, Σνάιντερ, Αφελάι (71′ Χούντελααρ), Φαν Πέρσι

Πάγκος: Βορμ, Κρουλ, Ματάισεν, Μπουμά, Μπουλαρούζ, Σάαρς, Στρούτμαν, Λ. Ντε Γιονγκ, Νάρσινγκ
 
Δανία: Άντερσεν, Κιάερ, Αγκερ, Σ. Πόουλσεν, Γιάκομπσεν, Κβιστ, Έρικσεν (74′ Σένε), Ζίμλινγκ, Κρον-Ντελί, Ρόμενταλ (84′ Μίκελσεν), Μπέντνερ

Πάγκος: Λίντεγκααρντ, Σμάιχελ, Μπιέλαντ, Οκόρε, Βας, Κ. Πόουλσεν, Σιλμπερμπάουερ, Τζ. Πόουλσεν, Κάλενμπεργκ, Πέντερσεν


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.