Νικοπολίδης: «Φαντάζει δύσκολη μια επιτυχία όπως του 2004, αλλά…»

Το μήνυμα του θρυλικού γκολκίπερ για την Εθνική και την δράση των Legends 2004, εν όψει του τουρνουά αλληλεγγύης στη Μυτιλήνη (9/7).

Αντώνης Νικοπολίδης. Ο θρυλικός γκολκίπερ της Γαλανόλευκης και ο άνθρωπος που μαζί με την υπόλοιπη παρέα του 2004 έφτασαν την Ελλάδα στην κορυφή της Ευρώπης.

Πλέον ο ίδιος και οι υπόλοιποι Legends προσπαθούν να δώσουν πίσω και να αξιοποιήσουν τη δυναμική που έχουν, ώστε να βελτιώσουν με τον τρόπο τους τα πράγματα στη χώρα μας.

Οι κοινωνικές τους δράσεις είναι συνεχείς και την Κυριακή (9/7) θα δώσουν το παρών στο Δημοτικό Στάδιο Μυτιλήνης, όπου θα βρεθούν για το τουρνουά αλληλεγγύης με τη συμμετοχή τοπικών ακαδημιών ποδοσφαίρου και νεαρούς πρόσφυγες.

Κάτι το οποίο για τον Αντώνη Νικοπολίδη είναι εξίσου σημαντικό συναισθηματικά με την κατάκτηση του EURO 2004, με έναν τελείως διαφορετικό τρόπο όμως…

«Είναι εντελώς διαφορετικά πράγματα. Η κατάκτηση του Euro ήταν μία ιστορική στιγμή που δημιουργήθηκε μέσα από μία ομαδική διαδικασία και μία προσπάθεια της ομάδας για έναν συγκεκριμένο στόχο. Τα συναισθήματα ήταν τόσα πολλά και τόσο διαφορετικά μεταξύ τους που ακόμη και σήμερα είναι δύσκολο να περιγραφούν. Η κοινωνική προσφορά από την άλλη είναι κάτι που σε γεμίζει με διαφορετικό τρόπο. Είναι η αγάπη προς τον συνάνθρωπο, είναι η προσπάθεια να επιστρέψουμε αυτήν την αγάπη που έχουμε λάβει όλα αυτά τα χρόνια και είναι η προσπάθεια να κάνεις κάτι χρήσιμο για πολλούς. Είναι μία ανάγκη που νιώθουμε όλοι μας και μας δίνει μεγάλη χαρά και ικανοποίηση αλλά με διαφορετικό τρόπο», σημειώνει χαρακτηριστικά ο θρυλικός γκολκίπερ.

Φυσικά ένα από τα κυρίαρχα θέματα της εποχής μας είναι ο ρατσισμός, σε όλες τις δυνατές μορφές του. Ο 51χρονος σχολίασε το τι πρέπει να αλλάξει κατά την άποψή του και το πόσο σημαντική είναι η εξέλιξη που οφείλεται να υπάρχει σε όλους τους τομείς εν έτη 2022!

«Πρέπει να αλλάξει η νοοτροπία όλων μας. Δεν είναι λογικό να διακρίνουμε ανθρώπους βάσει φυλής, νοητικής ή σωματικής ικανότητας ή οτιδήποτε άλλο. Ο ρατσισμός βρίσκεται ριζωμένος στις κοινωνίες εδώ και αιώνες και ο μόνος τρόπος να ξεριζωθεί είναι η εξέλιξη των κοινωνιών. Αυτή η εξέλιξη μπορεί να έρθει μόνο με προσπάθεια, ενημέρωση και παιδεία. Όσο δουλεύουμε πάνω στην παιδεία και στην ενημέρωση, τόσο καλύτερα αποτελέσματα θα έχουμε», ανέφερε ο Legend της Εθνικής.

Αμέσως μετά κλήθηκε να απαντήσει στο πως μπορούν να επηρεάσουν τη νεαρή ηλικία πάνω σε αυτό το κομμάτι, τονίζοντας ότι αυτό μπορεί να γίνει δίνοντας οι ίδιοι το παράδειγμα στα νέα παιδιά. Είτε εμπνέοντάς εντός των τεσσάρων γραμμών, είτε έξω από αυτές.

«Μπορούμε μόνο να προσπαθούμε με το παράδειγμά μας να εμπνεύσουμε τα παιδιά να ασχοληθούν με τον αθλητισμό και μέσα από την ενασχόλησή τους με αυτόν να μάθουν και να καταλάβουν τα υψηλότερα νοήματα που πρεσβεύει. Προσπαθούμε να στείλουμε το μήνυμα όπως μπορούμε τόσο έξω όσο και μέσα από τα γήπεδα, συναντώντας παιδιά, δουλεύοντας και συνομιλώντας μαζί τους», σημείωσε ο Νικοπολίδης.

Εν συνεχεία σχολίασε τις επόμενες δράσεις των Legends 2004, αλλά και στα αποδυτήριά τους και το κλίμα που υπάρχει ακόμη και τώρα σε αυτά!

«Σχεδιάζουμε αρκετές δράσεις για το επόμενο χρονικό διάστημα. Το καθιερωμένο Legends 2004 Youth Cup επανέρχεται και για το 2022, πάντα με την στήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και σύντομα θα ανακοινωθούν οι πόλεις που θα επισκεφθούμε. Σχεδιάζουμε ακόμη περισσότερες δράσεις για το 2022 και το 2023 οι οποίες θα ανακοινωθούν στον χρόνο τους. Όσο για τα αποδυτήρια, ε ναι, είναι πιο ήρεμα πλέον, μεγαλώσαμε κιόλας αλλά είναι πάντα πολύ όμορφα να βρισκόμαστε όλοι μαζί στον φυσικό μας χώρο. Περνάμε πάντα πολύ όμορφα, η παρέα είναι πάντα παρέα και η ομάδα είναι πάντα ομάδα».

Τέλος δε θα μπορούσε να μη γίνει αναφορά στην Εθνική ομάδα, λίγες μέρες μετά την επέτειο της… ενηλικίωσης της κούπας του 2004 και το αν μπορεί να υπάρξει μια ανάλογη επιτυχία τα επόμενα χρόνια. Ο ίδιος εμφανίζεται αισιόδοξος και τονίζει πως με τις κατάλληλες προϋποθέσεις όλα μπορούν να γίνουν!

«Φαντάζει δύσκολο αλλά δύσκολο ήταν και πριν από 18 χρόνια. Υπό αυτήν την έννοια είναι φυσιολογικό να περιμένεις ότι μία νέα γενιά παικτών θα μπορούσε να επαναλάβει καλές πορείες σε μεγάλες διοργανώσεις ή να κερδίσει κιόλας. Η συνεχής και οργανωμένη προσπάθεια, η σωστή προετοιμασία και τα δεμένα αποδυτήρια είναι απαραίτητα τόσο όσο οι καλοί παίκτες. Όταν όλα αυτά συμβούν μαζί, όλα μπορούν να γίνουν. Εμείς είμαστε εδώ για να στηρίξουμε, να εμπνεύσουμε, να χειροκροτήσουμε και να πανηγυρίσουμε κάθε επιτυχία της Εθνικής μας Ομάδας».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.