Μάρκο Λιβάια: Προκάλεσε σάλο μετά το ντέρμπι της Κροατίας! (vid)

Γιατί ο Mάρκο Λιβάια έγινε θέμα συζήτησης σε Κροατία αλλά και Σερβία μετά το ντέρμπι Nτίναμο - Χάιντουκ!

Ο πρώην παίκτης της ΑΕΚ ήταν ο πρωταγωνιστής την Κυριακή για τη Χάιντουκ στη μονομαχία με τη μισητή της αντίπαλο από το Ζάγκρεμπ, πετυχαίνοντας γκολ και δίνοντας ασίστ στη νίκη της ομάδας του Σπλιτ μέσα στο «Μάκσιμιρ» με 2-0 για το πρωτάθλημα Κροατίας.

Όλα καλά μέχρι εκεί. Ωστόσο ο Κροάτης επιθετικός έγινε πρώτο θέμα στη χώρα του μετά τη λήξη του ντέρμπι. Συγκεκριμένα στην υποδοχή των οπαδών της ομάδας του στο Σπλιτ, όπου ο κόσμος τον σήκωσε στα χέρια και ο Λιβάια καταγράφηκε να  τραγουδά μαζί με τους φανατικούς της Χάιντουκ το σύνθημα (σε ελεύθερη μετάφραση): «Μισώ τη Ντίναμο, το όνομά της είναι σερβικό»! Το ίδιο εθεάθησαν να τραγουδούν σε άλλα videos και αρκετοί συμπαίκτες του.

Οι οπαδοί της Χάιντουκ, αναφέρονται στο γεγονός ότι η Ντίναμο πήρε το συγκεκριμένο όνομα το 1946 από το κομμουνιστικό καθεστώς, αντικαθιστώντας την προϋπάρχουσα ομάδα Γκρατζάνσκι στο Ζάγκεμπ. Η συγκεκριμένη μερίδα οπαδών έτσι θεωρεί την Ντίναμο ούτε λίγο ούτε πολύ ως…σερβική ομάδα, καθώς οι Σέρβοι είχαν την πρωτοκαθεδρία πολιτικά στην πρώην Γιουγκοσλαβία.

Αρκετοί πάντως έσπευσαν να θυμίσουν ότι ο Λιβάια πριν από 11 χρόνια, όταν ήταν ακόμα ένας ελπιδοφόρος ποδοσφαιριστής της Χάιντουκ – και πριν μετακομίσει στην Ίντερ -, είχε φτάσει κοντά στη Ντίναμο μετά από συνάντηση με τους ισχυρούς άνδρες της ομάδας αδελφούς Μάμιτς.

Μάλιστα, είχαν κυκλοφορήσει και φωτογραφίες του μετέπειτα παίκτη της ΑΕΚ με τη φανέλα της Ντίναμο, την αυθεντικότητα των οποίων έχει ο ίδιος επιβεβαιώσει!


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.