Όταν ο Μαχλάς «άνοιξε» το νέο γήπεδο της Φιτέσε

Σαν σήμερα πριν από 22 χρόνια εγκαινιάστηκε το «Χέλρεντομ» του Άρνεμ, με τον Έλληνα στράικερ να παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο.

Σαν σήμερα πριν από 22 χρόνια εγκαινιάστηκε το «Χέλρεντομ» του Άρνεμ, με τον Έλληνα στράικερ να παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο.

Στις 25 Μαρτίου του 1998, η Φιτέσε έδωσε το παρθενικό ματς στην νεότευκτη έδρα της, κερδίζοντας  με 4-1 τη Μπρέντα. Ο Νίκος Μαχλάς, ο οποίος εκείνη τη σεζόν θα αναδεικνυόταν πρώτος σκόρερ στην Ευρώπη με την ολλανδική ομάδα, στο 5ο λεπτό έδωσε την ασίστ για το παρθενικό γκολ στο νέο γήπεδο για τον Σέρβο στράικερ Ντέγιαν Τσούροβιτς. Ωστόσο, ο Μαχλάς δεν έμεινε χωρίς γκολ σε αυτό το ματς, διαμορφώνοντας το τελικό 4-1 στο 82ο λεπτό, για το 25ο του τέρμα εκείνης της χρονιάς στην Eredivisie.

Πέρα από τον Μαχλά, σε εκείνο το ματς είχαν συμμετάσχει αρκετοί άλλοι «γνωστοί» μας, αλλά και δύο παίκτες που έφυγαν νωρίς από τη ζωή.

Με τη Φιτέσε είχε αγωνιστεί ο μετέπειτα αμυντικός της ΑΕΚ Μίχελ Κρέικ, ενώ προπονητής της ήταν ο Χενκ Τεν Κάτε που πέρασε αργότερα από τον Παναθηναϊκό. Τεχνικός της Μπρέντα από την άλλη ήταν ο Γερμανός παλιός παίκτης του Ολυμπιακού στη δεκαετία του ’80 Χέρμπερτ Νόιμαν.

Ο σκόρερ του πρώτου γκολ της Φιτέσε, Τσούροβιτς, έφυγε από τη ζωή τον Αύγουστο του 2019 σε ηλικία 51 ετών στο Βελιγράδι από λευχαιμία. Στα τελευταία λεπτά είχε μπει σαν αλλαγή ο «mr. Φιτέσε» Τέο Μπος, ο οποίος κατέχει το ρεκόρ συμμετοχών με την ομάδα από το 1983 έως 1998. Πέθανε τον Φεβρουάριο του 2013 από καρκίνο και η προτομή του βρίσκεται στον εξωτερικό χώρο του γηπέδου που άνοιξε τις πόρτες του πριν 22 χρόνια.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.