Άλκμααρ – Άγιαξ 2-1: Αήττητη η AZ, πρώτη ήττα για τον Αίαντα (hls)

Η AZ υποχρέωσε τον Άγιαξ στην πρώτη του φετινή του ήττα στο πρωτάθλημα και πέρασε στην τρίτη θέση του πρωταθλήματος. Ασίστ έβγαλε ο Χατζηδιάκος στο γκολ της ισοφάρισης.

Η AZ προειδοποίησε τον Άγιαξ στο 7ο λεπτό όταν μετά το λάθος που έγινε στην άμυνα ο Πασφίερ κατάφερε να κρατήσει το μηδέν στην ευκαιρία του Όντγκαρντ. Ο Άγιαξ κατάφερε να πάρει το προβάδισμα όταν μετά την μεταβίβαση του Μπλιντ, ο Τέιλορ έστρωσε στον Μοχάμεντ Κουντούς και ο 22χρονος φορμαρισμένος Γκανέζος άνοιξε το σκορ με το 6ο φετινό του γκολ (0-1, 12ο λεπτό) σε όλες τις διοργανώσεις.

Στο υπόλοιπο του ημιχρόνου ο Άγιαξ δεν κατάφερε να φανεί απειλητικός και οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν τις αδυναμίες και την απειρία των αμυντικών του με αποτέλεσμα να βάλουν δύο γκολ σε πέντε λεπτά και να γυρίσουν το ματς. Στο 40ο λεπτό ο Ντε Βιτ πέτυχε το πρώτο του γκολ με την φανέλα της AZ και ισοφάρισε, ενώ στις καθυστερήσεις ο Δανός Γιενς Όντγκαρντ με το 4ο φετινό του γκολ διαμόρφωσε το σκορ του πρώτου μέρους (2-1) μετά από την ασίστ του Παντελή Χατζηδιάκου.

Τα στιγμιότυπα του ματς.

Η AZ είχε δοκάρι μετά από από σπουδαία επέμβαση του Πασφίερ στο ξεκίνημα του ημιχρόνου και διπλή χαμένη ευκαιρία με τον τερματοφύλακα του Άγιαξ να κρατάει όρθιους τους φιλοξενούμενους. Από το 70′ και ύστερα ο Άγιαξ θυμήθηκε να βγει στην επίθεση και έπαιξε μονότερμα την AZ. Πλησίασε στην ισοφάριση αρκετές φορές με τους παίκτες της AZ να βγάζουν την μπάλα πάνω στη γραμμή δύο φορές και τον Βέρλχουστ να δηλώνει παρών σε κάθε προσπάθεια των αντιπάλων του.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.