Φαν’τ Σχιπ: «Η Τβέντε θα ευχαριστηθεί τον Τζόλη»

Ο Τζον Φαν'τ Σχιπ μίλησε στην Ολλανδία για την απόκτηση του Χρήστου Τζόλη από την Τβέντε.

Ο Έλληνας διεθνής συνεχίζει δανεικός στην ομάδα της Eredivisie από τη Νόριτς και ο τέως ομοσπονδιακός της Ελλάδας χαρακτήρισε θετικό βήμα για την καριέρα του τη μετακόμιση στην Ολλανδία.

Αναλυτικά:

Για τα στοιχεία του παιχνδιού του: «Νομίζω ότι επέλεξε την Τβέντε δεδομένων των εμπειριών του Δημήτρη Λημνιού. Ήταν συμπαίκτες στον ΠΑΟΚ. Ο Τζόλης αναδείχτηκε όταν ο Λημνιός ήταν ήδη βασικός. Κλήθηκε γρήγορα στην Εθνική ομάδα. Ήταν ένα παιδί μόλις δεκαεννέα ετών που έπαιζε ήδη πολύ ώριμα. Όταν είσαι 19 και παίζεις στην πρώτη ομάδα, τολμάς να κάνεις τις ενέργειές σου και να παίζεις ανοικτά, κάτι που είναι πολύ έξυπνο. Ο Τζόλης δεν άφησε τον εαυτό του να τον ”φάνε”. Μπορείτε ίσως να τον συγκρίνετε λίγο με έναν ποδοσφαιριστή του δρόμου. Είχε ήδη καταλάβει τι ζητούνταν από αυτόν. Ένα από τα μειονεκτήματά του ήταν η άμυνα, αλλά έχει επίσης βελτιωθεί πολύ σε αυτό. Μπορεί να παίξει σε πολλές θέσεις. Νομίζω αριστερά είναι η καλύτερη θέση του, αλλά μπορεί να παίξει και δεξιά, παίζοντας με πολύ χώρο στην πλάτη του και ψάχνοντας για βάθος. Έχει πάντα στόχο το γκολ, όχι μόνο στο να σκοράρει αλλά και στο να δίνει ασίστ. Μπορεί να μην είναι πολύ έμπειρος, αλλά είναι ένα σωματικά δυνατό παιδί με πολλές δυνατότητες και καλό χαρακτήρα. Στην προπόνηση πάντα έδινε τα πάντα και αυτό είναι κάτι ωραίο να το βλέπεις. Όταν προσαρμοστεί, η Τβέντε θα έχει έναν καλό παίκτη. Αν και ο Χρήστος έπαιξε ελάχιστα στη Νόριτς, είδε πώς είναι η Πρέμιερ Λιγκ και μπορεί να το πάρει αυτό μαζί του στην Τβέντε».

Για την πορεία του στον ΠΑΟΚ: «Ο Τζόλης εκπλήρωσε τις προσδοκίες στον ΠΑΟΚ. Ήταν ήδη πολύ καθοριστικός όταν ο ΠΑΟΚ έπαιξε εντός έδρας με την PSV στο Europa League. Ο Χρήστος μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο και γύρισε μόνος του όλο το παιχνίδι. Σκόραρε, έδωσε ασίστ και η PSV έχασε με 4-1. Όταν πήγε στη Νόριτς είχε βασική θέση στον ΠΑΟΚ για μεγάλο χρονικό διάστημα και γινόταν όλο και πιο αποτελεσματικός με την ελληνική ομάδα. Ένα παιδί με ξεκάθαρο στόχο».


Για την πορεία του στη Νόριτς: «Όταν πας από τον ΠΑΟΚ στη Νόριτς ως νεαρός παίκτης, ξέρεις ότι απλά θα περάσεις δύσκολα. Η Νόριτς δεν είναι η καλύτερη ομάδα στην Αγγλία, αλλά παρόλα αυτά είναι πολύ δύσκολο να παίξεις. Η Μπριζ και η Φέγενορντ αναφέρθηκαν ως ενδιαφερόμενες, αλλά ένα βήμα παρακάτω μπορεί να είναι τέλειο για τον Τζόλη. Η πιθανότητα να παίξει στην Τβέντε είναι πολύ μεγαλύτερη και αυτό το χρειάζεται».

Για το παράδειγμα του Λημνιού: «Ο Λημνιός πήγε από τον ΠΑΟΚ στην Κολονία, αλλά δεν έπαιξε εκεί και έχασε τη θέση του στην Εθνική. Πάντα τον είχα στην αποστολή, αλλά έβαζα τον Τζόλη πιο συχνά επειδή έπαιζε βασικός στον ΠΑΟΚ. Ο Λημνιός πήγε στην Τβέντε και τα κατάφερε πολύ καλά εκεί. Στην Μπριζ για παράδειγμα, θα πρέπει να περιμένεις για να δεις αν θα παίξεις μια ολόκληρη σεζόν εκεί. Ο Τζόλης θα πρέπει να προσαρμοστεί, αλλά νομίζω ότι η Τβέντε τελικά θα τον ευχαριστηθεί πολύ».



Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.