Άγιαξ – Άλκμααρ 2-0: «Ανεπίσημος πρωταθλητής» με Κλάασεν! (hls)

Ο Άγιαξ με δύο γκολ του Ντέιβι Κλάασεν στο β' μέρος κέρδισε 2-0 την Άλκμααρ μπροστά σε 7.500 οπαδούς του και μόνο με μία ανεπανάληπτη κατάρρευση θα χάσει τον 35ο τίτλο του στην Ολλανδία!

Η ομάδα του Έρικ Τεν Χαχ είναι 12 πόντους μπροστά από τη δεύτερη Αϊντχόφεν τέσσερις αγωνιστικές πριν το τέλος της Eredivisie, με διαφορά τερμάτων +68 έναντι +35 της PSV.


Έτσι, ο Άγιαξ -19 αγωνιστικές αήττητος– έγινε ήδη από σήμερα «ανεπίσημος πρωταθλητής», όπως τον αναφέρουν οι Ολλανδοί, φτάνοντας στο ένατο νταμπλ και δεύτερο συνεχόμενο.


Η είδηση της ημέρας όμως δεν ήταν άλλη από την παρουσία κόσμου στο «Γιόχαν Κρόιφ Αρένα», κάτι που έδωσε διαφορετική ατμόσφαιρα στο απόγευμα.


Αγωνιστικά, η Άλκμααρ (που έμεινε τρεις πόντους πίσω από την Αϊντχόφεν στο κυνήγι της δεύτερης θέσης που οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ), ήταν πολύ καλή στο πρώτο μέρος και θα μπορούσε να σκοράρει, όμως ο τερματοφύλακας του Άγιαξ Στεκέλενμπουρχ είπε «όχι» σε ευκαιρίες των Βάινταλ, Στενγκς και Γκούντμουντσον. Ο Άγιαξ από την άλλη πλησίασε το γκολ στο α’ μέρος με ευκαιρίες των Αλέρ και Τάντιτς.


Στο β’ όμως ο Άγιαξ κυριάρχησε ολοκληρωτικά και αφού απείλησε πρώτα με Ταγλιάφικο και Αλέρ, άνοιξε το σκορ στο 66ο λεπτό: όλα ξεκίνησαν από υπέροχη κίνηση και μπαλιά του Τάντιτς από αριστερά, ο Αλέρ στο σημείο του πέναλτι άφησε έξυπνα την μπάλα να περάσει για τον Κλάασεν, ο οποίος ερχόταν από πίσω και αφύλακτος έγραψε το 1-0.


Ο σκόρερ, ο Τάντιτς, ο Μπρόμπι και ο Χράφενμπερχ θα μπορούσαν να ανεβάσουν κι άλλο τον δείκτη του σκορ, όμως ο κορυφαίος των γηπεδούχων Κλάασεν ήταν αυτός που έκλεισε το πανηγυρικό απόγευμα στο Άμστερνταμ, όταν μετά από κόρνερ του Χράφενμπερχ στο 90′ και πρώτη κεφαλιά του Ταγλιάφικο, πετάχτηκε στο δεύτερο δοκάρι για να γράψει το τελικό 2-0 με κεφαλιά και να δώσει το σύνθημα για τους πανηγυρισμούς


ΑΓΙΑΞ (Τεν Χαχ): Στεκέλενμπουρχ – Ρενσχ (65′ Μαζραουί), Τίμπερ, Μαρτίνες, Ταγλιάφικο – Άλβαρες, Κλάασεν, Χράφενμπερχ – Άντονι (64′ Άντονι), Αλέρ (85′ Μπρόμπι), Τάντιτς (90+2′ Ιντρίσι).
ΑΛΚΜΑΑΡ (Γιάνσεν): Mπιζότ – Βάινταλ, Μάρτινς Ίντι, Λέτσχερτ (90+2′ Λέουβιν), Σουγκαβάρα – Μίντσιο, Κοοπμέινερς, Γκούντμουντσον (73′ Ντε Βιτ) – Κάρλσον (78′ Ρέιντερς), Μπόαντου, Στενγκς.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.