Δύσκολα για ένα ημίχρονο (video)

Η ΑΕΚ τα βρήκε «σκούρα» απέναντι στην Κηφισιά που προηγήθηκε στο ΟΑΚΑ (1-2), αλλά δεν μπόρεσε να πάρει κάτι απέναντι στην «Ένωση» που «καθάρισε» στο δεύτερο ημίχρονο και νίκησε 4-2. Δύο γκολ ο Μπρέσεβιτς, εξαιρετικοί Πλατέλλας, Πεταυράκης.

Η ΑΕΚ τα βρήκε «σκούρα» απέναντι στην Κηφισιά που προηγήθηκε στο ΟΑΚΑ (1-2), αλλά δεν μπόρεσε να πάρει κάτι απέναντι στην «Ένωση» που «καθάρισε» στο δεύτερο ημίχρονο και νίκησε 4-2. Δύο γκολ ο Μπρέσεβιτς, εξαιρετικοί Πλατέλλας, Πεταυράκης.

Η ΑΕΚ προηγήθηκε με τον Τσούπρο, αλλά η Κηφισιά με γκολ των Αλημπά και Τεγούση προηγήθηκε 2-1. Ωστόσο ο Τσουκαλάς έκανε το 2-2 πριν το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου με αποτέλεσμα οι παίκτες του Δέλλα να τελειώσουν το ματς στο δεύτερο 45λεπτο, με δύο γκολ του Μπρέσεβιτς.

Παρέμεινε πρώτη η «Ένωση» στον έκτο όμιλο με 26 βαθμούς σε δέκα ματς, +5 από τον Ηρόδοτο που ακολουθεί. Στους 17 έμεινε η Κηφισιά.

Την «πάγωσε»

Η ΑΕΚ απέκτησε από νωρίς την πρωτοβουλία των κινήσεων, κάτι στο οποίο βοηθούσε και η Κηφισιά που από το ξεκίνημα θωρακίστηκε στην άμυνα, στοχεύοντας στις αντεπιθέσεις. Τα πολύ καλά χτυπήματα του Πλατέλλα, άνοιξαν το δρόμο για το προβάδισμα της «Ένωσης», που στο 8′ προηγήθηκε με κεφαλιά του Τσούπρου μετά από κόρνερ.

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό για κάποια λεπτά, ωστόσο μετά τα πρώτα 15′ του ματς έριξαν ρυθμούς, με την απάντηση της Κηφισιάς να είναι άμεση. Στο 21ο λεπτό, ο Στασινός ξεχάστηκε από την «κιτρινόμαυρη» άμυνα, βρήκε αρκετό χώρο από δεξιά, σέντραρε, με τον Αλημπά να ισοφαρίζει με κεφαλιά από το ύψος της μεγάλης περιοχής! Δέλλας και παίκτες δεν πρόλαβαν καλά καλά να συνέλθουν και πριν περάσουν δύο λεπτά, η ομάδα του Μαυρομμάτη έκανε την ολική ανατροπή!

Ο Τεγούσης εκμεταλλεύτηκε την κάθετη πάσα και βγήκε στην πλάτη της άμυνας, πλασάροντας εύστοχα τον Βούρα για να γράψει το 1-2. Η Κηφισιά έγινε ταυτόχρονα η πρώτη ομάδα που σκοράρει δύο γκολ εις βάρος της ΑΕΚ τη φετινή χρονιά, αλλά και η πρώτη που βρίσκεται πίσω στο σκορ και όχι μόνο ισοφαρίζει την «Ένωση» αλλά προηγείται κιόλας.

Μετά το αρχικό «πάγωμα» παικτών αλλά και κόσμου, η ΑΕΚ αντέδρασε και έφτασε στην ισοφάριση με άλλη μια στημένη μπάλα από τον Πλατέλλα. Η καλή εκτέλεση του μεσοεπιθετικού του «δικεφάλου», έδωσε την ευκαιρία στον Τσουκαλά να κάνει το 2-2 με νέα κεφαλιά και να στείλει ισόπαλες τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια.

Καλύτερη με Μπρέσεβιτς

Η ΑΕΚ δεν ήθελε να επαναλάβει την εμφάνισή του πρώτου ημιχρόνου και το απέδειξε με το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους. Ο Ντακόλ έστειλε τη μπάλα στο πάνω μέρος του οριζόντιου δοκαριού στο 49′, μετά από εξαιρετικό στρώσιμο του Πλατέλλα, με το γκολ να έρχεται λίγο αργότερα.

Στο 67′ ο Πεταυράκης έκανε σέντρα από αριστερά για τον Σταθάκη που έστρωσε με το κεφάλι στον Μπρέσεβιτς, ο οποίος τελείωσε άριστα τη φάση με σουτ στην κίνηση για το 3-2.

Από εκείνο το σημείο και μετά, η ΑΕΚ απέκτησε το πάνω χέρι ελέγχοντας απόλυτα το ματς. Μάλιστα η Κηφισιά δεν κλείστηκε αλλά προσπάθησε να κάνει παιχνίδι, χωρίς όμως να μπορέσει να βγει με αξιώσεις απέναντι από τον Βούρα.

Το τέταρτο γκολ στο 85ο λεπτό… αρχειοθέτησε το ματς για τους γηπεδούχους. Ο Μπρέσεβιτς εκμεταλλεύτηκε τη σέντρα του Πεταυράκη, έπιασε το σουτ στην κίνηση από το ύψος της περιοχής και έγραψε το 4-2.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΑΕΚ (Δέλλας): Βούρας, Τσουκαλάς, Πεταυράκης, Σταθάκης, Τσούπρος (Ανάκογλου 37′), Κορδέρο, Γεωργέας, Πλατέλλας, Γροντής, Ντακόλ (Ράμα 62′), Μπρέσεβιτς (Παυλής 88′)

Κηφισιά (Μαυρομμάτης): Κόλλιας, Καραμπάς, Έσλερ, Κορακάκης, Στασινός, Γκουτσούλας, Κολοτούρος, Τεγούσης, Αλήμπας (Παπάζογλου 77′), Βέρμπης, Χίσος (Ντούμος 57′)

 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.