O νέος “χάρτης” της Γ’ Εθνικής: Αυτές οι ιστορικές ομάδες επέστρεψαν!

Το novasports.gr σας θυμίζει ποιες μεγάλες ομάδες που πέρασαν από την κορυφαία κατηγορία θα συμμετάσχουν τη νέα σεζόν στη Γ Εθνική.

Ομάδες που έχουν γράψει τη δική τους ιστορία στο ελληνικό ποδόσφαιρο θα βρεθούν τη νέα σεζόν στην Γ’ Εθνική και θα διεκδικήσουν την άνοδο στη Superleague 2. Σύλλογοι οι οποίοι άφησαν το… σημάδι τους στην κορυφαία κατηγορία, αλλά τα ίχνη τους κάπου… χάθηκαν στο πέρασμα του χρόνου, βρίσκονται στην τρίτη τη τάξει κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου και αναζητούν μια θέση στον… ήλιο. Το novasports.gr σας θυμίζει ποιοι είναι οι “μεγάλοι” της Γ’ Εθνικής.

Πανιώνιος

Δύο Κύπελλα Ελλάδας και ένα Βαλκανικό Κύπελλο βρίσκονται στην τροπαιοθήκη του Πανιώνιου, ο οποίος είναι ο σημαντικότερος σύλλογος – ελέω οικονομικών προβλημάτων – που συμμετέχει στη Γ’ Εθνική. Στην κορυφαία κατηγορία, οι “κυανέρυθροι” μετρούν 59 συμμετοχές και είναι η πέμπτη ομάδα στη σχετική λίστα.

Εθνικός

Η ομάδα που κέρδισε το δεύτερο Κύπελλο Ελλάδας (1933) και συμμετείχε 36 φορές στην κορυφαία κατηγορία, αναζητά το δρόμο της επιστροφής τα τελευταία χρόνια και ξεχωρίζει με την παρουσία της στη Γ’ Εθνική.

Δόξα Δράμας

Τρεις φορές φιναλίστ του Κυπέλλου Ελλάδας, ήταν… υπερδύναμη τη δεκαετία του ’50 και έχει συμμετάσχει 21 φορές στην Α Εθνική/Superleague.

Καστοριά

H πρώτη επαρxιακή ομάδα που κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδας… βολοδέρνει τα τελευταία χρόνια στις μικρές κατηγορίες. Οι “γουναράδες” έχουν αγωνιστεί 10 φορές στη μεγάλη κατηγορία.

Φωστήρας

Κάποτε ήταν ο “Φονέας των Γιγάντων”. Ιστορική ομάδα, με επτά συμμετοχές στην Α εθνική, αλλά στα… χαμηλά εδώ και δεκαετίες.

Πανηλειακός

Η μοναδική ομάδα από την Ηλεία που εκπροσώπησε το νομό στην Α Εθνική, έχει χάσει τη λάμψη της και βρέθηκε να αγωνίζεται ακόμα και στα τοπικά. Ο Πανηλειακός έχει επτά συμμετοχές στην Α Εθνική και ελπίζει ότι κάποια στιγμή θα επιστρέψει.

Πανθρακικός

Ο πρώτος εκπρόσωπος τoυ νομού Ροδόπης στην κορυφαία κατηγορία, μέτρησε έξι συμμετοχές στη μεγάλη κατηγορία και χάθηκε ξαφνικά από τον ελληνικό ποδοσφαιρικό χάρτη.

Εδεσσαϊκός

Η ομάδα από την Έδεσσα έκανε το δικό της ποδοσφαιρικό “θόρυβο” τη δεκαετία του 1990, ενώ κατέκτησε και το Βαλκανικό Κύπελλο το 1993.

Βύζας Μεγάρων

Η τελευταία παρουσία του Βύζαντα στη μεγάλη κατηγορία ήταν πριν από… μισό αιώνα, ωστόσο η ομάδα των Μεγάρων άφησε το δικό της “σημάδι” στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Πανελευσινιακός

Oι “σταχυοφόροι” συμμετείχαν στην Α Εθνική σε δύο διαφορετικές δεκαετίες, μέτρησαν τρεις συμμετοχές και “μάχονται” για την άνοδο στα πιο ψηλά… πατώματα.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.