Μάντσεστερ Σίτι-Λίβερπουλ 3-2: Συναρπαστικό ντέρμπι, δίκαιη πρόκριση (hls)

Δυο φορές προηγήθηκε η Μάντσεστερ Σίτι στο "Έτιχαντ", ισάριθμες φορές ισοφάρισε η Λίβερπουλ, αλλά ο Ακέ πέτυχε το νικητήριο τέρμα σε ένα συναρπαστικό παιχνίδι στο πλαίσιο της φάσης των "16" του Carabao Cup..

Σίγουρα καμία ομάδα δεν θα ήταν χαρούμενη όταν η κλήρωση του τέταρτου γύρου τους έφερε αντιμέτωπους τόσο νωρίς στη διοργάνωση. Η κάτοχος του τίτλου Λίβερπουλ, αντιμετώπιζε μία ομάδα που σήκωνε το τρόπαιο σε κάθε μία από τις τέσσερις σεζόν, πριν από αυτήν. Οι “πολίτες” μπήκαν πολύ δυνατά στο παιχνίδι και αφού πρώτα στα 18 δευτερόλεπτα, ο Έρινγκ Χάλαντ αστόχησε απέναντι στον Κέλεχερ, ο Νορβηγός επιθετικός βρήκε δίχτυα στο 10ο λεπτό με προβολή μετά από σέντρα του Ντε Μπρόινε, φτάνοντας τα 24 γκολ μέσα στη σεζόν.

Η Λίβερπουλ κατάφερε να φτάσει στην ισοφάριση δέκα λεπτά αργότερα, στην πρώτη της τελική στην αντίπαλη εστία, όταν σε μία καλά οργανωμένη επίθεση ο Μίλνερ είδε την κίνηση του Καρβάλιο μέσα στη περιοχή και με ψύχραιμο πλασέ ο Πορτογάλος νίκησε τον Ορτέγκα. Μέσα σε δύο λεπτά, στο 37΄και στο 38΄ο Κέλεχερ είχε δυο καλές επεμβάσεις σε πλασέ του Γκιουντογκάν και κεφαλιά του Ακέ, για να τελειώσει το πρώτο 45λεπτο με δύο χαμένες ευκαιρίες από ον Ντάργουιν Νούνιες για τη Λίβερπουλ.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με εντυπωσιακό τρόπο. Οι πρωταθλήτρια Αγγλίας, προηγήθηκε εκ νέου στο 47ο λεπτό με ωραίο αριστερό πλασέ του Μαχρέζ, αλλά ένα λεπτό αργότερα με τη συνδρομή του Όξλεϊντ΄Τσάμπερλεϊν που πέρασε με την έναρξη της επανάληψης και του Νούνιες, ο Μοχάμεντ Σαλάχ έγραψε με εύκολο πλασέ το 2-2.

Στο 58΄η Μάντσεστερ Σίτι προηγήθηκε για τρίτη φορά με τον Ακέ και χρειάστηκε να φτάσουμε στο 73΄για να σπαταλήσει άλλη μια ευκαιρία ο Νούνιες να σκοράρει, όμως το διαγώνιο σουτ που επιχείρησε από πλεονεκτική θέση έφυγε άουτ, H Μάντσεστερ Σίτι κράτησε έως το τέλος το υπέρ της σκορ και πήρε την πρόκριση, σημαντικό γεγονός για τη Λίβερπουλ η επιστροφή σε αγωνιστικούς ρυθμούς του Κεϊτά, ο οποίος μπήκε ως αλλαγή στο παιχνίδι, στην πρώτη του συμμετοχή μετά τον περασμένο Ιούλιο, όταν είχε παίξει στο 3-1 απέναντι στους “πολίτες” για το Community Shield.

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ: Ορτέγκα, Λιούις, Ακάντζι (61′ Στόουνς), Λαπόρτ, Άκε, Ντε Μπρόινε, Ρόδρι, Γκιουντογκάν (88′ Μπερνάρντο Σίλβα), Μαχρέζ, Χάλαντ (73′ Φόντεν), Πάλμερ (73′ Γκρίλις)

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Κέλεχερ, Μίλνερ (38′ Φίλιπς), Γκόμεζ, Μάτιπ, Ρόμπερτσον, Τιάγκο (70′ Κεϊτά), Μπαΐτσετιτς (46′ Φαμπίνιο), Έλιοτ (57′ Χέντερσον), Σαλάχ, Νούνιες, Καρβάλιο (46′ Όξλεϊντ-Τσάμπερλεϊν)

Οι προημιτελικοί θα διεξαχθούν την εβδομάδα που ξεκινάει στις 9 Ιανουαρίου. Η Τσάρλτον της Ligue 1, είναι η μόνη ομάδα που δεν ανήκει στην Premier League σε αυτή τη φάση της διοργάνωσης. Οι εναπομείνασες «8» ομάδες:
Τσάρλτον
Λέστερ
Μάντσεστερ Σίτι
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Νιουκάστλ
Νότιγχαμ Φόρεστ
Σαουθάμπτον
Γουλβς


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.