Αργεντινή: Φιλικό με την Ινδονησία στις 19 Ιουνίου

Η παγκόσμια πρωταθλήτρια Αργεντινή θα επισκεφθεί την Ινδονησία τον επόμενο μήνα για ένα φιλικό με την εθνική ομάδα της χώρας, δήλωσε την Τετάρτη (24/5) ο επικεφαλής της ινδονησιακής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας (PSSI), Έρικ Τοχίρ.

Η επίσκεψη αποτελεί μέρος της ασιατικής περιοδείας της Αργεντινής που περιλαμβάνει επίσης μια «στάση» στις 15 Ιουνίου στο Πεκίνο για ένα φιλικό με την Αυστραλία.

Η ανακοίνωση έρχεται τη στιγμή που η Αργεντινή φιλοξενεί το Παγκόσμιο Κύπελλο κάτω των 20 ετών αντικαθιστώντας την Ινδονησία, από την οποία τον Μάρτιο αφαιρέθηκε από το τουρνουά λόγω της εγχώριας αντίστασης στη συμμετοχή του Ισραήλ.

Το φιλικό θα διεξαχθεί οκτώ μήνες αφότου η Ινδονησία υπέστη μια από τις πιο μεγάλες τραγωδίες στα γήπεδα στον κόσμο, όπου σκοτώθηκαν 135 άνθρωποι στο Μάλαγκ στην Ανατολική Ιάβα.

Η Ινδονησία, μία χώρα 270 εκατομμυρίων κατοίκων έχει μόνο μία εμφάνιση στο Παγκόσμιο Κύπελλο το 1938 ως Ολλανδικές Ανατολικές Ινδίες.

Ωστόσο την περασμένη εβδομάδα κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στους Αγώνες της Νοτιοανατολικής Ασίας για πρώτη φορά από το 1991.

«Αυτή είναι η μεγάλη ώθηση για το ινδονησιακό ποδόσφαιρο», είπε ο Έρικ Τοχίρ, σε συνέντευξη Τύπου για τον αγώνα με την Αργεντινή.

Ο Έρικ Τοχίρ, πρώην ιδιοκτήτης της Ίντερ, δεν διευκρίνισε την ημερομηνία του αγώνα, τον οποίο η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Αργεντινής ανέφερε στο twitter ότι θα γίνει στις 19 Ιουνίου. Λίγο αργότερα η ημερομηνία επιβεβαιώθηκε και από την ομοσπονδία της Ινδονησίας.

Ερωτηθείς εάν ο Λιονέλ Μέσι θα ταξιδέψει στην Ινδονησία, είπε «Πιστεύω ότι η Αργεντινή θα φέρει την καλύτερη ομάδα της».

Αργεντινή και Ινδονησία αναμετρήθηκαν για τελευταία φορά στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων στην Ιαπωνία το 1979, έναν αγώνα στον οποίο έπαιξε ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα και η Ινδονησία ηττήθηκε με 5-0.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.