Απόλλων Λεμεσού-ΑΕΚ 0-1: Δεν χάνει ούτε σε φιλικό παιχνίδι (videos)

Η ΑΕΚ επικράτησε 1-0 του Απόλλωνα Λεμεσού σε φιλικό στην Κύπρο, με την εικόνα της στο Α' ημίχρονο να είναι εξαιρετική. Ο Τομ Φαν Βέερτ το γκολ της νίκης.

Η ΑΕΚ των πολλών αλλαγών ήταν εξαιρετική στο πρώτο ημίχρονο, πέτυχε ένα γκολ, δημιούργησε πολλές ευκαιρίες και δεν απειλήθηκε καθόλου για να πάρει φιλική νίκη 1-0 επί του Απόλλωνα Λεμεσού που φέτος γιορτάζει 70 χρόνια από την ίδρυσή του.

Με πολλές αλλαγές παρέταξε την ΑΕΚ ο Ματίας Αλμέιδα ο οποίος έδωσε χρόνο συμμετοχής σε παίκτες που έως τώρα δεν είχαν παίξει πολύ, ενώ στο δεύτερο ημίχρονο μοίρασε χρόνο και σε υπόλοιπους παίκτες.

Δεν ήταν καλή η εικόνδα της ΑΕΚ στο δεύτερο ημίχρονο όπου δεν είχε κάποια κλασική ευκαιρία, ούτε όμως και ο Απόλλων Λεμεσού.

Εντυπωσιακή ατμόσφαιρα από το κατάμεστο “Άλφαμεγα” όπου βρέθηκαν και περισσότεροι από 2.500 φίλοι της Ένωσης.

Η αναμέτρηση των δύο ομάδων άρχισε με τον Ματίας Αλμέιδα να βραβεύεται από τον κυπριακό σύλλογο από τον “κιτρινόμαυρο” Πόλυ Χατζηϊωάννου.

“Κιτρινόμαυρη” κυριαρχία με γκολ και πολλές ευκαιρίες

Με την ΑΕΚ να πιέζει ψηλά και να δυσκολεύει το παιχνίδι της κυπριακής ομάδας κύλησαν τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης. Η πρώτη καλή στιγμή στου παιχνίδι ήρθε στο 8′ όταν από το γύρισμα του Πισάρο από τα αριστερά η μπάλα πέρασε τόσο από τον Λιούμπιτσιτς, όσο και από τον Φαν Βέερτ ο οποίος δεν μπόρεσε να πλασάρει σε κενή εστία.

Δευτερόλεπτα μετά, από σχεδόν ίδια φάση, ο Λιούμπιτσιτς γύρισε τη μπάλα μέσα στην μικρή περιοχή και ο Φαν Βέερτ με πλασέ στην κίνηση άνοιξε το σκορ για την Ένωση. Στο 12′ η πίεση της ΑΕΚ απέδωσε ξανά, με τον Αραούχο να υποδέχεται τη μπάλα μέσα στην περιοχή, αλλά το σουτ που έκανε ο Αργεντινός έφυγε ψηλά.

Οι επετειακές εμφανίσεις των δύο ομάδων.

Ο Απόλλων σκόραρε στο 23ο λεπτό με τον Μπακενγκά, αλλά το γκολ ακυρώθηκε σωστά ως off side, ενώ στο 29ο λεπτό ο Αραούχο έχασε διπλή ευκαιρία να σκοράρει. Αρχικά νικήθηκε από τον Λεούβενμπεργκ σε σουτ από το ύψος της μικρής περιοχής και στη συνέχεια και από νέο γύρισμα του Πισάρο είδε τον Ολλανδό στο σουτ που έκανε να διώχνει σε κόρνερ.

Στο 34′ ήταν σειρά του Πάολο Φερνάντες να απειλήσει με σουτ μέσα από την περιοχή, αλλά ο Ισπανός σημάδεψε την εξωτερική πλευρά των διχτύων του Απόλλωνα, ενώ τρία λεπτά μετά το σουτ του Σιέλβικ πέρασε ψηλά από την εστία.

Αλλαγές και ελάχιστες καλές στιγμές

To δεύτερο ημίχρονο άρχισε με τον Ζίνι να περνάει στο ματς αντί του Λιούμπιτσιτς και τον Ανγκολέζο να παίζει αριστερά, ενώ ο Πισάρο πήγε στον άξονα. Στο 48′ απευθείας εκτέλεση φάουλ του Βαλμπουενά η μπάλα πέρασε πάνω από την εστία του Στάνκοβιτς, ενώ στο 68′ το πλασέ του Γάλλου σταμάτησε στον Αυστριακό γκολκίπερ της ΑΕΚ.

H AEK στο 75′ είχε μικροευκαιρία με τον Ελίασον να κάνει το γύρισμα και τον Λεούβενμπεργκ να διώχνει με γροθιές, ενώ ένα λεπτό μετά η προσπάθεια του Πόνσε πέρασε άουτ.

Τελευταία καλή στιγμή στο παιχνίδι, στο 82′, το σουτ του Κρμέντσικ με την μπάλα να περνάει άουτ.

Οι συνθέσεις:

Απόλλων Λεμεσού (Πάμπλο Ματίν): Λεούβενμπεργκ, Νταρίκουα, Σιέλβικ, Εκπολό, Σάντος (70′ Κουστάκε), Κολ, Γιούρτσεβιτς, Αρτεάν, Κρμέντσικ, Βαλμπουενά (70′ Μπέιμπενς), Μπακενγκά (70′ Άδωνη).

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Σιντιμπέ (64′ Άμραμπατ), Μήτογλου, Μουκουντί, Χατζισαφί, Γιόνσον, Φερνάντες (57′ Ελίασον), Λιούμπιtσιτς (46′ Zίνι), Πισάρο (64′ Πήλιος), Αραούχο (64′ Τσούμπερ), Φαν Βέερτ (64′ Πόνσε).


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.