Παναθηναϊκός-Φόλενταμ 2-1: Σκόραρε, κέρδισε και τώρα… Σλάβια Πράγας (vids)

Θετικό πρόσημο στην πρόβα τζενεράλε των Πράσινων πριν το παιχνίδι του 3ου προκριματικού γύρου του Conference League. Κορυφαίος ο Βαγιαννίδης σε θέση εξτρέμ, σκόρερ της νίκης οι Κουρμπέλης (35' πεν.) και Καρλίτος (76').

Πολύ καλό πρόσωπο έδειξε ο Παναθηναϊκός στο τελευταίο παιχνίδι πριν την ευρωπαϊκή μάχη απέναντι στην Σλάβια Πράγας, επικρατώντας 2-1 της Φόλενταμ στο «Απόστολος Νικολαΐδης». Εξαιρετικό πρόσωπο είχε ο Βαγιαννίδης, ο οποίος αγωνίστηκε στα άκρα της επίθεσης και από εκείνον ξεκινούσαν όλες οι προσπάθειες της ομάδας του, έχοντας και το κερδισμένο πέναλτι στο γκολ του Κουρμπέλη (35′) από την άσπρη βούλα. Οι Ολλανδοί ισοφάρισαν προσωρινά με τον Ελ Καντιρί (58′), πριν ο Καρλίτος (76′) σημειώσει ένα φανταστικό τέρμα για το τελικό σκορ!

Αξιοσημείωτο και το γεγονός ότι αυτό ήταν το πρώτο φιλικό που οι Πράσινοι σκόραραν δύο γκολ (αν και θα μπορούσαν παραπάνω βάσει των ευκαιριών που είχαν, ειδικά με τον Καμπετσή), ενώ εκείνο του Ισπανού ήταν το παρθενικό σε κανονική ροή αγώνα! Αυτά είναι κάποια από τα στοιχεία που κρατάει το τιμ του Τριφυλλιού, όπως και το ότι δεν απειλήθηκαν ιδιαίτερα πριν γίνουν οι καθιερωμένες αλλαγές!

Πως έπαιξε ο Παναθηναϊκός

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς επέλεξε να αγωνιστεί με ένα 4-3-3, έχοντας αρκετές απουσίες, με τους Αϊτόρ και Παλάσιος να μένουν εκτός λόγω ίωσης.

Έτσι κάτω από τα γκολπόστ βρέθηκε ο Λοντίγκιν με τον Κώτσιρα δεξιά και τον Γκάνεα αριστερά ενώ οι Σχένκεφελντ, Μάγκνουσον ήταν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Στη μεσαία γραμμή έπαιξαν οι Κουρμπέλης, Αλεξανδρόπουλος, Τσέριν με τους Βαγιαννίδη-Καμπετσή στα δύο άκρα και τον Ιωαννίδη στην κορυφή της επίθεσης.

Καλύτερος με μπροστάρη τον Βαγιαννίδη

Ναι μεν ο Βαγιαννίδης βρέθηκε στο αρχικό σχήμα από… σπόντα, όμως έκανε τα πάντα για τον Παναθηναϊκό στο πρώτο μέρος κόντρα στη Φόλενταμ, όντας ο κορυφαίος της ομάδας του. Αρχικά στο 8′ ο Έλληνας άσσος πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του και βρέθηκε τετ α τετ με τον Στάνκοβιτς, ο οποίος απέκρουσε το σουτ του. Στη συνέχεια ο Καμπετσής είχε την ευκαιρία να σκοράρει, όμως το πλασέ του απομακρύνθηκε από παίκτη των Ολλανδών πάνω στην γραμμή και εν συνεχεία ο γκολκίπερ των Ολλανδών σταμάτησε τον μεσοεπιθετικό των Πρασίνων!

Δέκα λεπτά μετά ο Βαγιαννίδης βρήκε τον Ιωαννίδη μέσα στην περιοχή, ο οποίος τσίμπησε την μπάλα αλλά αυτή πέρασε άουτ. Στο 24′ ο διαιτητής Ευαγγέλου σταμάτησε το παιχνίδι για το cooling break, με τον ρυθμό του αγώνα να πέφτει για λίγο. Στο 33΄μάλιστα ο Έλληνας φορ του Τριφυλλιού αποχώρησε από το γήπεδο, αν και σύμφωνα με το ρεπορτάζ δεν έχει κάτι σοβαρό.

Η εν λόγω εξέλιξη ξεχάστηκε στο επόμενο λεπτό όταν ο Βαγιαννίδης έκανε άλλη μια εξαιρετική ατομική ενέργεια από τα δεξιά και κέρδισε πέναλτι το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Κουρμπέλης στο 35′.

Το πολύ καλό πρώτο μέρος του Παναθηναϊκού έκλεισε με τον Καμπετσή να τα… βάζει με την τύχη του, καθώς η κεφαλιά του ύστερα από κόρνερ κατέληξε στο δοκάρι. Ακόμη και έτσι πάντως ο Σέρβος προπονητής πήγε στα αποδυτήρια εμφανώς ικανοποιημένος από την εικόνα των παικτών του.

Δεν «πλήρωσε» τις χαμένες ευκαιρίες λόγω Καρλίτος

Με το ίδιο πρόσωπο μπήκε και στο δεύτερο 45λεπτο ο Παναθηναϊκός, χάνοντας την πρώτη του καλή στιγμή στο 49′ Ο Βαγιαννίδης κέρδισε φάουλ σε πλεονεκτικό σημείο, ο Καρλίτος το εκτέλεσε, με την μπάλα να περνάει λίγο άουτ. Λίγο μετά, στο 56′ χάθηκε «χρυσή» ευκαιρία για το 2-0!

Ο Καμπετσής βγήκε τετ α τετ, πέρασε και τον Στάνκοβιτς αλλά πριν η μπάλα περάσει την γραμμή ο Μιράνι πρόλαβε το 2-0!

Αφού δεν ήρθε το δεύτερο τέρμα για τους Πράσινους, δύο λεπτά μετά η Φόλενταμ έκανε το 1-1. Κόντρα στη ροή του παιχνιδιού ο Ελ Καντιρί έκανε μια εξαιρετική προσπάθεια από αριστερά και με ένα υπέροχο σουτ έφερε το ματς στα ίσα.

Οι διαδοχικές αλλαγές των προπονητών μετά το 60′ έριξαν κατά πολύ τον ρυθμό, με την επόμενη ευκαιρία να μετατρέπεται και σε γκολ για το Τριφύλλι. Ο Καρλίτος έγινε αποδέκτης της μπάλας έξω από την περιοχή της Φόλενταμ και με ένα φανταστικό σουτ έκανε το 2-1!

Μέχρι το τελευταίο σφύριγμα δεν άλλαξε κάτι άλλο αν και στο 90+3′ οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να είχαν σκοράρει και τρίτο τέρμα. Οπως και να έχει οι Πράσινοι σημείωσαν δύο γκολ, κέρδισαν και πλέον ετοιμάζονται για την Σλάβια Πράγας…

Η ταυτότητα του ματς:

Γήπεδο «Απόστολος Νικολαΐδης»: Φιλικό παιχνίδι

Διαιτητής: Ευαγγέλου

Σκόρερ: 35′ (πεν.) Κουρμπέλης, 76′ Καρλίτος – 58′ Ελ Καντιρί

Παναθηναϊκός (Γιοβάνοβιτς):Λοντίγκιν (61’ Μπρινιόλι), Κώτσιρας (61’ Σαρδέλης), Σένκεφελντ (46’ Σάρλια), Μάγκνουσον (46’ Πούγγουρας), Γκάνεα (79’ Σάντσες), Κουρμπέλης (61’ Ρούμπεν), Αλεξανδρόπουλος (61’ Φρόκου), Τσέριν (79’ Ηλιάδης), Βαγιαννίδης (79’ Σιδεράς), Καμπετσής (79’ Κρυπαράκος), Ιωαννίδης (32’ λ.τρ Καρλίτος).

Φόλενταμ (Βιμ Γιονκ): Στάνκοβιτς, Πλατ, Μιράνι, Φαν Ντούιλ, Ελμπέρσε, Μπεναμάρ (71’ Ζεφούικ), Βαλίντ Ουλντ-Τσικχ (19’ Ναζίχ), Αντονούτσι (71’ Γκουστάβο), Μπιλάλ Ουλντ-Τσικχ (46’ Ελ Καντιρί), Οριστάνιο (46’ Μιγκέμ), Μιούρεν (71’ Κοέν).


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.