Μίλαν-Παναθηναϊκός 2-1: Διαφορά ποιότητας και δυναμικότητας (hls)

Οι «πράσινοι» δέχτηκαν δυο γκολ από τον Ζιρού με πανομοιότυπο τρόπο και η άμυνα τους δεν δυσκόλεψε τον ικανό Γάλλο φορ.

Η δεδομένη ποιοτική ανωτερότητα της Μίλαν απέναντι στον Παναθηναϊκό, επιβεβαιώθηκε στο φιλικό των «πρασίνων» στην Τεργέστη και η ιταλική ομάδα με δυο γκολ του Ζιρού στο πρώτο ημίχρονο, νίκησε 2-1. Ο Παναθηναϊκός έπαιξε…φοβισμένα στο πρώτο ημίχρονο, ήταν συνεχώς σε θέση άμυνας, ενώ ο Ζιρού και στα δυο γκολ που σημείωσε, βρέθηκε στην…πλάτη των δυο στόπερ, ύστερα από σέντρες πολλών…μέτρων. Τα αμυντικά προβλήματα του «τριφυλλιού» είναι φανερά, ενόψει της έναρξης του ελληνικού πρωταθλήματος και μπορεί η Μίλαν να αποτελεί δυνατό μέτρο σύγκρισης, αλλά η ευκολία που δέχονται γκολ οι παίκτες του Γιοβάνοβιτς, είναι χαρακτηριστική.

H Mίλαν επέβαλλε τον ρυθμό της μετά το πρώτο πεντάλεπτο του αγώνα και η κατοχή της μπάλας έφτασε το 70% για τους γγηπεδούχους που περιόρισαν σε θέση άμυνας στο μισό γήπεδο. Η Μίλαν αξιοποίησε την σταθερή πίεση στην εστία του Διούδη, με το γκολ του Ζιρού στο 16′ και τον σκόρερ να τελειώνει εύστοχα την φάση που δημιούργησε ο Τομόρι με πάσα…40 μέτρων στην «πλάτη» της «πράσινης» άμυνας που παρουσίασε και πάλι πρόβλημα αλληλοκάλυψης. Ο Γάλλος επιθετικός, χωρίς να κάνει κοντρόλ, πλάσαρε εν κινήσει, αριστουργηματικά…

Στο 25′, ο Παναθηναϊκός είχε την πρώτη τελική προσπάθεια του από το συρτό σουτ του Χατζηγιοβάνη που δεν ανησύχησε, όμως, τον Μανιάν. Στο 35’, σε φάση διαρκείας για τη Μίλαν, ο Ρέμπιτς έκανε διαγώνιο σουτ και η μπάλα, ύστερα από κόντρα,  κατέληξε σε κόρνερ.

Η Μίλαν μείωσε την ένταση της τακτικής της, καθώς δεν δέχτηκε ουσιαστική αντίδραση από τους παίκτες του Γιοβάνοβιτς, αλλά «χτύπησε», δυο λεπτά πριν από την λήξη του πρώτου ημιχρόνου.

Στο 43’ και πάλι ο Ζιρού ήταν ο σκόρερ των «ροσονέρι», με κοντινή κεφαλιά έπειτα από σέντρα του Καλάμπρια. Το τελείωμα της φάσης από τον Γάλλο φορ, ήταν και πάλι εξαιρετικό.

Ο Γιοβάνοβιτς άλλαξε στην ανάπαυλα, όλη την τριάδα της επίθεσης του ΠΑΟ, δίνοντας συμμετοχή σε Αγιούμπ, Ιωαννίδη και Ενγκμπαγκοτό. Η εικόνα του αγώνα, δεν άλλαξε… κεραίας, με την Μίλαν να πιέζει τον Παναθηναϊκό που συνέχισε να αμύνεται, Στο δίλεπτο 51’-53’ οι Μιλανέζοι «άγγιξαν» το τρίτο γκολ, με διπλή ευκαιρία του Ρέμπιτς που πρόλαβε το μαρκάρισμα του ασταθή Βέλεθ, αλλά πλάσαρε άουτ, ενώ στο σουτ του Καλάμπρια, μετά το γύρισμα της μπάλας από τον Σαλεμάκερς, ο Διούδης έκανε σωτήρια επέμβαση.

Σε διάστημα 10 λεπτών,  ο τεχνικός της Μίλαν, Πιόλι έκανε 9 αλλαγές, ενώ ο Γιοβάνοβιτς αντικατέστησε τρείς ακόμα παίκτες και ενώ ο ρυθμός του αγώνα, μειώθηκε αισθητά, λόγω της ανομοιογένειας που δημιουργήθηκε, ο Παναθηναϊκός μείωσε σε 2-1 με το γκολ του Φώτη Ιωαννίδη (77’). Ο Έλληνας επιθετικός πίεσε τον Ταταρουσάνου, του έκλεψε τη μπάλα και από κοντά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Οι «πράσινοι» ισορρόπησαν τα παιχνίδι στο τελευταίο δεκάλεπτο και προσπάθησαν να φτάσουν στην ισοφάριση, αλλά δεν δημιούργησαν αξιόλογη ευκαιρία για να ισοφάριζαν και ουσιαστικά οι αλλαγές της Μίλαν στην ίδια χρονική φάση, τους έδωσε το δικαίωμα να σκοράρουν από την…γκάφα του Ταταρουσάνου.

ΜΙΛΑΝ: Μενιάν (71’ Ταταρουσάνου), Καλάμπρια (72’ Καλουλού), Κιάερ (62’ Μαλντίνι), Τομόρι (62’ Μπενάσερ), Ερναντέζ (72’ Μπαλό-Τουρέ), Σαλεμάκερς (73’ Κατιγιέο), Κρούνιτς, Τονάλι (61’, Ρομανιόλι) , Λεάο, Ζιρού (62’ Ροβέγκα) , Ρέμπιτς (62’ Γκάμπια).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Διούδης, Κώτσιρας (76’ Σάντσεθ), Βέλεθ, Σιδεράς, Χουάνκαρ, Αλεξανδρόπουλος (66’ Αϊτόρ), Μαουρίσιο (76’ Καρλίτος), Πέρεθ, Βιγιαφάνες (46’ Ιωαννίδης), Μακέντα (46, Ενγκμπαγκοτό) , Χατζηγιοβάνης (46’ Αγιούμπ).


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.