Ο Νίκος Νταμπίζας υπογράμμισε πως η πιο επιτυχημένη μετεγγραφή του στον Παναθηναϊκό ήταν ο Νίκος Καρέλης, ο οποίος αποκτήθηκε με λίγα χρήματα και πουλήθηκε με πολλά.

Ο Νίκος Νταμπίζας υπογράμμισε πως η πιο επιτυχημένη μετεγγραφή του στον Παναθηναϊκό ήταν ο Νίκος Καρέλης, ο οποίος αποκτήθηκε με λίγα χρήματα και πουλήθηκε με πολλά. Ο νέος τεχνικός διευθυντής της Ομόνοιας, αναφέρθηκε στην συμφωνία του με την κυπριακή ομάδα, καθώς επίσης και στις επαφές που είχε με τον ΑΠΟΕΛ. Ο Νταμπίζας μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΣΠΟΡ FM». Αναλυτικά δήλωσε: 

Για τη συμφωνία του με την Ομόνοια: «Η δυναμική του συλλόγου είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι για να πάρεις μια απόφαση, αλλά πάντα οι άνθρωποι που αποτελούν τους συλλόγους είναι αυτοί που μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Για τη δική μου απόφαση αυτό ήταν το κριτήριο. Είναι μια καινούρια σελίδα, ένας μεγάλος σύλλογος και βρίσκομαι τώρα σε μια αναγνωριστική περίοδο. Θα δούμε πώς θα μας βγάλει ο δρόμος». 

Για το αν το οικονομικό περιβάλλον της Κύπρου επηρεάζει τη δουλειά του: «Τα οικονομικά προβλήματα είναι δεδομένα και πρώτο μέλημα είναι η εξυγίανση. Αυτή είναι μια πραγματικότητα, που την αποδεχόμαστε και προχωράμε με αυτή». 

Για τις επαφές που είχε με τον ΑΠΟΕΛ πριν πάει στην Ομόνοια: «Υπήρξε μια επαφή με τον ΑΠΟΕΛ, αλλά δεν υπήρξε συμφωνία. Αυτό είναι στο παρελθόν, το παρόν και το μέλλον είναι η Ομόνοια και επικεντρώνομαι σε αυτό». 

Για τα κοινά στοιχεία Ελλήνων-Κύπριων: «Είμαστε ίδιος λαός, με τα καλά του και τα κακά του. Είναι μια κατάσταση που γνωρίζει και σε μια νέα πραγματικότητα είναι καλό να γνωρίζεις ποιος είναι ο τρόπος σκέψης και γενικότερα η κουλτούρα». 

Για το αν νιώθει πιο έτοιμος μετά τη δουλειά του στον Παναθηναϊκό: «Στον Παναθηναϊκό ήταν η πρώτη μου δουλειά. Λειτούργησα περισσότερο με το ένστικτο και κάποιες αρχές που έχω. Σίγουρα τώρα είμαι σε καλύτερο στάδιο, οι εμπειρίες σε κάνουν να αντιμετωπίζεις καταστάσεις από διαφορετικό πρίσμα. Η εμπειρία στον Παναθηναϊκό με τις όποιες δυσκολίες με βοήθησε. Η καθημερινότητα και η τριβή σε βοηθά σε ένα καινούριο πόστο». 

Για την επιλογή του να γίνει τεχνικός διευθυντής: «Θεώρησα από ένα σημείο και μετά πως ήταν μονόδρομος αυτή η επιλογή. Είναι μια συνειδητή επιλογή και πρέπει να είναι ξεκάθαρο για όλα τα παιδιά μου σταματούν το ποδόσφαιρο τι θέλουν να κάνουν και τι τους ταιριάζει. Πολλές φορές μπορεί ο χαρακτήρας μας να μην πληροί τις προϋποθέσεις για να κάνεις ένα επάγγελμα. Το κριτήριο της αξιολόγησης είναι πολύ σημαντικό. Αν δεν μπορέσεις να αξιολογήσεις τον εαυτό σου για να καταλήξεις στον κατάλληλο δρόμο, ίσως η περιπλάνηση να είναι άσκοπη και να μην καταλήγει στο σωστό δρόμο». 

Για το αν έχουν αντιληφθεί ομάδες και φίλαθλοι τη σημασία του ρόλου ενός τεχνικού διευθυντή: «Σε ό,τι αφορά στη χώρα μας, δεν έχει περάσει προς τα έξω ποιος είναι ο ρόλος του τεχνικού διευθυντή. Υπάρχουν διάφορα μοντέλα. Το πιο σημαντικό είναι να μπορέσουν να καταλάβουν οι άνθρωποι τη σημασία του ρόλου. Ο τεχνικός διευθυντής είναι ένα ‘πρέπει’ στο σύγχρονο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, γιατί έχουν αυξηθεί οι ανάγκες. Αν υποβαθμίσεις το ρόλο του, καλύτερα να μην τον έχεις. Είναι ο άνθρωπος που τρέχει και οργανώνει το ποδοσφαιρικό τμήμα μαζί με τη διοίκηση και φυσικά το πιο ουσιαστικό κομμάτι είναι των μεταγραφών. Αν δεν υπάρχει εμπιστοσύνη και πλήρης συνεργασία με όλα τα μέλη της ομάδας, τότε δεν υπάρχει λόγος να βρίσκεται τεχνικός διευθυντής». 

Για το αν η ποδοσφαιρική καριέρα βοηθά έναν τεχνικό διευθυντή: «Δεν παίζουμε ποδόσφαιρο πλέον, έχουμε σταματήσει. Μπορεί η ποδοσφαιρική καριέρα σου να σε βοηθήσει ως ένα κομμάτι σαν τεχνικό διευθυντή ή προπονητή, αλλά στο νέο σου ρόλο η επιμόρφωση είναι ένα πολύ σημαντικό στοιχείο. Δεν φτάνει μόνο το αγωνιστικό κομμάτι, να μπορέσεις να μιλήσεις για σχηματισμούς ή τέτοια ζητήματα. Εμείς μια ζωή μάθαμε σαν παίκτες μόνο πώς θα είμαστε στην καλύτερη κατάσταση για να κερδίσουμε έναν αγώνα. Τώρα έχεις να σκεφτείς μια πολύ διαφορετική κατάσταση, πρέπει να σκεφτείς περισσότερο, να κρίνεις και να μανατζάρεις ανθρώπους. Η ακαδημαϊκή μόρφωση και ο καταρτισμός σε αυτό το κομμάτι έχει μεγάλη σημασία. Το καλοκαίρι πήρα το δίπλωμα προπονητικής UEFA Pro και μετά έκανα ένα masters για sports management. Ήταν ένα εξαιρετικό πρόγραμμα και είμαι ενθουσιασμένος με την προοπτική που ζω, καθώς όσα σπουδάσαμε τα βρίσκω μπροστά μου». 

Για το για ποια μεταγραφή που έκανε νιώθει περήφανος και ποια που ήθελε πολύ δεν έκανε: «Στη ζωή μου ποτέ δεν προσωποποιούσα πράγματα. Ήμουν ικανοποιημένος μέσα από ομαδικούς στόχους. Υπάρχουν πράγματα που μπορούν να σε ικανοποιήσουν ή να σε απογοητεύσουν. Η επιτυχία και η αποτυχία είναι μέρος του παιχνιδιού. Το σημαντικό είναι να επιτελείς το ρόλο σου και να έχεις ήσυχη τη συνείδησή σου. Θεωρώ πως συνολικά το value for money που έδωσαν τα παιδιά που ήρθαν στον Παναθηναϊκό ήταν θετικό. Για μένα επιτυχία δεν είναι μόνο ένας παίκτης που ήρθε με μηδαμινό αντάλλαγμα και πουλήθηκε με πολλά χρήματα, όπως ο Νίκος Καρέλης, αλλά και παιδιά που ήρθαν με λίγα χρήματα και πρόσφεραν πολλά στον αγωνιστικό χώρο».