Κύπρος: Δύο… Ομόνοιες στην ίδια πόλη

Χωράει ο ρομαντισμός στο ποδόσφαιρο; Και αν η απάντηση είναι θετική, τότε πως χωρούν δύο… Ομόνοιες στην ίδια πόλη;

Χωράει ο ρομαντισμός στο ποδόσφαιρο; Και αν η απάντηση είναι θετική, τότε πως χωρούν δύο… Ομόνοιες στην ίδια πόλη; Γιατί αν δεν έχετε ενημερωθεί, εδώ και σχεδόν τέσσερα χρόνια η Ομόνοια Λευκωσίας έχει και ένα – όχι και τόσο απρόσμενο – “αντίπαλο” δέος. Την Ομόνοια 29ης Μαΐου η οποία δημιουργήθηκε το 2018 ως μια μορφή αντίδρασης του κύριου συνδέσμου φιλάθλων της Ομόνοιας Λευκωσίας (Θύρα 9) στην απόφαση μετατροπής της ποδοσφαιρικής ομάδας σε εταιρεία.

Τα μέλη της Ομόνοιας αποφάσισαν την αλλαγή… πλεύσης εξαιτίας των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετώπιζε ο σύλλογος και η ομάδα της Λευκωσίας έγινε εν μια νυκτί ποδοσφαιρική εταιρεία. Αυτή η απόφαση προκάλεσε την έντονη διαφωνία της Θύρας 9, η οποία επιθυμούσε να διατηρηθεί η λαϊκή βάση του σωματείο και… εγένετο το Αθλητικό Λαϊκό Σωματείο Ομόνοια 1948. Το 2020 για νομικούς λόγους το σωματείο μετονομάστηκε σε Αθλητικό Λαϊκό Σωματείο Ομόνοια 29ης Μαίου, λόγω του ότι στις 29 Μαίου 2018 πάρθηκε η απόφαση για μετατροπή της Ομόνοιας Λευκωσίας σε εταιρεία και ταυτόχρονα αποφασίστηκε από τη Θύρα 9 η ίδρυση του νέου σωματείου.

Η… εναλλακτική Ομόνοια, αυτή των οργανωμένων φιλάθλων διατήρησε τα ίδια χρώματα και το Τριφύλλι, αλλά διαφοροποίησε το σήμα, το οποίο τονίζει ξεκάθαρα την αριστερή φιλοσοφία των ιδρυτικών μελών.

Το πρόβλημα ενδεχομένως να γίνει μεγαλύτερο εφόσον οι δυο… Ομόνοιες διασταυρωθούν σε κάποια εγχώρια διοργάνωση και τότε θα απαντηθεί το ερώτημα για το αν χωρούν δύο “τριφυλλοφόροι” στην ίδια πόλη. Ιδιαίτερα όταν πρόκειται για μια ομάδα που δημιουργήθηκε ως σαρξ εκ της σαρκός της άλλης…


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.