Άρης Λεμεσού: Πρωτάθλημα made in Belarus!

Το ποδοσφαιρικό "θαύμα" της Κύπρου έχει όνομα. Άρης Λεμεσού! Και ένας όμιλος επενδυτών από τη Λευκορωσία βρίσκεται πίσω από το νέο Πρωταθλητή της Μεγαλονήσου.

“Οι μεγάλες ομάδες δεν καθορίζονται από τρόπαια και τίτλους”, είναι οι πρώτες αράδες που μπορεί κάποιος να διαβάσει για την ιστορία του Άρη Λεμεσού. Μια ομάδας από αυτές που ανήκουν στο κλαμπ των “μικρών”. Με περιορισμένη βάση οπαδών, στη “σκιά” των συμπολιτών Απόλλωνα και ΑΕΛ, δίχως κάτι το αξιοσημείωτο στην πορεία που είχε κάνει στο Κυπριακό ποδόσφαιρο, πέρα από μια παρουσία σε τελικό Κυπέλλου (1989).

Αυτή η ομάδα είναι πλέον Πρωταθλήτρια Κύπρου. Για πρώτη φορά στην ιστορία της! Και έβαλε… κάτω μεγάλες δυνάμεις της Μεγαλονήσου (ΑΠΟΕΛ, Ομόνοια, Ανόρθωση, ΑΕΛ, Απόλλων), πετυχαίνοντας ένα μικρό ποδοσφαιρικό “θαύμα”. Κάτι σαν αυτό που είχε πετύχει η Λέστερ στην Αγγλία και η ΑΕΛ στα μέρη μας.

Με μια μεγάλη διαφορά. Εδώ έπεσε δουλειά, αλλά και… χρήμα. Γιατί μια ομάδα επενδυτών από τη Λευκορωσία με επικεφαλής τον Βλάντιμιρ Φεντόροφ άλλαξε τα πάντα στο σύλλογο και από τη δεύτερη κατηγορία τον οδήγησε μέσα σε μια διετία στην κορυφή του Κυπριακού Ποδοσφαίρου.

Η Λεμεσός αποκαλείται και… Λεμέσογκραντ από τους χιλιάδες Ρώσους που μένουν μόνιμα στην όμορφη κυπριακή πόλη. Ο ρωσόφωνος πληθυσμός υπολογίζεται στις 50.000 και ο Φεντόροφ δεν έκρυψε από την αρχή το μεγάλο του στόχο. Να “αγκαλιάσουν” και αυτοί τον Άρη Λεμεσού.

Η ιστοσελίδα του Άρη και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι πλέον σε τρεις γλώσσες (Ελληνικά, Αγγλικά, Ρωσικά), ο ύμνος της ομάδα θα έχει και… ρωσική version, ενώ ο πολυμήχανος Φεντόροφ μαζί με το επιτελείο του εφαρμόζουν ένα ιδιαίτερα “επιθετικό” μάρκετινγκ με στόχο να προσελκύσουν μεγαλύτερο αριθμό φιλάθλων. Κυρίως ρωσόφωνων!

Βέβαια χρειάζεται και η ποδοσφαιρική “μαγιά” για να πετύχεις. Και ο Φεντόροφ προτίμησε… παπούτσι από τον τόπο του, δηλαδή προπονητή από τη Λευκορωσία. Στην τεχνική ηγεσία ο Λευκορώσος Αλεξέι Σπιλέφσκι, ενώ στο ρόστερ του Άρη Λεμεσού ξεχωρίζουν τα ονόματα των Μάριους Στεπίνσκι (δανεικός από τη Βερόνα), Αλεξάντρ Κοκόριν (δανεικός από τη Φιορεντίνα) και Γιανίκ Γκομίς.

O Άρης Λεμεσού “μπήκε” στα πλέι οφ του κυπριακού πρωταθλήματος με βαθμολογικό μειονέκτημα έξι βαθμών σε σχέση με τον πρωτοπόρο ΑΠΟΕΛ, ωστόσο κατάφερε με αήττητη πορεία (6 νίκες – 3 ισοπαλίες), να εξασφαλίσει τον τίτλο, μια αγωνιστική πριν από το φινάλε της σεζόν.

Και θυμάστε τα περί μάρκετινγκ; Η φιέστα του Άρη Λεμεσού θα είναι… κοσμικό γεγονός, καθώς θα τραγουδήσουν διάσημα ονόματα της pop σκηνής, όπως η Ντανζέλ, η Οσεάνα, η Έβα Σίμονς και από τα μέρη μας ο Σάκης Ρουβάς.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.