Γιούβε-Νάπολι: 20 χρόνια φλερτ!

Χρειάστηκαν είκοσι τελικοί κυπέλλου Ιταλίας για να συναντηθούν Γιουβέντους και Νάπολι με φόντο το μεγάλο τρόπαιο.

Χρειάστηκαν είκοσι τελικοί κυπέλλου Ιταλίας για να συναντηθούν Γιουβέντους και Νάπολι με φόντο το μεγάλο τρόπαιο. 13 φορές για τη Γιούβε (κερδίζοντας εννέα) και επτά για τη Νάπολι, έχοντας πανηγυρίσει στις τρεις απ’ αυτές. Μένει να δούμε ποιος θα τραβήξει «21» στον αποψινό τελικό!

Θλιμμένο ή χαμογελαστό αντίο;
Δάκρυα είναι σίγουρο πως θα έχει το μενού. Θα είναι δάκρυα συγκίνησης ή απογοήτευσης; Οι παρτενοπέι αν καταφέρουν να βάλουν χέρι στο κύπελλο Ιταλίας θα αναγκάσουν τον Αλεσάντρο ντελ Πιέρο να πει αντίο με πικρή γεύση στο τελευταίο επίσημο παιχνίδι με τη φανέλα των μπιανκονέρι. Ο «Πιντουρίκιο» ήταν παρών στον τελευταίο νικηφόρο τελικό της Γιούβε στο κύπελλο Ιταλίας, το 1995 επί της Πάρμα. Ήταν βέβαια παρών και στους δύο χαμένους τελικούς από Πάρμα και Λάτσιο το 2002 και το 2004.

Η φόρμα των διεκδικητών
Η Γιουβέντους κατάφερε μόλις για Τρίτη φορά στην ιστορία της Serie A να κατακτήσει το πρωτάθλημα χωρίς να γνωρίσει την ήττα. Η Γιούβε κέρδισε 23 ματς και ήρθε ισόπαλη σε 15 απ’ τα συνολικά 38 της παιχνίδια αυτή τη σεζόν. Αν προσθέσουμε και την νίκη επί της Νάπολι την τελευταία αγωνιστική της περασμένης σεζόν το σερί ανεβαίνει στα 39 ματς, ενώ η τελευταία ήττα στο πρωτάθλημα ήταν στις 15 Μαίου του 2011 απ’ την Πάρμα. Αν προσθέσουμε και το φετινό κύπελλο θα συναντήσουμε μόλις μία ήττα για την Γιούβε, αλλά χωρίς κόστος. Ήταν το 2-1 απ’ τη Μίλαν στα ημιτελικά που έστειλε το ματς στην παράταση για να σκοράρει η Μίρκο Βούτσινιτς στο 4ο λεπτό και να στείλει την ομάδα του στον μεγάλο τελικό.
Απ’ την άλλη πλευρά η Νάπολι χόρτασε με σκαμπανεβάσματα τους οπαδούς της. Αν και ξεκίνησε σπουδαία τη σεζόν αφήνοντας με το στόμα ανοικτό φίλους και εχθρούς με τις εξαιρετικές της εμφανίσεις στο Τσάμπιονς Λιγκ, αναγκάστηκε να αποχαιρετήσει γνωρίζοντας τον αποκλεισμό απ’ τη μετέπειτα τροπαιούχο Τσέλσι. Ακολούθησαν πτωχές εμφανίσεις στο πρωτάθλημα της Ιταλίας με αποτέλεσμα να χαθεί το τρένο της πρόκρισης στο επόμενο Τσάμπιονς Λιγκ. 

Τα πλάνα των προπονητών
Η Γιουβέντους επέστρεψε στην κορυφή της Serie A εκπληρώνοντας το πρωταγωνιστικό της πεπρωμένο. Επικράτησε 3-1 της Αταλάντα την τελευταία αγωνιστική και θέλει τώρα να κλείσει ιδανικά τη σεζόν με το πρώτο νταμπλ απ’ το 1995! Ο Αντόνιο Κόντε πονοκεφαλιάζει με την απουσία του σπουδαίου όπως έχει αποδειχθεί κεντρικού αμυντικού του, Τζιόρτζιο Κιελίνι. Παρά την απουσία του Κιελίνι ο Κόντε θα επιμείνει στο 3-5-2 με τον Κάσερες να οπισθοχωρεί για να πλαισιώσει τους Μπαρτσάλι και Μπονούτσι. Ο Μάρκο Στοράρι ο οποίος επιλέχθηκε ως βασικός τερματοφύλακας κυπέλλου, απ’ ό,τι φαίνεται θα επιβραβευθεί με μια θέση στον αποψινό μεγάλο τελικό. Στη βασική ενδεκάδα θα είναι φυσικά και ο μεγάλος Ντελ Πιέρο δίπλα στον Μίρκο Βούτσινιτς.
Προβλήματα αντιμετωπίζει και ο τεχνικός της Νάπολι, Βάλτερ Ματσάρι, ο οποίος βλέπει να τίθεται εν αμφιβόλω η παρουσία του αρχηγού της ομάδας Πάολο Καναβάρο στο αρχικό σχήμα. Ο φορμαρισμένος Αντρέα Ντοσένα, ο οποίος προέρχεται και απ’ τα δύο γκολ στο ματς της τελευταίας αγωνιστικής με τη Σιένα, ίσως επίσης απουσιάσει με πρώτο υποψήφιο να καλύψει τη θέση του στην αριστερή πτέρυγα τον Χουάν Καμίλο Ζουνίγκα.

Μικρές ιστορίες στον δρόμο για τον τελικό
Η Γιουβέντους προσπέρασε το εμπόδιο των Μπολόνια, Ρόμα και Μίλαν για να φτάσει στον μεγάλο τελικό. Την ίδια ώρα η Νάπολι δεν είχε πολύ ευκολότερο έργο συναντώντας στο δρόμο της Τσεζένα, Ίντερ και Σιένα.
Στο φετινό πρωτάθλημα οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες 3-3 στο Σαν Πάολο της Νάπολι, όμως η Γιουβέντους επικράτησε με το ευρύ 3-0 στο Τορίνο.
Εννέα φορές έχει στεφθεί κυπελλούχος η Γιουβέντους με πρώτη το 1938. Μαζί με τη Ρόμα έχουν τα περισσότερα κύπελλα στην Ιταλία. Τελευταία φορά τα κατάφερε όμως το μακρινό 1995. Η Νάπολι έχει κερδίσει το κύπελλο τρεις φορές, όμως η τελευταία χρονιά επιτυχίας ήταν το μακρινό 1987 όταν και είχε υποτάξει σε διπλό τελικό την Αταλάντα.
Ο Έντισον Καβάνι της Νάπολι είναι ο πρώτος σκόρερ στον θεσμό του κυπέλλου με τέσσερα γκολ. Απ’ την πλευρά της μεγάλης κυρίας οι Μάρτιν Κάσερες, Αλεσάντρο ντελ Πιέρο και Εμανουέλε Τζιακερίνι έχουν σκοράρει από δύο φορές.  

 
 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.