Κονκάρδα τρικολόρε και ασημένιο αστέρι

Ξεχωριστές είναι οι φανέλες της αμέσως επόμενης σεζόν για κάθε ομάδα που κατακτά το κύπελλο Ιταλίας. Μαζί με την κούπα που μπαίνει στην τροπαιοθήκη, στο ύψος του στήθους σε κάθε φανέλα των κυπελλούχων ράβεται μια κονκάρδα στα χρώματα της σημαίας της γειτοινικής χώρας.

Ξεχωριστές είναι οι φανέλες στην αμέσως επόμενη σεζόν, για κάθε ομάδα που κατακτά το κύπελλο Ιταλίας. Μαζί με την κούπα που μπαίνει στην τροπαιοθήκη, στο ύψος του στήθους σε κάθε φανέλα των κυπελλούχων ράβεται μια κονκάρδα στα χρώματα της σημαίας της Ιταλίας.
Αυτή καθιερώθηκε από τη σεζόν 1958-59 και είναι στρογγυλή. Η πρώτη κονκάρδα είχε τρεις κύκλους: κόκκινο, λευκό και πράσινο από έξω προς τα μέσα. Στο πέρασμα του χρόνου υπέστη κάποιες αλλαγές, αλλά από τη σεζόν 2006-07 έχει επανέλθει στην αρχική της μορφή.
Επίσης, κάθε ομάδα που φτάνει τα δέκα τρόπαια, από την επόμενη σεζόν τοποθετεί μόνιμα – σε αντίθεση με την κονκάρδα – ένα ασημένιο αστέρι στη φανέλα της. Αυτό το αστέρι το έχει για την ώρα μόνο η Γιουβέντους με τις 12 κούπες και το ονειρεύεται η Ρόμα με 9.
Είναι χαρακτηριστικό ότι οι φανέλες της Γιούβε τις τρεις τελευταίες σεζόν και ενδεχομένως και η επόμενη (ανάλογα με την έκβαση του τελικού) φέρουν την κονκάρδα του κυπέλλου, την κονκάρδα του πρωταθλήματος, τρία χρυσά αστέρια για κάθε δεκάδα τίτλων στη Σέριε Α και ένα ασημένιο για την πρώτη δεκάδα στο κύπελλο.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.