Γκρέμιο Ανάπολις: Μια “μηχανή” παραγωγής και πώλησης ποδοσφαιριστών στη Βραζιλία!

Μια μικρή ομάδα στην πολιτεία Γκοϊάς της Βραζιλίας, έχει εξελιχθεί σε μια από τις μεγαλύτερες ομάδες παραγωγής και πώλησης ποδοσφαιρικών ταλέντων. Αυτή είναι η Γκρέμιο Ανάπολις!

Οι περισσότεροι γνωρίζετε την Γκρέμιο του Πόρτο Αλέγκρε, ωστόσο λίγοι θα έχουν ακούσει για μια… διαφορετική Γκρέμιο. Αυτή που βρίσκεται στη μικρή Ανάπολη (Anapolis) της πολιτείας Γκοϊάς στην Βραζιλία.

Τι μας έπιασε ξαφνικά και ασχολούμαστε με μια μικρή ερασιτεχνική ομάδα, η οποία ιδρύθηκε μόλις το 1999 και μετράει μονάχα μια συμμετοχή στην τρίτη κατηγορία της Βραζιλίας πριν από 16 χρόνια; Ο λόγος είναι πολύ απλός. Η Γκρέμιο από την Ανάπολη είναι ο δεύτερος σύλλογος στον πλανήτη (εκτός Ευρώπης) στην “παραγωγή” παικτών την τελευταία δεκαετία και έχει πραγματοποιήσει από το 2011 μέχρι και το 2020 137 διεθνείς μεταγραφές!

Η κατάταξη της Γκρέμιο Ανάπολις στην παγκόσμια λίστα προκύπτει από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου και τις μετρήσεις που έγιναν μέσω του TMS (Transfer Matching System), στις οποίες η “Azulão Anapolino” (το παρατσούκλι της ομάδας) κάνει.. θραύση!

Ιδιοκτήτης της ομάδας είναι ο “δαιμόνιος” Πορτογάλος Μάξγουελ Γκιμαράες και το “μότο” που ακολουθεί η Γκρέμιο Ανάπολις είναι: “Αποκτάμε νεαρά ταλέντα και μετά τα πουλάμε”. Μάλιστα στην ιστοσελίδα της υπάρχει ειδική κατηγορία για τις μεταγραφές που γίνονται κάθε χρόνο!

Ο άνθρωπος που βρίσκεται πίσω από αυτή την “ποδοσφαιρική μηχανή παραγωγής παικτών” είναι ο Πορτογάλος σκάουτερ, Πέδρο Κορέιρα, ο οποίος λέει για αυτόν τον τόσο διαφορετικό σύλλογο: “Δεν μπορούμε να ανταγωνιστούμε μεγάλα κλαμπ όπως η Παλμέιρας, η Φλαμένγκο και η Κορίνθιανς. Επομένως επικεντρωνόμαστε στην παρακολούθηση παικτών, οι οποίοι έχουν συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Είναι νέοι, έχουν περιθώρια εξέλιξης και δεν έχουν ανακαλυφθεί από τους μεγάλους συλλόγους ή τα μίντια. Το ιδανικό είναι να αγωνίζονται στην Βραζιλία, ώστε να παρακολουθούμε τους αγώνες τους, ωστόσο βλέπουμε και αρκετά βίντεο”.

Κάπως έτσι ο Κορέια και η Γκρέμιο Ανάπολις ανακάλυψαν τον νυν παίκτη της PSV, Κάρλος Βινίσιους, αλλά και τον επιθετικό Γκαλένο, ο οποίος παίζει στην Μπράγκα.

Μόνο τη φετινή σεζόν, η Γκρέμιο Ανάπολις παραχώρησε δώδεκα παίκτες, ενώ οι πωλήσεις ποδοσφαιριστών γίνονται συνήθως σε πορτογαλικούς συλλόγους. Όμως η Γκρέμιο έχει δώσει παίκτες σχεδόν σε όλες τις ηπείρους και σε χώρες όπως η Κίνα, η Ρουμανία, η Ιαπωνία και η Νότιος Αφρική. Και από τα μέρη μας έχει περάσει παίκτης της Γκρέμιο Ανάπολις, ο Έντερ Μοντέιρο της Κέρκυρας (σεζόν 2012/13).

“Πετράδι” στο… στέμμα της Γκρέμιο Ανάπολις είναι ο Γκαλένο, καθώς ο Β Βραζιλιάνος επιθετικός είχε πωληθεί στην Πόρτο έναντι 1,5 εκ. ευρώ το 2017, ενώ καλά χρήματα μπήκαν στα ταμεία του συλλόγου και από την πώληση του Σάντρο Λίμα στην κινεζική Τζινμέν Τάιγκερ (1 εκ. ευρώ).

Ένας είναι ο μελλοντικός στόχος των ανθρώπων της Γκρέμιο Ανάπολις. Η εξέλιξη του συλλόγου σε τέτοιο σημείο, ώστε να αυξήσει τις πωλήσεις και τα ποσά που λαμβάνει. Ποιος είπε ότι το ποδόσφαιρο δεν είναι “βιομηχανία”;


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.