Λυπηθείτε την, έλεος πια!

Δεν βαρεθήκατε να βλέπετε την Μπαρτσελόνα να κάνει πλακίτσα υψηλού επιπέδου στη Ρεάλ (αυτή τη φορά με 2-1); Να την κοροϊδεύει με αναίσχυντο τρόπο αφήνοντάς την -και πάλι- να προηγηθεί; Να μην σέβεται την ιστορία της, έχοντας 70,8% κατοχή της μπάλας; Να έχει μετατρέψει το «Μπερναμπέου» σε προπονητικό κέντρο;

Δεν βαρεθήκατε να βλέπετε την Μπαρτσελόνα να κάνει πλακίτσα υψηλού επιπέδου στη Ρεάλ (αυτή τη φορά με 2-1); Να την κοροϊδεύει με αναίσχυντο τρόπο αφήνοντάς την -και πάλι- να προηγηθεί; Να μην σέβεται την ιστορία της, έχοντας 70,8% κατοχή της μπάλας; Να έχει μετατρέψει το «Μπερναμπέου» σε προπονητικό κέντρο; Να ανέχεται πολλάκις συμπεριφορές του… δρόμου, όπως αυτή του Πέπε, που εκνεύρισαν μέχρι και τον Ρούνεϊ; Να κάνει τον Μουρίνιο να φαίνεται μαθητούδι μπροστά στον εορτάσαντα Γκουαρδιόλα; Εχουν καταντήσει εκνευριστικά προφανή και αναμενόμενα όλα αυτά…
 
Αυτοί οι… εξωγήινοι τύποι που φορούν τα καταλανικά χρώματα έχουν αναγκάσει ουκ ολίγες φορές ολόκληρο τον πλανήτη να υποκλιθεί στην ανωτερότητά τους. Πρέπει να κάνουμε ψυχοθεραπεία για να νοιώσουμε έστω και ένα από τα χιλιάδες θετικά συναισθήματα που έχουν πλημμυρίσει τη διάθεση των παικτών της Μπαρτσελόνα μετά τον τρίτο σερί θρίαμβο μέσα στη Μαδρίτη σε διάστημα μερικών μηνών.
 
Να απολυθεί ο σεναριογράφος…
 
Αν αυτό που έγινε το βράδυ της Τετάρτης στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» το είχε γράψει κάποιος σεναριογράφος, θα έπρεπε να απολυθεί και μάλιστα άμεσα, αφού αυτό το έργο το έχουμε ξαναδεί. Δεν είχε καμία πρωτοτυπία. Εχει καταντήσει σαν τις αμερικάνικες αστυνομικές σειρές που διαρκούν καμιά δεκάριά χρόνια και στο τέλος οι καλοί είτε συλλαμβάνουν είτε σκοτώνουν τον κακό…
 
Στο ίδιο έργο θεατές, λοιπόν, σε αυτό τον πρώτο προημιτελικό κυπέλλου Ισπανίας, με τη Ρεάλ Μαδρίτης να προηγείται αρκετά νωρίς με 1-0, χάρις σε ένα γκολ τεράστιας κλάσης ενός από τους καλύτερους παίκτες όλων των εποχών, του Κριστιάνο Ρονάλντο, αλλά στη συνέχεια να καταρρέει.
 
Και να φανταστείτε ότι αυτή τη φορά δεν σκόραρε ούτε ο Μέσι, ούτε ο Βίγια (τραυματίας), ούτε ο Ινιέστα, ούτε ο Τσάβι, ούτε καν ο Σάντσες. Από τον Πουγιόλ και τον Αμπιντάλ τη… βρήκε η «βασίλισσα», που για μια ακόμη φορά έδειξε ανήμπορη να παρακολουθήσει το ρυθμό της ομάδας φαινόμενο.
 
Αντε πάλι…
 
Το παιχνίδι ξεκίνησε και πάλι με τους κυπελλούχους Ισπανίας να μπαίνουν πιο… κουρδισμένοι και τους πρωταθλητές κόσμου να δουλεύουν στο ρελαντί τις… μηχανές. Η επανάληψη είναι μήτηρ μαθήσεως έλεγαν οι αρχαίοι σοφοί, αλλά στην προκειμένη περίπτωση η τελευταία λέξη έχει μετατραπεί σε παθήσεως.
 
Στο 11′, λοιπόν, ο Μπενζεμά έγινε κάτοχος της μπάλας στο χώρο του κέντρου, έβγαλε μια καταπληκτική μπαλιά στον Κριστιάνο Ρονάλντο και αυτός αφού χόρεψε τον Πικέ σούταρε με δύναμη από πολύ πλάγια θέση και αριστερά στέλνοντας την πάλα κάτω από το σώμα και στα δίχτυα του Πίντο. 1-0… Ε, αυτό ήταν. Κάπου εκεί, τόσο νωρίς, η Ρεάλ Μαδρίτης παραδόθηκε.
 
Και αυτή είναι η διαφορά νοοτροπίας του ενός προπονητή με τον άλλον. Ο Πορτογάλος έκανε πάλι τα τρελά του έχοντας επτά αμυντικογενείς ποδοσφαιριστές στην ενδεκάδα και όλους πίσω από το κέντρο, ενώ ο Ισπανός ισάριθμους επιθετικογενείς και όλους από τη μέση και μπροστά. Θέλει πολύ σκέψη για να καταλάβει ο Ζοσέ Μουρίνιο ότι όταν βάζεις ένα θηρίο μέσα στο κλουβί σου, θα καταφέρει να σε δαγκώσει ακόμα και αν φοράς πανοπλία;
 
Η Μπαρτσελόνα δεν πτοήθηκε από το γκολ που δέχθηκε και πήρε πλήρως τα ηνία του αγώνα ανεχόμενη το σκληρό έως και αντιαθλητικό παιχνίδι των αντιπάλων τους. Στο 16′ ο Σάντσες έπιασε την κεφαλιά μετά από σέντρα του Φάμπρεγας, αλλά η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι.
 
Στο 25′ ο Κασίγιας είπε όχι στον Μέσι, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα ο Ινιέστα έχασε μεγάλη ευκαιρία να φέρει και πάλι το παιχνίδι στα ίσια. Ετσι κύλησαν και τα υπόλοιπα λεπτά του πρώτου μέρους, με την κατοχή της μπάλας να φθάνει στο 70,8% για τους Καταλανούς!!!
 
Και φυσικά… ισοφάριση
 
Αυτό που έψαχνε η Μπαρτσελόνα μανιωδώς σε ολόκληρο το πρώτο μέρος, ήρθε στις αρχές του δευτέρου. Συγκεκριμένα, στο 49′ ο Τσάβι εκτέλεσε κόρνερ, αλλά αυτή τη φορά δεν έστειλε την μπάλα μέσα στη μικρή περιοχή του Κασίγιας, αλλά λίγο πιο έξω. Ο Πουγιόλ είχε πάρει φόρα, ξέφυγε από τον κοιμώμενο Πέπε, έπιασε την κεφαλιά ψαράκι και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα ισοφαρίζοντας σε 1-1.
 
Ο εφιάλτης για τους «μερένχες» δεν είχε τελειώσει εκεί. Στο 55′ ο Ινιέστα σούταρε, η μπάλα χτύπησε πάνω στον Σέρχιο Ράμος, στη συνέχεια στο δοκάρι και έφυγε άουτ. Η μοναδική φορά που οι γηπεδούχοι… υπνοβάτησαν στο λήθαργο που είχαν πέσει ήταν στο 58′ με το δοκάρι να λέει όχι στην κεφαλιά του Μπενζεμά. Από εκεί και πέρα; Το χάος.
 
Στο 69′ ο Μπούσκετς έμεινε αμαρκάριστος στη μικρή περιοχή, αλλά η κεφαλιά του πέρασε πάνω από τα δοκάρια. Ένα λεπτό νωρίτερα, όμως, ο Πέπε απέδειξε για μια ακόμη φορά ότι είναι ο άνθρωπος για όλες τις δουλειές. Βρώμικες, αντιεπαγγελματικές, κατάπτυστες, ελεεινές αποστολές. Ενας ποδοσφαιριστής που και πάλι έβγαλε στον αγωνιστικό χώρο την εικόνα του ψυχρού εκτελεστή και όχι του ποδοσφαιριστή.
 
Τι έκανε το παλικάρι και αξίζει τέτοιας λιβελογραφίας; Χτύπησε εκτός φάσης τον Μέσι με το γόνατο και στη συνέχεια του πάτησε την παλάμη του χεριού με τις τάπες! Και μην ψάχνετε για κάρτα. Ουδείς από τους άρχοντες του αγώνα είδε κάτι, όπως και σε άλλες δυο φάσεις που επέσυραν πολύ αυστηρή ποινή. Μάλλον είχαν παίξει under 0,5 τις κόκκινες κάρτες στο στοίχημα. Δεν μπορεί να εξηγηθεί αλλιώς!
 
Ελάχιστα λεπτά μετά την ενέργεια του Πέπε, ο Γουεϊν Ρούνεϊ, που παρακολουθούσε το ματς, άφησε μήνυμα στο Twitter που έγραφε με περίσσια ειλικρίνεια. «Πέπε. Τι ηλίθιος. Μερικές φορές είναι κάποιοι που σε εκνευρίζουν».
 
Μέσι, ύπνος, Αμπιντάλ και… γκολ
 
Η λύτρωση για την καλύτερη ομάδα του κόσμου ήρθε στο 77′. Ο Μέσι βρέθηκε έξω από την περιοχή και με μια μαγική «σκαφτή» μπαλιά βρήκε τον Αμπιντάλ πλάγια και αριστερά, αυτός εκμεταλλεύτηκε τον ύπνο της άμυνας της Ρεάλ Μαδρίτης, έκανε δυο βήματα και πλάσαρε εξαιρετικά τον Κασίγιας σημειώνοντας το 1-2. Η αντίδραση της Ρεάλ Μαδρίτης σε αυτό το γκολ δεν ήρθε ποτέ και έτσι, η Μπαρτσελόνα έφυγε για μια ακόμη φορά νικήτρια από το «Μπερναμπέου» αφήνοντας τον Ζοσέ Μουρίνιο να ψάχνει τρόπους να βάλει 14 αμυντικούς στο παιχνίδι μπας και την σταματήσει…
 
ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ: Κασίγιας, Αλτιντόπ, Καρβάλιο, Ράμος, Κοεντράο, Αλόνσο, Ντιαρά (66′ Οζίλ),  Πέπε (80′ Γρανέρο), Μπενζεμά, Ιγκουαΐν (66′ Καγεχόν), Ρονάλντο
 
ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Πίντο, Άλβες, Πικέ, Πουγιόλ, Αμπιντάλ, Μπουσκέτς, Τσάβι (86′ Αλκαντάρα), Ινιέστα, Φάμπρεγας (88′ Κουένκας), Σάντσες (83′ Αντριάνο), Μέσι


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.